Yunnan reisblogs

19 en 20 oktober: Kunming en Dali

montsemario was er (tot 19 okt 2012) Gepost op 22 okt 120 reacties

En toen waren wij eindelijk in Yunnan, op zoek naar het E echte' en groenere China met de schattige bruggetjes, mooie tempels en bergen en meren. Of toch niet? Kunming is op het eerste oog een erg grote stad met veel hoge gebouwen en enorm veel verkeer. Aangezien onze Inn helaas minder centrisch is dan wij dachten dat het was, en het niet haalbaar was om onze bagage (na hier maar 1 nacht te hebben geslapen) hier achter te laten en vanavond opnieuw op te halen onderweg naar het station, hebben we de hele dag rondgezeuld met onze backpack. En dat valt niet mee met het zonnige warme weer in deze stad van eeuwige lente, maar goed...
Wat op het eerste gezicht opvalt in deze nieuwe provincie zijn de vele juwelierwinkels (enorm veel!), bizar veel motors en heel weinig mensen die Engels spreken. Er zijn ook bijna geen westerlingen te bekennen op straat (we hebben er maximaal 4 gezien de hele dag), dus wij vormen vandaag een ware ' attractie'. Op zich wel grappig! Gelukkig kwamen we vrij snel een aardig Chinees meisje tegen die wel een beetje Engels sprak en ons een beetje wegwijs heeft gemaakt, een mooie manier om te worden geconfronteerd met cultuurverschillen. Zo was zij erg verbaasd dat wij als niet getrouwd koppel met z'n tweeën op vakantie zijn, ondenkbaar hier! We hebben in Kunming een mooie poort gezien en schattige winkelstraten, maar het was pas in de middag na aankomst bij een tempel die volgens de Lonely Planet niet heel bijzonder was, dat Mario glunderde bij het gevonden hebben van het echte China, het China zoals je dat in fotoboeken ziet. Wat een ontzettend bijzonder tempelcomplex met schitterende gebouwen, een mooi meertje, wierrook, gouden budda's en vooral: geen drukte en geen toeristen, alleen locals. Wat is dit ontzettend mooi! Echt super!
Na uitgebreid te hebben genoten van ons nieuw ontdekte China, hebben we verder gewandeld naar een parkje met een meer. Ook erg leuk om te zien. Rustig gewandeld, gezeten, genoten van het mooie uitzicht van de Chinese gebouwen en het meertje, gelezen en vooral uitgerust. Avondeten hebben we genuttigd in een tentje, aangeraden door Lonely Planet, waar veel locals gingen eten en zelfs in de rij stonden! Het menu bestond uit chinese tekst en foto's. We hebben geheel random (en met hulp van de serveerster die af en toe wat aanwees) een aantal dingen besteld. En ze bleven maar komen met borden, genoeg was het in ieder geval. We denken dat we de typische ham uit Yunnan hebben geproefd, gebraden eend, iets van soep, rijst, sojabonen en Chinees brood. Smaakte allemaal prima, maar niet heel bijzonder!
Na het eten zijn we maar vast naar het treinstation gegaan, om nog even rustig te kunnen zitten. Vanavond nemen we de nachttrein naar Dali, wat hopelijk nog authentieker, ouder en ' echt' China is dan Kunming. Wordt vervolgd...
Onze eerste en eigenlijk enige dag in Dali begon niet zo goed. We bleken prima in staat het moeilijk te vinden hostel te localiseren, maar er deed niemand open! Dus zijn we rond gaan lopen. Met onze backpacks. Geen pretje als je niet zo heel lekker in de trein hebt geslapen en je ernaaruit keek ze bij het hostel te dumpen! Het Dali van net buiten de stadsmuren is er een van een stadje waar Chinezen op de vroege zaterdagochtend hard bezig hout te bewerken tot ware kuntswerken, die later de functie van raam, deur of stoel zullen vervullen. Het Dali van binnen de oude stadsmuren is er een van idylisch Chinees stadje. Het China waar we naar op zoek waren! Prachtig, het beekje, de huisjes, de rust. Tot het middaguur dan. Dan komen tientallen bussen volgepakt met hordes Chinezen aan. En dan onstaat een concreet fenomeen in elk fotogeniek hoekje van de stad: dan gaan ze in een rij staan, op hun beurt wachten, om allemaal dezelfde foto te nemen. We hebben in de ochtend genoeg foto's gemaakt, dus zijn we op aanraden van de gids fietsen gaan huren. Heerlijk was dat. Een erg ontspannen vakantiegevoel. We zijn het nabijgelegen park met drie pagoda's gaan opzoeken (maar vanwege de belachelijke prijs niet naar binnen gegaan). Op de stadsmuren fietsen was ook geinig. Al met al was het een heerlijke dag. Omdat we geen verplichte nummers hadden, samen met het ontspannen fietsen, hadden we vandaag voor het eerst een vakantiegevoel zoals vakantie hoort te zijn. We zijn beter gaan beseffen dat we in elke stad alles eruit halen wat erin zit, dat dit ook niet alles is. En met deze wetenschap gaan we slapen. Morgen met de ochtendtrein naar Lijiang!


Ps. Foto's volgen snel op: http://www.flickr.com/photos/14971012@N06/

montsemario Positie 3641 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.