China reisblogs

'vlindertuin' en jungle in Hainan

Dragonfly was er(tot 09 jun 2010) Gepost op 09 jun 103 reacties

We zijn inmiddels bruin verbrand en hebben gisteren onze dag gevuld met toch een dagje in de ' vlindertuin', op steenworp afstand van ons resort. Achteraf bleek dit toch erg de moeite waard en hebben we de hele ochtend, drijfnat van het zweet onze macrofotografie kunnen oefenen. De jungle zit boordevol insecten, in de ' vlindertuin' zagen we 3 vlinders de rest van de vlinders zaten buiten de tuin vanwege de openstaande deuren. We hebben ons verbaasd over de soorten insecten in de jungle er omheen; soorten die we elders nog nooit eerder zagen. De jongelui hier vonden het zo leuk dat ze spontaan meehielpen de door ons ongespotte varianten aan te wijzen. Zo bleek de hele jungle vol te zitten met wandelende takken die wij met ons ongeoefende ogen niet hadden gezien. Toen we bijna wilden vertrekken omdat de warmte en de hoge luchtvochtigheid voor ons niet meer hanteerbaar was ,wezen ze ons nog op een slangetje. Echter, door al het vochtverlies waren zowel Ben als ik niet meer in staat deze op een fatsoenlijke manier goed op lens te krijgen. Het is ongelovelijk wat zo'n warmte en hoge luchtvochtigheid met je lijf doet. Ongeacht het feit dat we genoeg dronken. Waarschijnlijk verlies je ook heel veel zout, waardoor je bloeddruk gewoon erg laag wordt. Volgende keer dus ook zoute dropjes mee! Al wandelend naar het strand waren we beide heel trillerig en dat ging pas over na een paar spiesjes zoute vis en een koud alcoholarm biertje. De rest van de dag hebben we uitgeteld op een bedje in de shaduw gelegen. 'S middags ontdekte ik hoe vaak ik gestoken was door alle muggen; dit terwijl ik toch 50% DEET had gebruikt.
Vandaag en morgen spenderen we nog een laatste dag aan het strand en vanavond wandelen we naar de Crowneplaza zo'n 1.5km verderop alwaar je toch prima kan eten en een echt lekker biertje kan drinken. Al zijn de prijzen dan toch wel weer vergelijkbaar met Nederland. Het bier komt mij inmiddels mijn neus uit. ( bij Ben natuurlijk niet ;-) )! Een andere optie is Cocacola of mierzoet vruchtensap. Wijn is hier ook maar een simpele fles Merlot die je bij ons bij de Aldi koopt voor 3,95 kost hier 40 euro per fles; dus geen optie.
Morgenavond om half 9 vliegen we terug naar Hongkong. We hebben een hotel ( Novatel) geboekt vlakbij het vliegveld en metro naar het centrum van de stad. We komen pas om 11 uur 's avonds daar aan; dus gaan we direct door naar het hotel en 's morgens vroeg op. De rugzakken laten we dan in het hotel zodat we zonder bagage nog kunnen genieten van een dagje Hon Kong. We vliegen namelijk pas om half 1 's morgens. We verheugen ons al op het fotograferen!
Gisteren spraken we ook nog een Russiche vrouw met haar dochter. Zij had ons eerder gevraagd mee te gaan met een excursie naar het binnenland alwaar we dan zouden gaan raften , abseilen en hicken. Ik had hier niet veel zin in vanwege de warmte, terwijl Ben het nog overwoog. Gelukkig maar dat ik mijn zin kreeg want toen we haar weer ontmoette bleken zij en haar dochter betrokken te zijn geraakt bij een auto ongeluk. Met 100 km per uur moesten ze uitwijken voor een bus, waarbij ze over de kop waren geslagen. Ze adviseerde ons met klem niet een dagje naar Sanya te gaan, omdat deze stad gevaarlijk zou zijn. Het verkeer aldaar was een chaos. Wij hadden hier al iets over gelezen in de LP en aldus toen al besloten hier niet heen te gaan. Gelukkig voor hen, was het redelijk goed afgelopen. Haar dochter had haar schouder en elleboog gebroken doordat haar moeder bovenop haar terecht was gekomen, maar de schrik zat er goed in. Ze gingen regelrecht terug naar Moskou en daar naar het ziekenhuis concluderend dat dit hun laatste keer China zou zijn. Ook met het tochtje bleken ze aan hun zelf te zijn overgeleverd. Er was niemand die hielp bij het abseilen en raften, ze moesten het allemaal zelf maar ' uitvogelen' ! Wij weten inmiddels al uit ervaring dat de Chinees het niet zo nauw neemt met de veiligheidsmaatregelen gezien de duikappaatuur die we eerder zagen. Vreemd is dan wel weer dat ze zo paranoide zijn aan zee. Alhoewel, er is werkelijk geen een Chinees die fatsoenlijk kan zwemmen. De vrouwen al helemaal niet. Ze gaan allemaal met dikke zwembanden het water in. De lokale plasticboer doet goede zaken hier! Wij hebben een beschermengeltje bij ons, die ons behoed voor ongelukken; maar misschien is het ook wel een kwestie van gezond verstand?!

Dragonfly Positie 23 (70923 p.) Lid sinds 01-04-2009 Foto's en tips: 2035 Blogs: 22 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spookhuis in Denice
2 5
Gepost op 06 oktober
Italië
Griezelige duik naar Maria
4 13
Gepost op 07 augustus
Cuba Camagüey
Een ontmoeting met kunstenaar Simon
3 9
Gepost op 26 juni
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

Marjan

Door: Marjan • Geplaatst op

Leuk omsteeds wat van jullie te lezen. Goede terugreis en tot foto/tip/blog!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Gelukkig dat jullie niet mee gegaan zijn ongelukken in het buitenland is niks.
Geweldig die verhalen van jullie ben zeer benieuwd naar de foto,s.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goede terugreis vol verhalen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.