yangshuo

Foto door Reisreporter CVerplanke-Waas

China ligt in het oosten van Azië, met ruim 1,3 miljard inwoners. Het land grenst onder andere aan Rusland, Mongolië, Zuid-Korea, Vietnam, Thailand, Myanmar, Nepal, Pakistan, Kazakhstan en de Oost-Chinese zee.

Grotendeels heeft yangshuo te maken met een gematigd weerklimaat, maar vanwege de grootte van het land verschilt het klimaat per regio. In het noorden heb je lange winters en korte zomers, in het midden van het land vooral gematigd klimaat met aangename zomers en winters met temperaturen rond het vriespunt. Het zuiden heeft een subtropisch klimaat en er valt dan ook veel neerslag. In het oosten heb je te maken met een bergklimaat omdat je net tussen de uitlopers komt van het Himalaya gebergte.

In de hoofdstad Beijing kun je de Chinese cultuur proeven, het is een van de historische steden van yangshuo met vele bezienswaardigheden zoals het Plein van de Hemelse Vrede of de Verboden Stad. Een dagje dierentuin om panda’s te bewonderen is een aanrader.

De oude stad Lijiang, gelegen op 2400 meter hoogte, neemt je mee in de Naxi-cultuur. De Naxi zijn afstammelingen van Tibetaanse nomaden. De stad bestaat uit vele waterkanaaltjes, laaggebouwde  houten huizen en smalle straatjes. Het is niet voor niets dat het ook onder de lokale bevolking een populaire stad is om te bezoeken.

In Guìyáng wonen de meeste mensen en hier vind ook het leeuwendeel van het zakenleven plaats. Slenter langs de haven van  Hongkong of ga naar het hoogste punt van Hongkong eiland ‘The Peak’ voor een mooi uitzicht.  Met een skyline van de vele wolkenkrabbers, koloniale wijken en oude tempels zul je je in het bruisende Shanghai niet vervelen.

Zhouzhuang, de oudste waterstad, wordt ook wel het Venetië van yangshuo genoemd en heeft een geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. De schoonheid van de stad is vooral langs de waterkant en rond de stenen bruggen te vinden. Houdt er wel rekening mee dat het zeer populair is qua toeristen.

Voor de mensen die willen ontsnappen aan de alledaagse hectiek van de grote steden, zijn er ook natuurparken waar je tot rust kunt komen en lekker kunt wandelen. Bijvoorbeeld Jiuzhaigou Valley of Chanbai Shan National Park. Fietsen langs de Chinese Muur is ook een optie voor de actieve vakantiegangers.

Het land is als vakantiebestemming de laatste jaren erg populair geworden. Verwacht dan ook niet de enige reiziger te zijn, maar eeuwenoude historie en cultuur staat te wachten!

Informatie over yangshuo

Beste foto's & tips van yangshuo

'1092661' door Dianadm '1092661' door Dianadm

Chinayangshuo

Chinayangshuo

Ballonvaren boven het

Dianadm

Tijdens een luchtballontocht hadden we vanuit onze ballon een prachtig overzicht over het Karstgebergte en nog een andere luchtballon. Een fantastische tocht van ruim een uur, waarbij je het landschap langzaam ziet ontwaken. Deze tripjes lopen niet altijd goed af. Bij de landing kwamen we midden in een rijstveld terecht in plaats van in het weiland. Gelukkig bleef de schade beperkt tot wat natte voeten.

'1089532' door Dalix '1089532' door Dalix

Chinayangshuo

Chinayangshuo

Fietsen in het...Kars

Dalix

Het gezellige plaatsje Yangshuo in het zuid-oosten van China is een perfecte uitvalsbasis om prachtige fietstochten te maken. In no time rij je door het schitterende Karstgebergte, langs rijstvelden en door slaperige dorpjes. Fietsen is een goede manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen, al spreken de Chinezen in deze kleine plaatsjes nauwelijks Engels. Een hele uitdaging dus, maar wel zo avontuurlijk. Laat je onderdompelen in een prachtig deel van China vol kalkstenen bergen, de indrukwekkende Li-rivier waar Chinese dagjesmensen in gemotoriseerde bamboevlotten hun vrije tijd besteden en natuurlijk de oneindige rijstvelden waar hele families op traditionele manier het land bewerken.

'1092044' door Willemien '1092044' door Willemien

Chinayangshuo

Chinayangshuo

Plastic landschap

Willemien

Vanuit Yangshuo bezoeken we een theeplantage. Het is nevelig en onderweg rijden we door een opvallend/ vreemd wit landschap. Het blijken plastic hoezen over mandarijnen boompjes te zijn om de mandarijntjes tegen weer en wind te beschermen. Een heel vreemd gezicht de rijen plastic in het landschap.

Laat kaart zien