Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shanghai image

Shanghai

Shanghai
China
Travelbabe

Waterig Shanghai

Hallo allemaal,

Weer even een blog in het Nederlands!
Ik kwam vandaag aan met de trein in Shanghai, het was de bedoeling om gisteren al te komen, maar er ging het een en ander mis, waardoor ik pas vandaag ben gearriveerd. Na pas 3 taxi ritten had ik een leuk hostel gevonden. Gelijk even iets; USTELS in CHina is goed te doen! Er zijn altijd wel travellers cafes insite zodat je genoeg mensen kan ontmoeten. Hoewel me dat vandaag beetje tegenvalt, want het lijkt wel of het weer het humeur van de mensen aantast want iedereen hangt er beetje bij:(
Ik ben wel gelijk naar het Aquarium geweest en was zeeer onder de indruk. Maar helaas was het zo druk, allemaal schoolreisjes ook, dat ik niet optimaal kon genieten. Ik heb een audiotour genomen en dat was leuk, want zo kwam ik net wat meer te weten.
Ook heb ik ook hier weer een kaart gekocht om lekker in en uit de metro en bus ook weer te kunnen gaan. Het is zo handig, ff je kaart er tegen aan houden en je bent klaar. MOet m alleen niet vergeten in te leveren want ik heb er nog 1 van Beijing.
Dus moet ik wel binnen 2 jaar weer gaan; haha.
Alles is hier ook omringd met veel smog. De tv tower; het meest belangrijke hier, was helemaal omringd met nevel. Ik heb me lekker gedoucht na een dagje Shanghai...
Heb nu al beetje t idee dat ik Beijing toch leuker vind dan Shanghai, maar ja ik ben er nog maar 1 dag.
Moet t allemaal nog beetje ontdekken natuurlijk.
Ik ben ook zeker benieuwd naar het nachtleven maar met een huisgenoot die niet echt uit nog is geweest en beetje behoudend overkomt, is dat wel jammer. Maar goed ze gaat weer weg donderdag.
En zal maar ff moet kijke in het cafe!
Vandaag heb ik mezelf ook prima vermaakt! Voor het aquarium lekker koffie en ijs genomen bij Cold Stone! LIjkt beetje op sundays! Heerlijk! Gelukkig dus ook in Shanghai want in Beijing was ik te laat met proberen.
Daarna nog shoppen en groot winkelcentrum ontdekt waar ze ook LOTUS hebben. Een hele grote supermarkt met ook eten en van alles; t lijkt wel op een carrefour die dus hier ook is. DIe is 20 min van t hostel maar ik denk dat ik dat niet doe, want die kan ook best duur zijn.
Anders duik ik ook vroeg mijn bed in, want het was weer best vermoeiend zo n treinreis met wel keiharde bedden maar gelukkig aardige mensen die in de coupe waren.

Nou tot snel, tot later!

KUS