Yunnan reisblogs

Uitbuiting en misbruik van dieren tbv toeristen

Mathilde was er (tot 04 nov 2010) Gepost op 28 nov 1017 reacties

Deze beer ( zie bijgevoegde foto) in zeer trieste omstandigheden troffen wij aan in Dai Village in Xishuangbanna, het uiterste zuidoosten van China vlak bij de grens met Vietnam en Birma.

De beer had een ketting aan zijn neus en werd door de eigenaar voortdurend met stokken geslagen om ‘m te laten zitten op een blauw stoeltje zodat toeristen met hem op de foto konden….
We waren geschokt door deze walgelijke uitbuiting van het dier.

We hebben het lot van deze beer aangekaart bij WSPA in de hoop dat er iets aan de situatie van uitbuiting en misbruik veranderd kan worden. Eén beer betere leefomstandigheden proberen te geven is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar we wilden het toch proberen.
Helaas blijkt dat nog niet zo eenvoudig, zie onderstaande reactie van WSPA Nederland.
Aan alle reisreporters die ook vinden dat dit soort zaken ABLOLUUT niet kan, wil ik vragen om een beleefde protestbrief te sturen naar de ambassade van China.
Alle beetjes kunnen helpen !

Reactie van WSPA Nederland:

Wij snappen uw ongerustheid heel erg goed. WSPA is op de hoogte dat ze het in China niet zo nauw nemen met dierenwelzijn. Dit is een kwestie van normen en waarden en daarin is nog een lange weg te gaan. Dierenwelzijn is een heel nieuw concept in China en er moet veel worden gedaan door WSPA om de invloed in dit land te vergroten voor wat betreft het vinden van nieuwe lidorganisaties en het onderhouden van een goed contact met de Chinese overheid. We hebben een fondsenwervend kantoor in Beijing geopend en hopen hiermee onze invloed te vergroten op de relevante Chinese overheden.
Het veranderen van dierenwelzijn is geen gemakkelijke opgave, daarom richt WSPA zich vooral op grote geselecteerde projecten.

Helaas kunnen wij dus niks doen aan individuele meldingen zoals de uwe. Wel hebben wij lidorganisaties in China die mogelijk iets kunnen doen http://www.wspa.nl/lidorganisaties/lidorganisaties/MemberSocietyForCountry.aspx?country=China+%28PRC%29&country_go.x=14&country_go.y=11 Echter hebben zij vaak ook beperkte middelen om daadwerkelijk actie te ondernemen.

WSPA doet inderdaad veel voor de beren http://www.wspa.nl/watdoetwspa/beren/default.aspx en wij hopen in de toekomst steeds meer beren te helpen. In pakistan hebben wij bijvoorbeeld een lidorganisatie die dans beren op vangt in een reservaat http://www.wspa.nl/lidorganisaties/lidorganisaties/MemberSocietyForCountry.aspx?country=Pakistan&country_go.x=21&country_go.y=14 en http://www.wspa.nl/latestnews/2010/tweemaalnieuws.aspx . In China hebben echter de mogelijkheid niet. Daar WSPA voor al haar werk afhankelijk is van haar lidorganisaties kan zij helaas dus ook niks doen.

Zoals ik al eerder aangaf is dierenwelzijn een nieuw concept in China. Zelf kunt u actie ondernemen door een beleefde protestbrief naar de ambassade van China te sturen.

Bezoekadres:Willem Lodewijklaan 10, 2517 JT Den Haag
Telefoon: (070) 306 50 61
Fax: (070) 355 16 51
E-mail: chinaemb_nl@mfa.gov.cn

Internet: www.chinaembassy.nl/eng


Met vriendelijke groet,
WSPA Nederland I Postbus 96906I 2509 JH Den Haag
m +31(0)6 - 12577522 I t +31(0)70- 3142808 I f +31(0)70-3142809 I www.wspa.nl

Volg WSPA via
De gratis e-mailnieuwsbrief I LinkedIN I Twitter I Facebook I Hyves

"Een wereld waar dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid stopt."

Mathilde Positie 125 (10099 p.) Lid sinds 03-01-2008 Foto's en tips: 1262 Blogs: 2 Fans: 18

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Beer in Dai Village in Xishuangbanna, met stokken geslagen, zodat hij op het blauwe stoeltje ging zitten en een chinese toerist met hem op de foto kon.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Bijzondere vervoermiddelen
4 11
Gepost op 21 februari
Nederland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

dit is stoom gewoon zielig

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

wat afschuwelijk Mathilde, goed dat je hier aandacht aan besteed, kan gewoon niet naar deze foto kijken, ben benieuwd of je nog een reactie hebt ontvangen van animalasia

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Kut he...
Ik sluit me graag aan bij een collectieve petitie.
Compliment voor de aandacht die je dit geeft.
Helaas is ook dit een reis reporteren...

gr Mies

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Echt afschuwelijk dat er mensen zijn die dieren dit aan kunnen doen, onbegrijpelijk gewoon... En ook dat er mensen zijn die hun ogen er voor kunnen sluiten en doodleuk met zo'n mishandeld dier op de foto gaan. Goed dat je er op deze manier aandacht aan besteedt!

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

De toerist moet de stokslagen maar eens voelen en aan een ketting door de neus worden vastgebonden. Dan is het wel afgelopen. Je foto zegt alles!! Goed dat je er aandacht aan geeft.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.