Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shanghai image
Shanghai image Shanghai image

Shanghai

Shanghai
China
Veer

Shanghai, China, Deel 2

IT’S ME TIME! IK BESLUIT VOOR EEN MASSAGE TE GAAN. IK LOOP EEN MASSAGE SALON BINNEN EN WORDT VERWELKOMD DOOR EEN SCHUCHTERE OUDERE DAME, ZE SPREEKT HELAAS NIET MEER DAN TWEE WOORDEN ENGELS ‘YOU’ EN ‘MASSAGE’. NU VIND IK VEEL SOORTEN MASSAGES LEKKER, DUS MAAKT HET EIGENLIJK NIET UIT. IK MOET ME UITKLEDEN IN EEN KAMERTJE EN WORDT DAAR OPGEHAALD DOOR EEN JONG SCHUCHTER MEISJE, IK VERMOED HAAR DOCHTER. HELAAS OOK BIJ HAAR EEN EVEN BEPERKTE WOORDENSCHAT, WE GLIMLACHEN MAAR WAT NAAR ELKAAR OM HET IJS TE BREKEN. IK MOET GAAN LIGGEN OP HET MASSAGEBED, BOVEN ME ZIJN TWEE STANGEN AAN HET PLAFOND BEVESTIGD. DIT BELOOFD WAT! HET CHINESE MEISJE LIJKT ZO UIT HET CHINESE STAATSCIRCUS TE KOMEN, GEEN IDEE WAT ZE ALLEMAAL UITSPOOKT BOVEN ME, MAAR IK VOEL VAN ALLES EN OVERAL. NA EEN PAAR MINUTEN VAN VERBAZING, PROBEER IK ME TE ONTSPANNEN, EN OOH WAT IS DIT HEERLIJK. HALF WEGGEDOEZELD WORDT IK WAKKER GEMAAKT, MIJN UURTJE MASSAGE IS OVER MAAR MIJN MASSEUSE HEEFT NOG IETS VOOR ME IN PETTO. ZE GEBAART ME OP MIJN ZIJ TE GAAN LIGGEN, EN TOVERT TWEE STOKJES TE VOORSCHIJN, DEZE STOKJES BLIJKEN BIJ NADERE INSPECTIE KAARSEN... ZE STEEKT EEN VAN DE KAARSEN IN MIJN OOR EN STEEKT DEZE AAN. NOOIT VERWACHT DAT HET OOK MAAR ENIGZINS ONTSPANNEND ZOU ZIJN WANNEER DE ROOK UIT JE OREN KOMT, MAAR HET IS EIGENLIJK BEST LEKKER. DIT EAR CANDLING REINIGT JE OREN VOLLEDIG, EN SCHIJNT VOLGENS DE OUDE CHINESE WIJSHEID RUSTGEVEND EN WELZIJNVERHOGEND TE ZIJN. IK WEET HET NOG NIET, MAAR VOND HET ABSOLUUT EEN APARTE ERVARING.

NA DE VORIGE SHOPPING EXPERIENCE IN ZO’N ONGEZELLIG OMGEVING WORDT HET TIJD VOOR IETS MEER KLASSE. HET WORDT XINTIANDI, WAAR VEEL SHIKUMEN HUIZEN ZIJN GERED VAN DE BULLDOZERS EN ZIJN GETRANSFORMEERD IN MOOIE RESTAURANT EN WINKELS. MIJN FAVOERIET? SHANGHAI TANG, EEN WINKEL MET EEN PRACHTIGE VERNIEUWENDE COLLECTIE BESTAANDE UIT ITEMS MET AUTHENTIEK CHINESE ELEMENTEN VERWEVEN MET DE TRENDS VAN 2010. HET ENIGE MINPUNTJE IS DE PRIJS, ZEKER NA DE VORIGE DAG, HIER KAN IK MIJN AFDINGKWALITEITEN NATUURLIJK NIET IN PRAKTIJK BRENGEN. TOCH KON IK HET NIET LATEN EN HEB EEN MOOI JURKJE GEKOCHT, TOEN IK HET JUWEELTJE UIT HET REK HAALDE, ZAG IK AL DAT HET HELEMAAL VEER WAS. EN TOEN IK HEM AAN TROK, RIEP HET STUKJE STOF DAT ZO PERFECT OM MIJN LIJF GEDRAPEERD ZAT ‘KOOP ME, KOOP ME’, EN JA HOE KAN IK DAN WEIGEREN?!
S’AVONDS IN MIJN NIEUWE AANWINST SUSHI GAAN ETEN BIJ HAIKU. NIET GERESERVEERD MAAR GELUKKIG IS ER NOG EEN PLEKJE VRIJ AAN DE HOGE TAFEL, NAAST EEN GROEPJE EXPATS DIE ZO BLIJKT LATER EEN WERELDDEAL HEBBEN GESLOTEN. DE SAKE VLOEIT RIJKELIJK AAN ONZE TAFEL. IK GA MET ZE MEE NAAR CLOUD 9 VOOR EEN COCKTAIL. DAAR ZIT IK DAN IN DE HOOGSTE BAR TER WERELD MET HET MOOISTE UITZICHT OVER DEZE MILJOENENSTAD, ULTIEM GENIETEN.

DAN VOLGT EEN DAGJE CULTUREEL. IK GA EERST MET DE TAXI NAAR THE OLD CITY, HEEL MOOI OPGEZET MAAR ZO TOERISTISCH. NA EEN KLEIN HALF UURTJE TUSSEN DE GROEPEN MET VLAGGETJES EN PARAPLU'S TE HEBBEN GEZIGZAGD, HOU IK HET VOOR GEZIEN. MIJN OOG VALT OP EEN FIETSVERHUUR, IK HOU VAN FIETSEN DOOR EEN STAD, DUS BICYCLE, BICYCLE... IK FIETS DOOR FRENCH CONCESSION, TOCH WEL MIJN BUURTJE, OVER DE BUND MET ZIJN MOOIE KOLONIALE PANDEN, LAAT ME IN EEN TREINTJE DOOR DE GRAPPIGE BUND TUNNEL NAAR DE ANDERE KANT VAN HET WATER BRENGEN EN GA MET DE FERRY OVER HET WATER WEER TERUG. DAN KOM IK BIJ TOEVAL OP EEN SOORT VAN 'HUISDIEREN' MARKT. IK BEN NIEUWSGIERIG, ZET MIJN FIETS OP SLOT, EN LOOP DE MARKT OP. HET BLIJKT MINDER SPECTACULAIR DAN IK HAD VERWACHT, VOGELTJES EN KEVERS WACHTEN HIER OP EEN NIEUWE EIGENAAR, IN NIET DE MEEST IDEALE LEEF-OMSTANDIGHEDEN MAAR OOK GEEN CASE VOOR ANIMAL COPS. MAAR AAN DE RAND VAN DE MARKT ZIE IK EEN GROEPJE MANNEN IN EEN CIRCELTJE STAAN. IK FRUMMEL MEZELF ER TUSSENDOOR, EN IK BEN ME ER ABSOLUUT VAN BEWUST DAT DOOR MIJN BLONDE HAAR EN BLAUWE OGEN DIT OOK DAADWERKELIJK LUKT. WANT HET IS EEN ECHTE MANNEN AANGELEGENHEID, BEETLE FIGHTS. JA ECHT, EEN KEVER GEVECHT! EN DAAR WORDT OOK NOG EENS FLINK IN GEGOKT, HET ZIJN CHINEZEN...

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.