Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Siquijor

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Siquijor

We vinden de glamping al gauw. Een vrij luxueuze tent zoals dat natuurlijk hoort. Lekker ruim, een prima bed, terrasje voor de tent, zeezicht. We lijken de enigste Europeanen. Voor de rest zijn er veel locals op vakantie. We kletsen 's avonds bij het kampvuur met elkaar onder het genot van een rum cola. De rum is hier nog goedkoper dan de cola. Dus tja, wij kunnen er ook niks aan doen...

We verblijven hier 3 nachten en hebben dus alle tijd het eiland te verkennen. Direct hebben we een klik met dit eiland. Alles gaat super relaxt, mensen zijn vriendelijk, oprecht behulpzaam. Elke ochtend geniet ik van een fruitbowl van mango met lekkere noten en ander fruit. Zo kan ik iedere dag wel beginnen.

We crossen het hele eiland weer door op de motor. Prachtig groen eiland vol palmbomen en authentieke dorpjes. We voelen ons overal welkom. Bijna iedereen groet je of zwaait uitbundig met een grote glimlach. Mensen hebben hier weinig nodig lijkt het, al leer je leven met wat je hebt natuurlijk. 

Het mag natuurlijk niet ontbreken aan highlights, dus we bezoeken de oudste boom van Siguijor en steken samen met 50 Chinezen onze voeten in een poeltje waar we gratis worden beloond met dr fish praktijken. Na 2 maanden reizen zijn onze voeten erg in trek.

We vervolgen onze weg naar een waterval, Cangbangag. Een prachtige plek met diverse "verdiepingen" van watervallen. Helaas zijn we met nog 100 mensen waaronder wat locals en wederom een bult Chinezen. Lekker even afkoelen en daarna weer door. Onderweg worden we nog staande gehouden, op vertoon van ons Nederlandse autorijbewijs konden we onze weg vervolgen met de motor, zo makkelijk gaat dat hier.

Op het ene eiland krijg je allebei geen helm, een ander eiland verplicht wel helmen. Hier op het eiland heeft alleen de bestuurder een helm op. Terwijl je achterop nog meer kwetsbaar bent lijkt me. Heel bijzonder allemaal. Alle locals die we onderweg spreken hebben 't allemaal maar over 1 ding. De party vanavond in Czars! 

Als we 's avonds aan komen rijden staan er rijen vol scooters en motoren. De muziek is van ver al te horen. We kopen een biertje en "huren" een tafel en 2 krukjes. Deze zijn dan de hele avond voor jou. 't begin was wat matig, iedereen ging uit zijn plaat bij het horen van Celine Dion. We hadden onze twijfels of dit wel ons feestje zou zijn. Niks bleek minder waar. De band ging fantastisch spelen en in de pauze ging er een locale dj los. Heerlijk feestje. Lekker gedanst en genoten met andere backpackers en locals . Ik rij terug want heb toch 't minst gedronken. Iedereen rijdt verdacht rustiger dan overdag. Maar aangezien ze geen ov of taxi's hebben, hoe moet je anders thuis komen.. 

We hebben 's nachts een rivier door de tent stromen. De onderste raampjes van de tent lekken. In het holst van de nacht ga ik naar buiten in de stromende regen om deze dicht te maken. Aike is ondertussen aan 't dweilen en ik kan aan zijn gezicht al zien dat dit de eerste en laatste keer kamperen was. De volgende dag doen we het rustig aan met een klein katertje bezoeken we wat strandjes. 

We regelen een boot transfer voor de dag erop naar Apo Island via 't Coco resort. We zien dat ze daar een BBQ avond hebben. Genietend van een stuk zalm en biefstuk wordt er ondertussen muziek gemaakt door een band, daarna kwam er een speciale drum sessie en vuurspuwers. Prima vermaak voor deze avond. De volgende dag vertrekken we naar Apo Island.

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2