Yunnan reisblogs

Wespen eten in Kunming

interceptor was er (tot 02 okt 2002) Gepost op 03 jan 121 reacties

Om 6 uur in de ochtend vertrokken we al uit Yangshuo om met de bus naar Guilin te gaan en daar het vliegtuig naar Kunming te nemen. De vlucht met Yunnan China Airlines was al bijzonder. We kregen zakjes met een soort gedroogde gezouten eendetongen in het vliegtuig. De meesten van onze groep hebben deze niet gegeten. Toen het vliegtuig ging landen liep er een straal water vanuit de airco in de nek van de slapende chinees die voor mij zat.

Toen we eindelijk in het Hotel aangekomen waren wilde iedereen gaan slapen. Dit vond ik zonde en de nederlandse gids moest met de travel agent uit Kunming uit eten. Hij vroeg of ik mee wilde. Ik was heel erg blij dat ik mee mocht. De agent zou ons trakteren op een moslim maaltijd. Waar we heen gereden zijn weet ik niet precies maar het kwam op mij over als een achterbuurt. De maaltijd weet ik mij nog heel goed te herrineren. Ik denk dat het restaurant van familie van de travel agent was.

Een speciaal maal

Eerder had ik in Hong Kong al meegemaakt dat Chinezen het leuk vinden om je uit te proberen met eten. Kijken hoeveel je kan eten of wat je niet wil eten. Wat we allemaal hebben gegeten weet ik niet. Sommige dingen waren niet te herkennen andere juist weer wel. Dat het geen varkensvlees was, was mij wel duidelijk. We kregen gelukkig bier en groene thee erbij. De travel agent dronk iets wat leek op melk, het rook erg vies.

We kregen een schaal met verschillende plakjes vlees waaronder plakjes ossentong. Het was koud maar wel erg lekker. We kregen groenten met pepers die ook erg lekker waren. Een schaal met aardappels en andere soorten wortels. Een schaal met vlees, sterk gekruide saus en koriander. Dit waren onder andere voetjes van vogels, kippen en eenden denk ik. De zwemvliezen zaten er nog tussen. Erg lekker maar wel heel veel kleine botjes. Er was nog een schaal met gekruid rundvlees of geitenvlees of? Maar het meest bijzondere was uiteraard de schaal met de gefrituurde wespen en larven.

Wespen

De gids en ik keken elkaar aan en keken nog eens naar de wespen. De travel agent pakte een wesp met zijn eetstokjes en at hem op. Hij keek alsof het een lekkernij was. Ik kon niet achterblijven en was ook nieuwsgierig geworden hoe het zou smaken. Ik had dit nog nooit gegeten en had ook nog nooit iemand gesproken die dit had gegeten. Bovendien zou ik eeuwig spijt hebben als ik het niet geproefd zou hebben. De wespen hadden een lekkere nootachtige smaak en voelde in mijn mond als popcorn. Het is wel voorzichtig eten want de angel zit er nog aan en die kan aardig in je wang prikken. Uiteindelijk hebben we de hele schaal leeg gegeten.

De keuken

Achteraf kregen we nog een rondleiding in de keuken waar heel veel kruiden stonden in schaaltjes. Schoon was het zeker niet en in een hoek lagen de vissen op de grond. Er zat ook een jongen de schubben eraf te halen. We hebben gelukkig geen vis gegeten bedacht ik mij toen. Het was een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. De andere leden van ons reisgezelschap walgden toen ze de foto's van de wespen zagen.

interceptor Positie 25255 (0 p.) Lid sinds 23-08-2009 Foto's en tips: 45 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een wesp eet je met stokjes
blogfoto nr. 2
Al het eten bij elkaar
blogfoto nr. 3
Wespen en larven een ware delicatesse?
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het Scheepvaart Museum in Aalborg
4 1
Gepost op 28 december
Denemarken Aalborg
Wheal Peevor - Een vergeten mijn in Cornwall
4 2
Gepost op 22 december
Groot-Brittannië Engeland

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

De rillingen lopen over mijn rug...nee zal ook niet 1wesp naar binnen werken ook al sterf ik van de honger. Leuk geschreven en mooie foto's erbij.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.