Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Expeditie El Nido naar Coron

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Expeditie El Nido naar Coron

Om 21:00 uur komen we aan in El Nido. Niet de meest aantrekkelijke stad om te zien. We drinken even wat in een café en boeken ondertussen een bed and breakfast. We zijn beetje chagrijnig want we hebben al uren niks gegeten. Maar besluiten toch eerst even gauw de backpacks te dumpen. Fantastisch, locatie snel gevonden. Helaas zit er niemand achter de receptie. Na een half uur aanbellen, wachten, op deuren kloppen, iedereen buiten aanspreken waar de eigenaar is geven we 't op. We boeken een ander veel te dure kamer iets verderop... 

De dag erop vertrekken we met de boot vanaf El Nido naar Coron. De boot tour duurt 3 dagen, 2 nachten. De crew is vriendelijk en erg behulpzaam. Samen met nog 10 andere gasten varen we langs de meest prachtige eilanden en stoppen regelmatig om te snorkelen. 1 snorkelplek springt er echt bovenuit, veel vis en prachtig koraal. Het eten aan boord is werkelijk geweldig. Ze maken er zoveel werk van. Heerlijk bereide vis, vlees, groeten en veel vers fruit en uiteraard Filipino power: rijst! We hebben 't erg gezellig met zijn allen, genietend van de zon en de prachtige omgeving. Tegen de avond stoppen we op een base camp van de organisatie Buhay Isla. Een strand met houten hutjes, een matrasje erin en een klamboe. We kaarten, doen spelletjes, drinken rum cola en er wordt door de crew kampvuur gemaakt. We genieten van een prachtige sterrenhemel met zijn allen. Slapen doen we allemaal 2 nachten nauwelijks. Het is zo warm zonder fan. Maar de zonsopkomst maakt dit allemaal weer goed !


Het was een ervaring om nooit meer te vergeten, zelfs de paar uur dat 't snoeihard heeft geregend mocht de pret niet drukken. Als verzopen katjes in regenjas zaten we op een rij en gingen we toch allemaal wat sip kijken toen we geen blauw stukje lucht meer zagen en fikse onweersbuien verderop zagen. Gelukkig duurden de buien niet de hele dag zijn we dit dan ook snel vergeten tijdens een potje beach volleybal in de zon op een prachtig strand.

Begin van de avond komen we na 3 dagen varen aan in Coron. We verblijven 2 nachten om even goed bij te slapen en vliegen dan naar ons volgende avontuur !

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2