Terracotta Leger stekker

Terracotta Leger – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Terracotta Leger, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Terracotta Leger gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Terracotta Leger

Beste foto's & tips van Terracotta Leger

'492488' door channeke '492488' door channeke

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

Robots!

channeke

Ben je in China en je hebt de mogelijkheid, is een bezoek aan het Terracotta Leger in Xi'an een tip. Het is er heeeeeel erg druk maar wel prachtig om te zien. Dit 'leger' is ontdekt in maart 1974. Een aantal boeren zijn een put aan het graven waren en vinden een terracottasoldaat, de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw. Zij graven verder en met deze opgravingen komen duizenden soldaten en paarden tevoorschijn. Een heel leger dat de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid. (bron Wikipedia) Het is er mooi om te zien. Toch ziet de formatie er net uit als een stel robots. Armen stijf naar voren en benen strak :-)

'527625' door Dianadm '527625' door Dianadm

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

De gekleurde strijder

Dianadm

In 2008 organiseerde het Drents Museum in Assen een tentoonstelling over het wereldberoemde Terracotta leger uit de Chinese stad Xian. De tentoonstelling was prachtig en was voor ons de aanleiding om een rondreis door China te gaan maken. Ondanks dat het overbekend is, is het enorme leger heel indrukwekkend om te zien. De duizenden levensgrote strijders uit de Qin-dynastie zijn één van de belangrijkste archeologische vondsten van de afgelopen vijftig jaar. Meer dan 2000 jaar bewaakten de strijders het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Ieder beeld verschilt qua uniform, gezichtsuitdrukking en lengte. Elke soldaat is uniek, maar één ding hebben deze mannen gemeen: ze zijn gemaakt van klei. Oorspronkelijk waren de beelden beschilderd met felle kleuren, maar bij het opgravingsproces zijn die kleuren grotendeels verloren gegaan. Met de huidige technieken is het nog niet mogelijk om dit tegen te gaan, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Dit is de reden dat tot op de dag van vandaag nog niet alle grafkamers zijn geopend. Wat er nu te zien is in het museum is slechts een klein gedeelte van het oorspronkelijke leger. De beelden staan in 3 hallen, waarvan de Pit 1 de grootste is. De hallen verdienen geen schoonheidsprijs, maar zijn nodig om de beelden te beschermen tegen weersinvloeden. In een hoekje van Pit 3 waren deze gekleurde strijders te zien, nog half begraven in de grond. Mooi om te zien, maar eerlijk gezegd vind ik de ‘opgebleekte’ krijgers mooier. Het is vrij makkelijk om het Terracottaleger te bezoeken. De opgravingen liggen op ongeveer 30 kilometer ten oosten van de stad, vanaf het treinstation gaan zeer regelmatig bussen (bus 306). Vanaf de parkeerplaats van het station rijden groene minibusjes speciaal voor toeristen op en neer naar het museum. De prijs van de reguliere bus en deze busjes is ongeveer gelijk.

'521014' door sgtravel '521014' door sgtravel

ChinaTerracotta Leger

ChinaTerracotta Leger

Fietsen op de muur

sgtravel

Vele mensen gaan naar Xi'an voor het terracotta leger, en terecht maar meestal zien ze niets van de stad zelf. één van de mooiste bezienswaardigheden is de stadsmuur, welke een totale lengte heeft van 14 kilometer. Binnen de stadsmuur bevind zich het oude centrum waar tot in tegenstelling op vele plekken in China geen hoge gebouwen geplaatst mogen worden, alle torens op de achtergrond bevinden zich dan ook in de "nieuwe"stad. Op de muur kun je een fiets huren om zo het hele bouwwerk te verkennen, wat bij mooi weer erg leuk is om te doen.

Laat kaart zien