Filipijnen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Filipijnen image

1 maand backpacken in de Filipijnen: Puerto Princesa en Sabang

Filipijnen
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in de Filipijnen: Puerto Princesa en Sabang

We vliegen via Manila naar Puerto Princessa. We moeten naar terminal 4. We pakken een grab. Hoe verder de grab rijdt hoe meer we in de achterbuurt belanden. Hier is terminal 4 te vinden! Nog nooit zo'n chaotische terminal gezien. Honderden mensen in een te kleine hal met maar 1 werkende self-incheck paal. Ook de rijen naar de balies zijn niet te overzien. We hebben 2,5 uur in de rij gestaan om überhaupt de koffers kwijt te kunnen. Achteraf zijn we heel blij dat we een tussenstop van 4,5 uur hadden.

We komen 's avonds aan bij het Sheebang hostel  in Puerto Princesa, het ziet er super gezellig uit. Relaxte sfeer, lachende mensen, hangmatten, pingpongtafel, 24h bar. We besluiten hier 2 nachten te verblijven. 's Avonds vieren we mijn verjaardag samen met een stel Nederlanders. We drinken bier, shotjes, luisteren naar muziek en wisselen verhalen uit. Om 5 uur in de nacht stuitert er nog een lading dronken Engelsen naar binnen… ik geloof dat we hier te oud voor worden.

Na een zeer korte nacht gaan we met een tour naar Sabang. De tour bleek niks voor ons. Mega toeristisch en vooral heel veel wachten. We willen er naar toe voor het grotten stelsel waar de langste ondergrondse rivier doorheen loopt. Na uren wachten kwamen we eindelijk aan bij de ingang van de grot, bleek dat er nog 13 boten voor ons waren. De grot en ondergrondse rivier zijn mooi, veel grote kamers en bijzondere vormen. De ondergrondse rivier is 8km lang en 1200 meter is toegankelijk voor toeristen. Je bent echter een hele dag kwijt om de grotten te bezoeken, een reden voor ons om er niet nogmaals heen te gaan.

De volgende dag vertrekken we in een busje naar Port Barton

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2