Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shanghai image

Shanghai

Shanghai
China
Charissas

Tips algemeen Shanghai

Tips voor Shanghai

Download zeker de de app van Wieden en Kennedy Shanghai (WKSH guide). Daar staan echt heel handige tips en taxicards in.
Check van te voren de website Smart Shanghai, dan weet je welke leuke feestjes en optredens er zijn.
EN check de Shanghai Super future guide van superfuture.com, gidsje om zelf uit te printen.

Zeker gaan naar: The Bund (ook 's avonds) kan je mooie foto's maken van de skyline, De sightseeing tunnel (beetje gek, maar lekker chinees), Krekelmarkt (in Huang Pu, Xizang Nan Lu 405 near Fuxing Dong Lu), Yu-tuinen, Nanjing Street, Volkspark, Shanghai Expositie gebouw, Franse Concessie (leuke buurt!), Urban Cityplanning Museum, Confucius temple, fietstocht in Shanghai

- Voor een prachtig uitzicht over de Bund en Pudong: ga naar het Hyat en check de Vuebar. Ook als deze gesloten is, je hebt er namelijk een prachtig uitzicht. Er is ook een bubbelbad. Maar daaronder zit ook een waanzinnig restaurant (volgens mij geweldig voor een zondag brunch, fancy, duur..... dat wel).
-M50 is een oude fabriekshal waar allemaal kustenaars zich hebben gevestigd. Je kan er heerlijk ronddwalen en veel verschillende galeriën in en uit lopen. Vergeet niet de fotogalerie te bekijken.
-1933 (oud slachthuis) Hier kan je heerlijk ronddwalen veel hippe winkeltjes en een leuk Italiaans restaurant. Architectuur is geweldig.. en het is er niet zo druk want de Cinezen denken dat er geesten ronddolen... ;) Adres: Liyang Lu 611 near Haining Lu.
-Rockbund Artmuseum is denken wij ook leuk maar was dicht toen wij er waren.

Slapen:
- Wij hebben geslapen in het Nanjing Hotel. Aanrader. Was niet fancy, beetje harde bedden, maar prima gelegen, stil en schoon. Ligt naast de grote winkelstraat op ShanXi Road 200. Goede locatie!

Eten/drankje:
- Borrelen en/ofBarbarossa in het Volkspark.
- Osteria in de French Concession 226 Jinxian Road Shanghai near South Shanxi Road is leuk om te eten. Italiaans.
- Er zit om de hoek bij de apartment schuin tegenover het jazzcafe een superleuk restaurantje!! Ben de naam vergeten, maar is makkelijk te vinden als je gaat naar de straten Yong Fu Lu near Fuxing Xi Lu. Taxichauffeur weten deze hoek te vinden en dan zie je vanzelf een tentje wat er "gezellig" uitziet.
- Andere leuke tenten kan je vinden in de Superfuture guide. http://www.superfuture.com/supershop/supershop.php?do=product&productid=8 en op deze blog staan ook allemaal toffe tips http://www.hee-j.com/hotplaces-sub.aspx?id=366

Drinken en Dansen:
- Ga zeker een kijkje nemen in de Mint bar op Fuzhou road 318 (24e verdieping) http://www.m1ntglobal.com/club-shanghai. Dress up want het is hier superchique. In het weekend schijnen er goede feesten te zijn. Je hebt een prachtig uitzicht.
-Als je wil dansen ga dan naar Club M2. Gaan allemaal Chinezen en expats volledig uit hun dakkie.
Wil je een hip doch chique drankje drinken ga dan naar The Appartment op Yong Fu Lu 47 near Fuxing Xi Lu (French Concession). Vlakbij zit ook een leuk jazzcafe en de shelter en shiva lounge schijnen ook leuk te zijn.
-Als je expats wil ontmoeten ga dan naar Sacha's of Zapatas in de French Concession. Op woensdag kan je er volgens mij tussen 20:00 en 22:00 gratis drinken (!) en anders word je wel een drankje aangeboden door een van de expats :). is een mooie tuin bij waar je als het mooi weer is waterpijp kan roken.
- Club no88 op de 2e verdieping in Wujin Building op Fumin Street 291. Om de hoek zit een leuke kapper (Jeleden) waar Anouk naar de kapper is geweest. was een leuke chinese experience om met handen en voeten uit te leggen wat voor een kapsel je wil.

Winkelen:
- Taikang Lu 210 (ook wel tianzefang) zitten veel leuke winkels en barretje. Is wel toeristisch maar echt te gek om even te gaan kijken. Knuffelcafees, gekke spulletjes etc. Echt een aanrader om een middagje te dwalen!!

- Hele Franse Concessie: zitten leuke boutiques van jonge ontwerpers.
- De kledingmarkt uit de Wieden + Kennedy app...hysterisch..