China

De zondagsmarkt in Kashgar (Xinjiang)

De zondagsmarkt in Kashgar (Xinjiang)
Foto door : Fransvdg
Iedereen die van fotograferen houdt kan ik aanraden om de zondagsmarkt in Kashgar te bezoeken.
Kashgar ligt in de westelijke Chinese provincie Xinjiang. Eigenlijk is dit het gebied van de Oeigoeren. Zij zijn overwegend moslim en hebben meer banden met de Turken dan met de Chinezen.
Als je de Zijderoute langs reist kom je zeker in deze stad.
Je komt in een stuk China dat echt anders is. Wacht echter niet te lang want de Chinese regering doet erg haar best om de Oeigoeren-cultuur naar de achtergrond te duwen. De lelijke eenheidsworst-nieuwbouw rukt al steeds meer op en de Oeigoerse cultuur wordt flink onderdrukt - ook al wordt dat door de Chines regering ontkend!
De markt op zondag is een lust voor het oog. Er is een grote veemarkt met vooral schapen, runderen en ezels. Het aantal dromedarissen loopt steeds meer terug.
Daarnaast is er een grote markt met alles wat een mens maar nodig kan hebben. Vooral de eetstalletjes, de kruidendokters en de handwerklieden hebben veel indruk op me gemaakt.
Met brommertaxi's kun je je heel goedkoop en snel laten vervoeren. Het is steeds weer een verrassing wie er bij je in de bak stapt. Alles lopen is waarschijnlijk te vermoeiend, zowel door de grote afstand als ook door de zomerhitte.
Je kunt ook een rondwandeling aanvragen door de oude binnenstad van Kashgar. De uitleg is in het Engels. Jonge studenten doen dan erg hun best om je iets bijzonders te laten zien. Via smalle stegen word je meegenomen naar binnenplaatsen die je zelf niet zou vinden. Je mag ook bij mensen in huis kijken en je ontdekt dan zelf hoe vriendelijk de Oeigoeren zijn. Een aanrader!
Als je een betere indruk wilt krijgen van deze bijzondere stad dan nodig ik je uit om mijn foto's van China te bekijken. Die zijn bijna allemaal in Kashgar en omgeving gemaakt.
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
87
Geplaatst op
23 May 2009
Land
Categorie
Bijzondere locatie
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "De zondagsmarkt in Kashgar (Xinjiang)"

  • profile image comment

    Als je Kashgar wilt zien, moet je snel zijn. De Han-chinezen willen 85 % van de stad "renoveren" en om te toveren in een doorsnee chinese stad ! Zie ook http://www.artinfo.com/news/story/31562/china-to-raze-ancient-city-in-order-to-save-it/ ================= KASHGAR, China: This oasis town near the western edge of the Taklamakan Desert, in ancient times a major Silk Road destination for traders and recently a popular tourist attraction, contains one of the best-preserved examples of a traditional Islamic city in central Asia. But now the Chinese government is demolishing at least 85 percent of the Old City, and many of its 13,000 families, Muslims from the Turkic ethnic group called the Uighurs, will be relocated. Plans call for construction of a new Old City, a mix of mid-rise apartments, plazas, alleys widened into avenues, and reproductions of ancient Islamic architecture. The aim is to preserve the Uighur culture, officials say, and the demolition is considered urgent because an earthquake could cause the centuries-old buildings to collapse, killing thousands. But preservationists say the razing is cruel to the displaced residents, as well as a blow to China?s Islamic and Uighur culture. ================== Zelf ben ik in 1990 in Kashgar geweest en het was fantastisch, ik plaats nog wel een paar fotootjes op Columbus

    Door pdalhoeven • geplaatst op 2009-06-17 08:45:51
  • profile image comment

    Kan me helemaal voorstellen dat dit een heel bijzondere stad is. Leuke en uitgebreide tip!

    Door noreen • geplaatst op 2009-06-02 17:33:16

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.