China

Vervolg van mijn reis door zuid China.

Huff was hier op 2013-07-12 Gepost op: 2020-01-16 11 reacties.

Een vrije dag(dag 5) in de grote stad Hongkong en we gaan dan ook met een kleiner gezelschap naar de Victoria Peak met het treintje, die je vlak langs de wolkenkrabbers voert en als we uitstappen regent het niet, maar het hoost en het wil maar niet ophouden. We laten ons niet van de wijs brengen en kopen een plu en proberen ook nog mooie foto’s te maken, wat niet echt lukt natuurlijk. Ook maken we een boottochtje door de haven en we bezoeken een mooie boeddha tempel aan het water. Jammer van de regen, want die weet van geen wijken. Ook de Stanley Market is een bezoekje waard door de diversiteit aan souvenirs. ’s Middags gaan we enkele hoge gebouwen van binnen bekijken en de gids wijst ons op allerlei architectonische bijzonderheden. Heel interessant. Daarna op naar het hotel en nadat we opgedroogd zijn zoeken we een lokaal restaurantje. Ze spreken er geen engels en met handen en voeten maken we ze wijs wat we willen eten. Heerlijk was dat en een tweede bezoek aan de sound en licht show die avond zit er niet meer in.

Aan het eind van de volgende ochtend (dag 6) gaan we met de trein terug naar Canton, de oudste stad van China en krijgen er een stadstour. We bezoeken ook de Chen Clan tempel, een prachtige tempel met veel beeldhouwwerk op de daken en vele reliëfs in de gevels en ook hier weer de mooie Chinese lampions, die toch een aparte sfeer geven aan zo’n tempel. Ook is er mooi houtsnijwerk, borduurwerk en parelmoer kunstwerken te zien. Een zeer gevarieerde tempel dus. We gaan ook naar het eilandje Shamian, die in de Parelrivier ligt en is  met bruggen met het vaste land is verbonden. Daar zie je veel bronzen standbeelden staan in allerlei vormen en maten en dat geeft een leuk beeld aan het eilandje. Ook huizen ademen een vroeger koloniaal verleden uit. We gaan naar het vliegveld om er comfortabel het vliegtuig te nemen naar Guilin i.p.v. de nachttrein en komen laat in ons hotel aan en gaan op tijd naar bed, want morgen weer een drukke dag.

We mogen een half uurtje langer slapen (dag 7) en gaan na een goed ontbijt naar de Fubo heuvel, waar we door een rots aan een rivier lopen, deze wordt ook wel ‘Olifantenrots” genoemd omdat hij daar de vorm van heeft . Er zijn verschillende boeddha beelden in de rotsen uitgehouwen en ook worden er talrijke  wierookstokjes gebrand bij een gouden beeldje met daarboven weer allemaal wensbriefjes. We beklimmen de 60 meter hoge heuvel met 320 treden een stukje, maar keren halverwege terug, wat beloond word met een hele leuke ontmoeting met de eerste minderheidsgroep deze reis. Deze mensen vinden het ontzettend leuk om op de foto te gaan en het terugkijken op het schermpje maakt de ontmoeting nog leuker. Dan komt de rest van de groep weer beneden en gaan we op naar de Rietfluitgrot. Deze is te bereiken d.m.v. een klimpartij naar boven of door het nemen van de nieuwe aangelegde monorail. Het is een grot met bizarre rotsformaties en met stalagmieten en stalactieten van soms wel 30 meter hoog en met een enorm groot binnenmeer, De grot is 250 meter lang en 120 meter breed en wordt ook nog eens verlicht met verschillende kleuren lampen, wat soms een fraai beeld geeft en soms kitscherig aan doet. Hangt af van de kleur die de lampen aangeeft, maar toch vond ik het een belevenis en hij staat op de lijst van de mooiste 10 grotten. We gaan ook bij een parelfabriek langs, waar de oester geopend word en de parel eruit word gehaald. Deze krijgt de reisleider, die hem op zijn beurt weer verloot onder het gezelschap. Daar in de winkel is heerlijke koffie te koop en ook zijn er genoeg parels, maar die blijven waar ze zijn. 

Dan wordt het tijd voor een thee ceremonie. De thee tuinen liggen in een prachtig kalksteenformatie gebied en die groene tuinen tegen die rotsformaties leveren een prachtig geheel. Eerst gaan we de blaadjes aan de theestruiken bekijken en plukken ook wat blaadjes af en daarna wordt er voor ons op de Chinese manier thee gezet en geschonken. We proeven een aantal soorten thee en het verschil is goed te proeven en dan natuurlijk de winkel in waar de aftrek niet bijzonder groot is. Jammer toch dat er met dit soort dingen zoveel tijd verloren gaat. Onderweg naar het hotel nog een foto stop, waar we mensen tegen komen die terugkeren van de markt. Zij hebben levende eenden, kippen ganzen en varkens mee in de hand of op de fiets, wat bij ons weer hilariteit op roept en weer staan ze geduldig te wachten om op de foto te gaan. Na het diner wandelen we naar het grote plein, waar het gezellig druk is en we zien de verlichte torens in het meer. We lopen terug met een omweg door het druk bezochte stadje en bij aankomst in het hotel mailen we nog weer met het thuisfront dat alles goed en voorspoedig gaat. Thuis is er een hittegolf word er doorgemaild en bij ons is de regen opgehouden en de zon schijnt, en dat zal hij ook blijven doen,de hele reis lang, ondanks dat het regentijd is.

Dan gaan we de volgende dag (dag 8) een onvergetelijke cruise maken over de Li-rivier naar het plaatsje Yangshou. Langs de rivier is van alles te zien, het dagelijkse leven van kleding wassen tot het hoeden van geiten en natuurlijk zwemmende kinderen. Dit alles tegen de achtergrond van de rotsformaties die de kleur van groene en blauwe jade hebben. Een spectaculair gezicht. Na aankomst in het hotel zijn we vrij en we gaan het plaatsje verkennen en doen wat inkopen voor thuis. We maken er een rustige middag van en aan het eind van het straatje genieten we op een klein terrasje van een heerlijke smootie. ‘s Avonds naar de Impression show van Mrs. Liu in de open lucht en deze word door de lokale bevolking opgevoerd. De  bedenker van de show was ook dezelfde man van de opening voorstelling van de Olympische Spelen, dus was het strak geregisseerde show, die over verschillende minderheidsgroepen ging met hun eigen specialiteit. De show was prima, maar het lange wachten en de grote mensenmassa was geen prettige ervaring.

0
11

Foto's bij dit blog

Victoria Peak.
Fubo grot.
thee tuinen.
Alle blogs van Huff
 

11 reactie(s) bij "Vervolg van mijn reis door zuid China."

 • profile image comment

  Ik had nog niet eerder de tijd gevonden om je blog te lezen. Gefeliciteerd met je topblog! Blijft een bijzonder land. Is het te doen om er op eigen houtje rond te trekken, denk je?

  Door Elleke • geplaatst op 2020-02-08 21:08:46
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog Ria!

  Door karinm • geplaatst op 2020-01-21 15:59:10
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog!

  Door martinhectors • geplaatst op 2020-01-21 08:57:36
 • profile image comment

  Gelezen ! Van harte gefeliciteerd met deze titel.

  Door E.J. • geplaatst op 2020-01-21 08:52:52
 • profile image comment

  Een heel afwisselende reis. Wat is China toch mooi! Gefeliciteerd met je topblog.

  Door Willemien • geplaatst op 2020-01-20 19:40:44
 • profile image comment

  Gefeliciteerd. je hebt echt je best gedaan zeg. Complimenten

  Door wisseschout • geplaatst op 2020-01-20 17:46:48
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog.

  Door Dianadm • geplaatst op 2020-01-20 16:46:48
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je topblog!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2020-01-20 12:25:58
 • profile image comment

  Beste Ria, dank voor je uitgebreide verhaal. Leuk om op deze manier met je mee te kunnen reizen ... tijdens de verschillende ervaringen die je hebt opgedaan. Wat jammer van de regen. Soms is het niet anders eh :-( De redactie heeft deze tekst in ieder geval verkozen tot de Topblog van de week. Gefeliciteerd en groeten de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2020-01-20 11:59:50
 • profile image comment

  Jullie hebben een afwisselende reis gemaakt, ben benieuwd naar het vervolg.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2020-01-19 22:06:04
 • profile image comment

  Prachtig beeld van deze immens grote stad. Jammer van de regen. Maar de reis was vast geweldig mooi

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-01-18 15:52:47

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.