Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Port Barton

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Port Barton

We komen na ruim 3 uur rijden aan in Port Barton. De eigenaar van het Besaga resort zat toevallig in de bus en heeft ons overgehaald een kijkje te komen nemen bij 't resort. We zijn al gauw verkocht, een heerlijk huisje direct aan 't strand. We boeken voor 3 nachten. Het dorp bestaat uit houten huisjes, zelf getimmerde barretjes, zand wegen, kleine supermarkten, fruit winkels, kleine souvenir shops. Iedereen leeft op straat en begroet je vriendelijk. Gelijk een super relaxte sfeer. 

's Avonds drinken we een biertje met Bianca ze heeft een relatie met Coco, een local, en is hier naartoe verhuisd. Ze regelen samen boottrips naar alle mooie eilandjes in de buurt. Er komen nog wat andere Nederlanders en we hebben een gezellige avond met z’n allen. 

De dag erop huren we een motor. We crossen dit deel van 't eiland over, heerlijk om te doen. Lekker, het gevoel van vrijheid en in korte tijd veel kunnen zien. We gaan naar de watervallen. De laatste 10 minuten moet je een trail bewandelen. Net op dat moment komt 't met bakken uit de hemel. Helemaal verzopen komen we aan bij de waterval. En besluiten daar te gaan zwemmen, een erg mooi plekje!

We vervolgen onze tour langs de kust, we willen een kijkje nemen bij Coconut beach en White beach. De weg er naar toe is pittig met de motor. De wegen bestaan uit zand, met veel losse keien en inmiddels flinke regenplassen waarvan je niet kan zien hoe diep de kuilen zijn. We lunchen bij de jungle bar. We zijn de enigste gasten, relaxt plekje in the middle of nowhere. 

Inmiddels is 't droog en begint de zon te schijnen. We chillen nog wat op 't strand en nemen een duik. 's Avonds eten we de meest lekkere hamburger ever en gaan daarna nog met wat Nederlanders chillen bij de reggae bar aan het strand. De ontzettend fijne sfeer, het kleinschalige en de leuke mensen is wat Port Barton een hele fijne plek maakt.

We proberen ondertussen een boot expeditie te boeken van El Nido naar Coron. 3 dagen 2 nachten. Het schijnt toch wel erg tof te zijn. Helaas lijken ze geen plek meer te hebben voor 2 dagen later. Vandaag gaan we met Bianca, haar crew en nog 4 Nederlanders een eilanden tour rond El Nido doen. Super leuke dag. Erg leuke groep. We gaan op veel plekken snorkelen. De omgeving is waanzinnig. Zoveel mooie groene eilandjes met parel witte stranden en op één van die eilandjes een heerlijke lunch en niet te vergeten de cola rum natuurlijk!

Uiteindelijk blijkt de boot expeditie vanaf El Nido naar Coron toch te kunnen. Super leuk want 2 meiden die we hier ontmoet hebben gaan dezelfde data. De bus gaat om 17h naar El Nido. Bianca zorgt dat we om 16.45 h op 't strand zijn, dat wordt rennen! We douchen, pakken gauw onze backpacks, betalen de rekening. We overhandigen de sleutel aan een heel gelukkig crewlid, dansend met een grote glimlach op zijn gezicht, die nog een nacht in ons huisje kan slapen. We hebben immers toch al betaald dus waarom zullen we er niet iemand blij mee maken!

We haasten ons in een trike naar 't busstation. 17.20h stond de bus nog keurig op ons te wachten. Een beetje bezwaard voelden we ons wel. Maar zo gaat 't hier nou eenmaal. De bus gaat liever met meer mensen dus dan gerust een half uur later. We bedanken iedereen en stappen enigszins oververhit de bus in... Een rit van 4h voor de boeg. We gaan Port Barton missen, op naar El Nido!

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2