Sichuan en Chongqing reisblogs

Chengdu

Dragonfly is er nu(tot 01 jun 2010) Gepost op 01 jun 107 reacties

Het is de dag van vertrek naar Chengdu, we zullen vanavond vliegen vanaf Guilin airport en het regent pijpenstelen. Na een laatste poging gisteren om in het lokale restaurant te eten zijn we uiteindelijk op stel en sprong vertrokken nadat we peking eend bestelt hebben. We krijgen een enorme schaal dat wel; Ben zegt nog " oop, we hebben weer teveel besteld" totdat we gaan eten. De stukken eend blijken alleen maar bot en na een paar pogingen houd ik het voor gezien en roep de uitsluitend chinees sprekende waitress. Met gebaren laat ik zien dat bij die hele berg eend geen vlees zit. "no money" roep ik verongelijkt. The waitress tovert een glimlach op haar gezicht en probeert de boel te redden wijsent op een ander gerecht op de kaart. Inmiddels is de "pork in bamboo" ook gearriveerd en Ben doet inmiddels al een poging dit te verschalken. Harde bamboo gevuld met rijst en gemalen *... " Dit is bedorven hoor ik hem zeggen" ; terwijl ik nog steeds onderhandel met de dame. Met de paar woorden chinees die we inmiddels kennen maak ik duidelijk dat we niets meer willen en ons biertje opdrinken. Als ze weg is maken Ben en ik snel ons biertje leeg, betalen voor wat we geconsumeerd hebben en haastten ons terug naar ons hotelletje al waar ze italiaanse pizza op het menu hebben staan. Nee, we zijn niet echt kieskeurig maar de eend is voor chinese begrippen duur 7 euro en dus is dit voor mij een principe kwestie. Opgelucht dat er geen rel uit voortvloeit eten we voor deze keer een westerse maaltijd.

Het is al half 11 als we in Sims hostel aankomen. Het is een soort oudere jongeren hotel met knusse hoekjes overal boeken en sober maar degelijke japans uitziende bedden en een schone badkamer. We zetten onze spullen in de kamer en haasten ons naar buiten om nog ergens een hapje te eten. We vinden nog een tentje open op straat met een soort lopend buffet buiten en tafeltjes en stoeltjes op straat. We hebben geen idee van de afkomst van het vlees maar het is er druk en dat is meestal een goed teken. We pakken wat bordjes die we zelf mogen volscheppen met het een of ander. Al doende worden we aan alle kanten bekeken door het al etende volk aan de tafeltjes. Het eten smaakt heerlijk en is echt heel erg spicy, dus ook maar een biertje erbij. Om 1 uur liggen we uiteindelijk in bed. Chengdu is wederom een enorme stad. Wat opvalt is dat de steden wel overal brandschoon zijn. Er ligt nergens rommel.
De volgende morgen pakken we de stadsbus naar het centrum om people's park te bekijken. We denken vlakbij uit te stappen, maar het is verder weg dan we denken. We lopen 2 uur voordat we uiteindelijk op de juiste plek zijn. Lopen over een enorm plein met een groot standbeeld van Mao. De man wordt nog steeds aan alle kanten geprezen voor zijn werk getuige alle kunstwerken die hier hem en zijn werk representeren. Het park ligt er vlak achter en is wederom schitterend zoals alle tuinen en parken hier. De steden zelf zijn echt walgelijk druk, waar je ook gaat. Duizende mensen zijn in auto's, lopend en op de fiets onderweg door de hele stad; en dat is overal zo. Het park daarentegen is dan een soort escape van rust en schoonheid. Overal zie je mensen dansen, zingen, majong spelen en thai chi doen. Wij blijven de hele middag kijken naar mensen en wanneer het gaat regenen gaan we naar het theehuis van het park voor een pot jasmijn thee. Als we eenmaal zitten onder onze grote parasol staan er ineens twee mensen om ons heen die ons beginnen te masseren. "comfaterble" zegt hij maar steeds en wij zeggen steeds " meo" wat nee betekent. We weten al hoe het gaat eindigen straks gaan ze om geld vragen. Na verschillende keren nee geef ik het op Ze blijven ongevraagt massage geven. Dan ja hoor... "money for massage". Ik zeg in het engels dat ik al heel vaak nee heb gezegd en niet van plan ben te gaan betalen. Het heeft weinig zin en ze blijven maar doorgaan. Het trekt natuurlijk de aandacht van de mensen om ons heen. Ze vragen 300 yuan en dat is ook nog eens veel geld voor chinese begrippen. Dan wordt Ben het zat. We hebben al te lang geduld gehad vind hij. Lachend staat hij op tilt het chinese massagemannetje op uit het stoeltje naast mij waar hij inmiddels is gaan zitten en houdt hem boven de vijver. " watermassage velly comfaterble" zegt hij lachend en de omstanders moeten ook lachen. "Ok meo" zegt de man nog eens. Als Ben hem weer veilig op de grond zet lopen ze beide mokkend weg. Even komen ze nog terug en vragen weer money. Ben staat nogmaals op van zijn stoel met een grijns en dat is voldoende. Daarna vallen ze ons niet meer lastig. Om 5 uur gaan we het park uit en het regent inmiddels niet meer. Na 2 uur teruglopen vinden we een seschuan restaurant en eten weer heerlijk. Kip en kikkerbilletjes in loei-hete saus.
Vandaag zijn we dan eindelijk naar de panda's geweest. Geweldig wat een leuke intelligente dieren zijn dat. De baby's hebben net als kinderen echt speelgoed waar ze ook echt mee spelen. Het gedrag schijnt erg op die van de mens te lijken horen we. Zo houden ze heel erg van knuffelen en spelen. Inmiddels regent het weer. gelukkig hebben we een paraplu bij ons voor deze gelegenheid.

Dragonfly Positie 32 (54340 p.) Lid sinds 01-04-2009 Foto's en tips: 1970 Blogs: 22 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spookhuis in Denice
2 5
Gepost op 06 oktober
Italië
Griezelige duik naar Maria
4 13
Gepost op 07 augustus
Cuba Camagüey
Een ontmoeting met kunstenaar Simon
3 9
Gepost op 26 juni
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Wat een leuk verhaal. Het masseren ken ik wel want dat deden ze zelfs toen ik stond te pissen in een toilet in een restaurant (volgens mij in Hangzhou) Mijn schouders en nek, hoor. Meer niet.
Je kunt ook niet veel op dat moment en ik was knap verbaasd. mijn collega heeft er nog wel eens lachend over. 300 Yuan is bespottelijk. 30 zou ik nog kunnen begrijpen. Ben heeft het goed opgelost met een lolletje dat werkt meestal het beste en kwaad worden op vakantie is nooit goed.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

haha wat een belevenissen! erg leuk en komisch geschreven. ben zijn actie met de vijver massage bijzonder grappig, ik hoor de Chinese omstanders al lachen.

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Mooi verhaal

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Yeah, duck you too...
Haha, groot gelijk, eten moet goed zijn.
Wat een heerlijke onderhoudende blog die me meeneemt in het Chinese wereldje.
Zeer prettig geschreven.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Allemaal heel herkenbaar. Mooi verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.