Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Moalboal

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Moalboal

We pakken een jeepney vanaf Dauin naar Damaquette. Dit keer pakken we het slimmer aan, ipv bezweet binnen met 31 mensen te zitten hangen we aan de buitenkant van de jeepney. Eenmaal aangekomen brengt een trike ons naar de haven. We moeten namelijk met een ferry naar 't eiland Cebu. Binnen 45 minuten staan we op dit eiland. Afstanden zijn nog te overzien. We pakken de bus naar Moalboal. We hebben een kamer geboekt via de duikschool Savedra, Basic maar prima en een keer met airco, heerlijk!!


We doen de dag erop 4 duiken. Alles is goed geregeld hier. Banaantje, drinken en aan boord van een prachtige en praktisch ingerichte boot. De spullen zijn netjes en alles werkt naar behoren. We hebben Mark als gids, hij duikt heel rustig en relaxt, erg fijn. We zien vooral veel kleine vis. Het koraal is niet bijzonder mooi, zeker in vergelijking met het eiland Apo. Verder zagen er nog Barracuda 's, Jack fish, Frog fish en schildpadden. 

 

De laatste duik doen we bij de sardientjes. Daar staat Moalboal qua duiken vooral om bekend. Ze zijn ook voor de snorkelaars te zien, vrij dicht aan de kust. Prachtig gezicht, miljoenen kleine sardientjes die in één en dezelfde richting bewegen, erg gaaf om te zien, 360 graden omringd door kleine visjes. 

‘s Avonds eten we wat bij onze pizza tent Altrove. Heerlijke pizza's. We kennen deze keten al van El Nido en het eiland Siargao. Daarna drinken we nog een paar biertjes in een voor ons "net niet" kroegje. De sfeer ontbrak, niet helemaal ons ding. Dan duiken we maar op tijd het bed in. Morgen worden we opgehaald en worden we naar het vliegveld gebracht. Tijd om terug naar Kuala-Lumpur te gaan.

Toch wel met een beetje pijn in ons hart. De Filipijnen heeft ons hart wel gestolen. Als je op zoek bent naar schitterende, relaxte en groene eilanden met de meest prachtige strandjes, met lieve en oprechte mensen dan zit je hier wel goed. Ook is het duiken er erg mooi.

 

Ook als je opzoek bent naar avontuur zit je hier helemaal goed. Canyoneering, ziplinen, motor huren en rond crossen, grotten bezoeken, duiken, snorkelen, surfen, kano varen en liaan slingeren behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

De favoriete eilanden die we tot nu toe hebben bezocht zijn Siargao en Siquijor. Allebei kleinschalig, leuke eilanden met mooie natuur, relaxte sfeer en prachtige stranden waar 't nog niet heel erg toeristisch is. Apo is ook echt een aanrader, erg relaxt en mooi koraal en schildpadden.

Nu gaan we nog 3 dagen relaxen in Kuala Lumpur op een hopelijk prachtige plek, hotel met infinity pool op de 51e verdieping. Als het goed is kijk je vanaf het zwembad over de hele stad, even lekker helemaal niks doen voordat het normale leven weer begint. 2 maanden Azië erop zitten en wat was het gaaf!

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2