Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Siargao

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Siargao

Hier verwachten we veel van. We hadden hem niet direct op ons lijstje staan. Je moet toch keuzes maken als je maximaal 4 weken hebt en er 7000 eilanden op de Filipijnen zijn. Maar iedere backpacker die we tegenkomen zegt dat dit wel een van de meest mooie en relaxte eiland van de Filipijnen is.

We besloten weer een keer een hostel te boeken. We belanden bij Sunlit hostel. Toevallig met een Nederlandse eigenaar. Een vrij nieuw en relaxt hostel met fijne slaapplekken. We ontmoeten er veel andere backpackers, ieder met zijn eigen verhalen. Gezellig en ook leuk wederom ervaringen uit te wisselen en samen uit eten te gaan. 

Zonder motor is het lastig je hier te vervoeren. We huren een motor voor de komende dagen en crossen het hele eiland over. Elke ochtend nemen we voor alle weersomstandigheden kleding en schoenen mee. Want hoe zonnig de dag ook begint de kans is zeer groot dat je plotseling in een stortbui terecht komt.

Heerlijk om hier rond te toeren. Het eiland is heel groen, echt prachtig. We zwemmen in een springpool waar alle locals aan 't chillen zijn, bezoeken een prachtige grot wat overigens wel een uitdaging is om deze door te komen op slippers, half in het water met scherpe keien. We maken de meest mooie foto's van de omgeving, palmbomen en rivieren. We bezoeken mooie stranden. Helaas is het soms laag water en is 't onmogelijk te zwemmen. Ook graag we naar de schietbaan. Het zoontje (waarschijnlijk 10 jaar oud) van de baas legt de wapens alvast klaar en de munitie terwijl we op zijn vader wachten. Schieten met een M16 en een Escort 22 shotgun! Je moet er natuurlijk van houden maar hier heb je de kans om voor een paar tientjes verschillende wapens uit te proberen.

 

Siargao staat ook bekend om Cloud 9, een van de beste surf plekken van Filipijnen, helaas moet ik i.v.m. een oorontsteking mijn ogen droog houden maar zeker gaaf om eens een surfwedstrijd mee te maken! Veel motors zijn hier ook aangepast om een surfplank mee te kunnen nemen.

We besluiten langer te blijven omdat 't zo'n fijn eiland is. We boeken 2 extra nachten en verlengen de motor huur. 1 dag regent 't werkelijk de hele dag. We worden verplicht wat meer te relaxen. Best een uitdaging voor ons want we gaan normaal maar door en door, dit om zoveel mogelijk in onze 2 maanden reis te kunnen zien.

De laatste dag is het werkelijk schitterend weer. Strakblauwe lucht. De zon schijnt. We hebben alweer een prachtige route op de planning. We rijden langs alle palmbomen, brak water plassen met mangroves en we belanden in een zeer afgelegen dorpje. We worden dan ook onthaald door alle mensen. Ze kunnen hun ogen niet geloven dat er bezoek is. Begin van 't dorp wordt een heel varken aan 't spit gedraaid, het avondmaal. We lopen 't dorp door maken met iedereen een praatje en hebben hordes kinderen achter ons aan lopen. Dan krijgen we allebei een shot brandy aangeboden, die weigeren we uiteraard niet en we worden uitgenodigd bij de familie. Het is zondag, rustdag en vele families vieren dit samen door te drinken, eten en karaoke. Uiteraard doen we graag mee, zo gastvrij. Bijzonder om dat mee te maken. We drinken een biertje en ik doe nog even mee met de karaoke. Daarna gaan we er gauw vandoor want we moeten nog een eind terug met de motor. Jammer, want we hadden hier nog wel wat uurtjes willen spenderen. 

De volgende dag gaan we door naar ons volgende avontuur. Op naar Bohol. 

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2