Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sichuan en Chongqing image

Op bezoek bij de panda beren in Chengdu

Sichuan en Chongqing
China
Rikkyboy

Op bezoek bij de panda beren in Chengdu

Regen. Als ik iets haat op vakantie is het regen. Chengdu staat echter bekend om zijn regen. Ik geloof nog meer dan als in Nederland. We laten onze pret niet bederven, evenmin als de warme maiskolf en iets dat op koeienogen leek, als ontbijt. Nog net op het laatste moment kunnen we bij Starbucks koffie en croissants halen. Beter! Op naar het Reservaat waar ze pandaberen behoeden voor het uitsterven en ze hier laten paren, opgroeien en weer uitzetten in de vrije natuur.

We hebben vandaag gezelschap van 2 giechelende chineesjes. Zij zullen ons alles vertellen over de Panda’s en het hoe en waarom. Carry, de engelse naam van de ene dame, probeert in gebrekkig engels een en ander te vertellen. Ik vraag Rik het te vertalen, die verstaat er tenminste nog wat van. Nadat we het park inlopen zien we al snel de eerste panda. M’n hart smelt. Ondanks dat het best gevaarlijke dieren zijn geniet ik van z’n lieve mooie kop, zo’n schrokkende bewegingen en z’n heerlijke luie houding waar hij ons af en toe jaloers mee van laat genieten. We lopen verder en treffen maar liefst 8 panda kleuters bij elkaar. Geweldig!!! Kan hier zo van genieten, wat een prachtbeesten! Maar liefst 40 kilo bambooshoots weten deze dieren per dag per dier naar binnen te schrokken. 16 uur per dag vreten ze, de rest slapen… wat een leven. En dan te bedenken dat er wereldwijd nog maar 2000 over zijn…. Zo zonde.

Na nog een moeder met 2 kleine pandaatjes gezien te hebben die ons lieten schudden van het lachen door de grappigste capriolen uit te halen, begint het steeds harder te hozen. “Weather change like child’s face” hoor ik Carry zeggen. Je kan hier het weer niet voorspellen. In het koffiehuis krijgen we tijdens een heerlijke dampende kop koffie, op primitieve wijze een docu op de muur te zien van de historie van dit reservaat. Ze doen hier al sinds 1987 goed werk, dat is een ding wat zeker is.

Morgen trekken we door naar Lhasa, Tibet. De permits zijn in orde, voor onze gevoel begint hier pas echt onze reis. We zijn blij niet te lang in het stinkende, toeterende, luidruchtige, rochelende, smerige China te hoeven blijven en verheugen ons op de trip die komen gaat…..

Foto's

b3178.jpg
b3178.jpg
Rikkyboy
3a5d0.jpg
3a5d0.jpg
Rikkyboy