Sichuan en Chongqing reisblogs

LOGEREN BIJ DE MONNIKEN' vervolg reisverslag

schenkel was er (tot 01 okt 2011) Gepost op 13 okt 118 reacties

We moeten deze morgen al op tijd klaarstaan met een logeertas(je).Onze koffers blijven op een goede plek in het hotel.Om 9 uur vertrekken we met de lokale bus tot onder aan de berg Emei Shan met een 3099m hoge top.Daar vandaan gaan we met een stoeltjeslift omhoog,helaas is het weer grijs en nat dus niet veel tezien onderweg.

De Emei Shan is een heilige berg.De Chinezen hebben altijd geloofd dat de natuur een mystieke,directe invloed op het lot van de mensen heeft,en in dit land van gebergten zijn bergen in dit verband van grote betekenis.Sinds de 6e eeuw,de bloeitijd van het boeddhisme in China,geldt de Emei Shan als heilig en is hij het doel van onvermoeibare pelgrimsvan alle leeftijden.


Bij de tempel aangekomen krijgen we allemaal zo,n plastic kaartje voor het openen van de kamerdeur.Iets wat we helemaal niet verwachtten omdat we gelezen hadden dat je bv op een slaapzaal terecht kon komen,dus pyama,s en lakenzak gekocht voor het geval dat!!.
Blijkt dus dat we de mooiste kamer van de gehele reis daar hebben,alles in marmer zelfs de badkamer,die ook nog voorzien is van zo,n grote regendouchekop..

S,middags zijn we vrij en gaan we naar het Paviljoen van de Heldere klank toe.Maar niet voordat we 1500 traptreden omlaag zijn gegaan.Gelukkig kunnen we onderweg wat drinken en evt eten want warm en dorst dat krijg je daar wel van.Beneden is het druk met veel mensen,en veel pelgrims inderdaad van jong tot oud en soms ook heel oud!Het is een prachtig Paviljoen met mooie Boeddah,s,mooie kleuren en veel porselein.
Genoeg tezien en tebeleven daar beneden,maar de tijd gaat door en we moeten weer naar boven toe weer 1500traptreden lopen.Opeens als uit het niets verschijnen er twee Monniken naast mij,kijken mij aan en vouwen hun handen en prevelen van alles waar ik niks van verstaat.Zo gaat dit wel 5 minuten door dan krijg ik een buiging en lopen ze snel verder naar beneden mij in grote ontroering en verbazing achter gelaten.Hier word je toch stil van,tenminste ik wel !!!.

Boven gaan we eerst eten,vegetarisch eten welteverstaan niks mis mee hoor tenslotte eten Monniken geen vlees dus wij krijgen dat ook niet.

De volgende morgen worden we al om 5 uur gewekt we zijn uitgenodigt om bij de ochtendceremonie van de monniken aanwezig tezijn,ja dat willen we niet missen.
De monniken lopen in een rij ze zingen,klappen bidden en lopen de Mantra heel indrukwekkend om hier bijtemogen zijn.Helaas mogen we geen foto,s maken,hebben we bijna allemaal respect voor je moet iedereen tenslotte in z,n waarde laten.Om dit van dichtbij meetemaken is iets wat in ons geheugen vast staat iets om nooit tevergeten.

Na dit alles krijgen we overheerlijke rijsttepap als ontbijt,ja en dan word het weer tijd voor ons omtegaan.Geweldig dat wij als enige toeristen daar mochtten zijn die avond en nacht.!!

schenkel Positie 203 (3717 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1004 Blogs: 32 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

je bent gezegend, wat een mooie ervaring!

FRIEDAJANSEN

Door: FRIEDAJANSEN • Geplaatst op

Was leuk om even mee te beleven!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Vroeg op, zware actie, diep respect vooral door het plezier dat de blog uitstraalt.

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Wat moet dit een onvergetelijke ervaring zijn geweest. Ben best wel een klein beetje jaloers!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

1500 traptreden af en dan weer 1500 treden omhoog? Daar val je nog eens van af! :-). Wat een bijzonder mooie ervaring, goed beschreven weer!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.