Shanghai

'401002' door PleunGroeneveld '401002' door PleunGroeneveld

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Theehuis

PleunGroeneveld

Het Huxing Theehuis, dat staat in de wijk ‘Oude stad’ is een vijfhoekig paviljoen wat in een kunstmatig meertje is gebouwd. Hier kun je op de Chinese manier thee drinken en kleine hapjes eten. De foto is genomen tijdens het Chinees nieuwjaar. In de straatjes in deze wijk zijn zaakjes waar je heerlijke verse dumplings kunt eten Nu ik dit schrijf krijg ik gelijk weer trek.

'426089' door carla '426089' door carla

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai World...Fina

carla

Het Shanghai World Financial Center ging officieel open op 28 augustus 2008, en op 30 augustus ging het zogenaamde observation deck open met een zicht van drie verschillende niveaus. Het hoogste zicht is 474m boven zeeniveau.Inmiddels is het Shanghai World Financial Center het op vijf na hoogste gebouw ter wereld en het op één na hoogste gebouw in China. De Shanghai Tower heeft met een hoogte van 632 meter het Shanghai World Financial Center inmiddels in hoogte overtroffen. Midden foto zie je de Oriental Pearl Tower, en links in de hoek de Jin Mao Tower beide zijn ook de moeite waard voor een prachtig stadsuitzicht.

'212031' door Everlasting '212031' door Everlasting

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Snacks on the Bridge

Everlasting

A young boy selling snacks on the bridge in Zhu Jia Jiao, an ancient water town which flourished during the Ming Dynasty (1368–1644 just 30 kms from Shanghai. And it could be a million kms away, the contrast is so great.

'276285' door geervannesmeed '276285' door geervannesmeed

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Jaden Boeddha Tempel

geervannesmeed

De bekendste Jaden Boeddha Tempel van Shanghai staat in het noordwesten van de stad. Hij dateert uit 1882. Hij is beroemd vanwege de twee uit Birma afkomstige witte jaden Boeddhabeelden. Sinds 1976 is de tempel gerestaureerd en wonen er weer monniken. De tempelgenootschap is zeer actief en er komen vele gelovigen, meest oudere en overzeese Chinezen. De tempel is ook het centrum van het Boeddhistische Genootschap in Shanghai en heeft een Academie met meer dan 100 studenten.

'294769' door Bergwerk '294769' door Bergwerk

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Nightview On The Bund

Bergwerk

Shanghai | Nightview On The Bund. Een prachtig uitzicht op de "de Bund" in Shanghai vanuit de lounge bar op de 32e verdieping van het Hyatt Hotel. De Bund is een 1,5 km lange oeverpromenade tussen de Huangpu-rivier en de Zhongshan Road. Hier een beeld van de schitterend verlichte koloniale gebouwen. Zie ook mijn tip.

'293815' door Bergwerk '293815' door Bergwerk

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Swatch-watch

Bergwerk

Shanghai Shopping | East Nanjing Road is dè winkelstraat van Shanghai. Tal van westerse merken hebben hier een pand betrokken in deze trendy stad die nog bol staat van de tegenstellingen tussen arm en rijk. Deze Chinese meiden stonden zich te vergapen aan de nieuwste horloges in dit gloednieuwe trendy pand.

'158512' door ebonsky '158512' door ebonsky

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Spontaniteit is niet.

ebonsky

Oudere vrouw in Zhujiajiao even ten noorden van Shanghai reageert spontaan op de camera......

'280134' door Bergwerk '280134' door Bergwerk

ChinaShanghai

ChinaShanghai

The Old Town At Night

Bergwerk

Shanghai; de oude stad bij nacht.

'279558' door petervanderwaal '279558' door petervanderwaal

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Yu Yuan Garden

petervanderwaal

De bekende Yu Yuan Garden is een attractie van formaat zeg maar in Shanghai met centraal het oude theehuis. Daarom heen is het folklore, winkeltjes, eten, etc. Het is er echter altijd heel erg druk, vooral vanwege de busladingen vol met Chinezen ( raar in China ) en andere toeristen ( zoals ik, alleen kwam ik met de fiets )

'252328' door Mireille '252328' door Mireille

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Hongkou

Mireille

Vers van de pers, net terug uit China. Deze foto is genomen in het hart van de wijk Hongkou, waar ooit het Joodse Getto was. Gevluchte Joden uit Europa van Hitler en Russische Joden die voor de Bolsheviks vluchtte werden in 1940 door de Japanners hierheen gedreven. 30,000 Shanghai Joden (zoals ze later genoemd werden) hebben hier jaren gewoond met Chinezen die hun gastvrij ontvingen. In tegendeel tot veel Joden elders in de wereld in die jaren hebben vele Shanghai Joden de oorlog overleefd en zijn later naar andere landen geïmmigreerd. Een interessante wijk om doorheen te lopen, nu ziet het er weer echt Chinees uit. Deze kokkin was druk doende met de maaltijd langs de weg. Echt hygiënisch ziet het er niet uit.Wel heeft ze een frisse koksmuts op voor de hygiene ;-)

'420362' door Oswald '420362' door Oswald

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Wasdag

Oswald

Tja, als je niet over zo'n machine beschikt die voor de meesten in onze maatschappij tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld is, een wasdroger, zul je je was op de meest natuurlijk manier moeten laten drogen....in de smoggy buitenlucht van een wijkje in Shanghai

'497881' door MaartenvanderMeer '497881' door MaartenvanderMeer

ChinaShanghai

ChinaShanghai

The Three Giants of..

MaartenvanderMeer

De drie reuzen van Shanghai. Van links naar rechts: het World Financial Center, de Jin Mao Tower en de Shanghai Tower (632 meter hoog en de hoogste skyscraper in China).

'418710' door geervannesmeed '418710' door geervannesmeed

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai World Financ

geervannesmeed

In Shanghai staan prachtige gebouwen. Eén opvallende wolkenkrabber is het 492 meter hoge Shanghai World Finance Center (SWFC). Dit gebouw uit 2008 heeft vanwege de opening in de top de bijnaam "de flessenopener" gekregen. Aanvankelijk zou het gat in de top een ronde vorm krijgen, maar omdat zo'n cirkel te veel deed denken aan de nationale vlag van Japan en er in Shanghai protesten hiertegen kwamen, werden de plannen veranderd. Inmiddels is het het op vijf na hoogste gebouw ter wereld en het op één na hoogste gebouw in China. De Shanghai Tower heeft met een hoogte van 632 meter het Shanghai World Financial Center inmiddels in hoogte overtroffen. In 2009 werd aan het observatieplatform de titel "Hoogste observatieplatform ter wereld" toegekend, maar inmiddels heeft ook het Burj Khalifa in Dubai die titel overgenomen. Je hebt op het derde en 475 meter hoge observation deck een prachtig kleurrijk uitzicht over Shanghai en krijgt enig besef van de immense omvang van deze stad; onvoorstelbaar groot en 's avonds prachtig verlicht.

'518922' door carla '518922' door carla

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Rokerig

carla

De JingAn tempel is een van de oudste en rijkste boeddhistische tempels van Shanghai. Ingeklemd tussen moderne wolkenkrabbers biedt de tempel een blik op ver vergane tijden. Ondanks dat Shanghai soms enkel en alleen lijkt te bestaan uit torenhoge kantoorgebouwen van beton en glas, is het toch mogelijk hiertussen verrassend aangename stukjes groen en zelfs honderden jaren oude Chinese tempels terug te vinden. De boeddhistische Jing’antempel die gelegen is in het stadsdistrict met dezelfde naam, is een van de betere voorbeelden. Of het goed is voor je gezondheid ??

'417013' door Bluebird '417013' door Bluebird

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Chinese lach

Bluebird

De Chinese lach.. altijd een beetje gereserveerd. In het oude centrum van Sjanghai zat deze vrouw van het zonnetje te genieten. Gewend aan de vele toeristen liet zij het fotograferen toe. De traditionele kleding die zij aan heeft is voor de sier; ze werkt in een souvernirswinkeltje. Ik ben erg gecharmeerd van een vierkante uitsnede.

'317312' door marcelopreis '317312' door marcelopreis

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Skyline Shanghai by..

marcelopreis

s'avonds wandelend langs de Bund, zoeken op mijn camera hoe je met deze omstandigheden het best een foto kan maken, ik was er voor de tweede maal in drie jaar en er was al weer veel veranderd an de skyline

'359710' door carla '359710' door carla

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Metro Art

carla

Entertainment bij de 'Bund' in Shanghai, de metro die onder de rivier doorgaat en je van de Bund-kant naar het financiële district van de stad brengt. Onderweg hoor je muziek en zie je van alles aan je voorbij flitsen, kortom een waar kleuren scenario. Het lijkt een klein beetje op kunst zelfs, met de modepoppen halverwege de rit. De metro is gebouwd in 2010 toen Shanghai de stad was van de wereld-expo. Uiteindelijk, 'Light at the end of the Tunnel'.

'271249' door LPtje '271249' door LPtje

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Nadenken

LPtje

Op een terrras in de stad Shanghai zitten we bij te komen van onze eerste indrukken van China. Deze dame heeft samen met haar vriend zeker een uur liggen slapen op het tafeltje van het terras. Nu maar eens nadenken wat we hierna gaan doen lijkt ze uit te stralen.

'277916' door Dragonfly '277916' door Dragonfly

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Wie is de chef?

Dragonfly

Ons eerste chinese dinner nadat we aankwamen in Shanghai Met het vliegtuig. Geen idee nog wat te kiezen, geen namen maar plaatjes om uit te kiezen. Aan de koks heeft het niet gelegen; zij hebben hun best gedaan en schuiven nu zelf aan..

'300062' door Bergwerk '300062' door Bergwerk

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai at Night

Bergwerk

Shanghai at Night. Een zicht op de Bund aan de kant van de "oude" stad Shanghai. De Bund is een wandelpromenade aan de Huangpu rivier. En 's avonds zijn de gebouwen langs de Bund uitbundig verlicht. De foto is gemaakt vanaf de kant van de kantorenwijk Pudong. Ik had alleen mijn compactcameraatje bij me, maar in combinatie met zo'n klein handig Gorillapod zakstatiefje kunnen dit soort foto's toch aangenaam goed worden.

'253450' door Mireille '253450' door Mireille

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Bidden

Mireille

Bij de Longhua tempel komen weinig toeristen, erg mooi om in redelijke rust te zien hoe de Chinese bevolking met hun geloof omgaan. Het is een Buddistische tempel. Interessante tempel om rond te lopen en te kijken, de monniken wonen nog op het terrein. Naast de Tempel staat de Longha Pagoda.

'279927' door Saya '279927' door Saya

ChinaShanghai

ChinaShanghai

EXPO Parade Beauty

Saya

Nog een paar dagen dan is de EXPO in Shanghai ten einde. Eén van de vele items die dit evenement de moeite waard maken is zeker de parade waarin honderden prachtig uitgedoste mensen uit alle windstreken van China hun lokale dracht showen. (vergroten!)

'277942' door petervanderwaal '277942' door petervanderwaal

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Eten doe je niet...al

petervanderwaal

Eten is in China zo ongeveer bezigheid nummer één.....intiem, sfeervol, dat is zoeken naar de bekende speld in een hooiberg.....gezellig met z'n allen, ja dat wel ! En dan graag in grote ruimten, veel mensen, veel herrie en veel afval ( kijk eens naar een 'chinese tafel' na afloop.....) maar wel heeeeeerlijk !

'429793' door twalia '429793' door twalia

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Skyline

twalia

De skyline van Pudong in Shanghai is een van de meest gefotografeerde plekken van de stad. Vanaf de Bund, de boulevard langs de rivier de Huangpu, is de skyline van het zakencentrum goed te zien.