Terracotta Leger vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Terracotta Leger

Beste foto's & tips van Terracotta Leger

'492488' door channeke '492488' door channeke

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

Robots!

channeke

Ben je in China en je hebt de mogelijkheid, is een bezoek aan het Terracotta Leger in Xi'an een tip. Het is er heeeeeel erg druk maar wel prachtig om te zien. Dit 'leger' is ontdekt in maart 1974. Een aantal boeren zijn een put aan het graven waren en vinden een terracottasoldaat, de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw. Zij graven verder en met deze opgravingen komen duizenden soldaten en paarden tevoorschijn. Een heel leger dat de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid. (bron Wikipedia) Het is er mooi om te zien. Toch ziet de formatie er net uit als een stel robots. Armen stijf naar voren en benen strak :-)

'527625' door Dianadm '527625' door Dianadm

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

De gekleurde strijder

Dianadm

In 2008 organiseerde het Drents Museum in Assen een tentoonstelling over het wereldberoemde Terracotta leger uit de Chinese stad Xian. De tentoonstelling was prachtig en was voor ons de aanleiding om een rondreis door China te gaan maken. Ondanks dat het overbekend is, is het enorme leger heel indrukwekkend om te zien. De duizenden levensgrote strijders uit de Qin-dynastie zijn één van de belangrijkste archeologische vondsten van de afgelopen vijftig jaar. Meer dan 2000 jaar bewaakten de strijders het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Ieder beeld verschilt qua uniform, gezichtsuitdrukking en lengte. Elke soldaat is uniek, maar één ding hebben deze mannen gemeen: ze zijn gemaakt van klei. Oorspronkelijk waren de beelden beschilderd met felle kleuren, maar bij het opgravingsproces zijn die kleuren grotendeels verloren gegaan. Met de huidige technieken is het nog niet mogelijk om dit tegen te gaan, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Dit is de reden dat tot op de dag van vandaag nog niet alle grafkamers zijn geopend. Wat er nu te zien is in het museum is slechts een klein gedeelte van het oorspronkelijke leger. De beelden staan in 3 hallen, waarvan de Pit 1 de grootste is. De hallen verdienen geen schoonheidsprijs, maar zijn nodig om de beelden te beschermen tegen weersinvloeden. In een hoekje van Pit 3 waren deze gekleurde strijders te zien, nog half begraven in de grond. Mooi om te zien, maar eerlijk gezegd vind ik de ‘opgebleekte’ krijgers mooier. Het is vrij makkelijk om het Terracottaleger te bezoeken. De opgravingen liggen op ongeveer 30 kilometer ten oosten van de stad, vanaf het treinstation gaan zeer regelmatig bussen (bus 306). Vanaf de parkeerplaats van het station rijden groene minibusjes speciaal voor toeristen op en neer naar het museum. De prijs van de reguliere bus en deze busjes is ongeveer gelijk.

'521014' door sgtravel '521014' door sgtravel

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

Fietsen op de muur

sgtravel

Vele mensen gaan naar Xi'an voor het terracotta leger, en terecht maar meestal zien ze niets van de stad zelf. één van de mooiste bezienswaardigheden is de stadsmuur, welke een totale lengte heeft van 14 kilometer. Binnen de stadsmuur bevind zich het oude centrum waar tot in tegenstelling op vele plekken in China geen hoge gebouwen geplaatst mogen worden, alle torens op de achtergrond bevinden zich dan ook in de "nieuwe"stad. Op de muur kun je een fiets huren om zo het hele bouwwerk te verkennen, wat bij mooi weer erg leuk is om te doen.

Laat kaart zien