Mickey komt naar Shanghai image
Ben.g.weber

Mickey komt naar Shanghai

Na jarenlang onderhandelen is dan nu eindelijk de kogel door de kerk: Shanghai krijgt een Disneypark.

China heeft groen licht gegeven voor de bouw van een Disneypark in Shanghai. Dit heeft zowel de regering van China als Disney woensdag bekendgemaakt. Nu kan het Amerikaanse concern met zijn partners in Shanghai een definitief akkoord sluiten over de aanleg van het themapark.

Pudong

Mickey en zijn vrienden zullen zich vestigen in het oosten van Shanghai, Pudong. Het themapark zal naar verwachting ongeveer 10 km2 groot worden. Pudong is inmiddels uitgegroeid tot een Chinees financieel en commercieel centrum. In 2014 moet Disney hier zijn deuren openen.

Investering

Er zijn nog geen officiele bedragen bekendgemaakt, maar volgens eerdere berichten zou Walt Disney 3,6 miljard dollar investeren. Daarmee wordt het één van de grootste buitenlandse investeringen die ooit in China is gedaan.

Mijlpaal

Robert Iger, Disney-topman, was opgetogen. 'China is één van de meest dynamische, opwindende en belangrijke landen van de wereld. Dit akkoord betekent een cruciale mijlpaal voor Walt Disney op het Chinese vasteland.' De Disneygroep heeft sinds 2005 al een attractiepark in Hongkong.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.