Christmaseiland

Dit eiland in de Indische Oceaan werd op kerstavond ontdekt en heeft hierdoor de toepasselijke naam Christmaseiland gekregen. Het land maakt onderdeel uit van Australië en is een paradijs voor natuurliefhebbers. De grote hoeveelheid rode krabben die er rond lopen hebben het eiland beroemd gemaakt. Niet alleen krabben, maar ook vogels zijn in grote aantallen aanwezig. Meer dan de helft van Christmaseiland bestaat uit nationaal park. Lagunes, regenwouden en palmbomen wisselen elkaar af. In de wateren rondom het eiland kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen: de vissoorten, haaien en grotten maken deze onderwaterwereld bijzonder. Uitrusten kan op één van de vele stranden op het eiland. Alle ingrediënten dus voor een echt bountyeiland.

Informatie over Christmaseiland

Populaire highlights van Christmaseiland

Alle highlights van Christmaseiland

Beste foto's & tips van Christmaseiland

Praktische informatie over Christmaseiland

Kaart van Christmaseiland en omgeving

Laatste Christmaseiland Artikelen

Met onze reisgids Christmaseiland ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Video
Door: Tom Aussems
Video: Krabbenmigratie op Christmas Island

17 jan 2016, Dat Christmas (kerstmis) Island ieder jaar rood kleurt heeft niets te maken met de feestdagen en de kerstman. Het fenomeen heeft het eiland te danken aan de 40 tot 50 miljoen rode krabben die massaal migreren.

0
Reisnieuws
Video: massale krabbenmigratie

14 okt 2010, Het regenseizoen is aangebroken op Christmaseiland. Miljoenen feloranje krabben verlaten massaal hun veilige schuilplaatsen in het bos, voor de jaarlijkse migratie naar het strand om zich daar voort te planten. Tijdens hun dagenlange tocht moeten ...

1