Yunnan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yunnan image

Yunnan

Yunnan
China
Elstijssen

Fantastisch Yunnan

Hallo allemaal,

Eindelijk kans om iets van me te laten horen. Dit is mijn eerste moment op het Internet dat hier maar beperkt beschikbaar is. Ook zijn het hele actieve en volle dagen waardoor het me ontbreekt aan schrijf- of blogtijd.

We hebben het helemaal fantastisch. Yunnan is echt geweldig. Ik kom ogen tekort. De groep is gezellig en de begeleiding top.
Kunming was onze eerste overnachting. Vooral het park met alle activiteiten was een prima en sfeervolle plek. Luoping met de gele koolzaadvelden was niet helemaal wat we hadden verwacht. Het weer is helemaal van slag. In 100 jaar is het niet zo droog geweest. Daardoor zijn de koolzaadvelden al uitgebloeid en groen in plaats van geel. Toch is het ook zo een prachtig landschap. In die omgeving hebben we een Han-dorp en aantal minderhedendorpjes bezocht. Wat een ontzettend vriendelijke en toegankelijke mensen.
Na 2 dagen oneindige rijstterrassen (er staat gelukkig nog water in) en kleurrijke markten is vanavond onze laatste nacht in Yuanyang. Marja en ik hebben vanmiddag en vanavond Yuanyang afgestruind. Een levendig stadje vol contrasten en met de meest fascinerende taferelen en beelden. Jullie begrijpen dat ik daar super foto's van heb gemaakt. Jammer dat ik ze per ongeluk heb gedelete. En ja.... ik weet dat ik ze met een herstelprogramma terug kan krijgen, maar ben helaas te rigoureus te werk gegaan.
Door de droogte is het water op rantsoen. We hebben een emmer in de douche om ons te wassen en het toilet door te spoelen. Het weer was tot nu toe heerlijk en soms zelfs heet. Vandaag is het ineens hartstikke koud. Jianshui is onze volgende bestemming. We zijn benieuwd, maar voor ons kan de reis al niet meer stuk.

Groeten, Els

Oh ja, het eten is overheerlijk!!!