Yunnan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Motor huren in China

Yunnan,
China


Een geweldige manier om de omgeving van Xishuangbanna in het zuiden van Yunnan te bewonderen is per motor.

Jinghong is de bekendste en meest toeristische uitvalsbasis voor wandel, fiets en georganiseerde uitstapjes en hier zijn vele hotels/hostels die informatie kunnen geven over routes en te bezichtigen dorpjes.
Wij kwamen echter eerst aan in Menghai, een stadje 40km ten westen van Jinghong. Iets meer laidback, geen westerse restaurantjes maar wel een enorme grote dagelijkse markt met tribemensen.

Met alleen de informatie van onze reisgids besloten we dat fietsen te ver was, je met scootertjes ook net niks kon zien en de bussen veel te onregelmatig waren. We wilden wel eens een motor huren en dus ging mijn vriend op zoek.
Bij een klein reparatie shopje aan de rand van de stad, had hij geluk (typ bij googlemaps dit nummer 21.954748,100.448569 in de ‘zoek’ balk en je ziet waar het is bij de groene pijl). Het werd de eigenaar duidelijk wat hij wilde en voor 30yuan (3,60euro) konden we de volgende dag een motor komen huren.

Het was geweldig. Dit coole ding ging gewoon 100km per uur voor de saaiere stukken en tufte ons tranquilo langs de houten dorpjes waar het interessant was. We reden dorpjes in en bekeken wat de mensen aan het doen waren, we vroegen de weg, hielpen mee met thee plukken, hadden een wandeling door een bananen plantage, namen kleine zijweggetjes, bezochten tempels, zwommen in rivieren en besnuffelden de marktjes die we tegen kwamen.
De weg was langer dan we dachten dus lieten we iemand bellen om te zeggen dat we morgen pas terug zouden komen: geen probleem. Hotelletjes zijn verder in elk dorpje te vinden.

Dus ga je naar China, neem je internationaal rijbewijs mee (of je gewone rijbewijs, wij kregen hem zelfs mee met een studentenpas) en voel de wind in je haren op een motor (als je perse GOEDE helmen wilt zul je goed moeten zoeken).

Een prachtige manier om je vrij en zelfstandig te bewegen.