China reisblogs

Becoming Chinese.. Part II

Marlindeandco is er nu(tot 23 jun 2010) Gepost op 23 jan 100 reacties

PART II

Deze maand ook allebei onze verjaardagen in stijl gevierd. Met in stijl bedoel ik zonder een korrel rijst! Co z’n verjaardag staat altijd vooral in het teken van eten dus heb ik (lees Xiao Wang) een Engels ontbijt met alles erop en eraan gemaakt, lunch bij de Mac en ‘s avonds had ik als verrassing meegenomen naar een mooi ‘romantisch op z’n Chinees’ Italiaans rooftop restaurant. Overheerlijk eten met een echt Malbec wijntje uit Argentinië. Toen we ’s nachts terug wilden rijden, was ineens de accu van de brommer op! Paniek! Want ja.. de meeste brommers hier rijden op een batterij! Hoe weird is dat!
Op mijn verjaardag was het echt onwijs lekker weer dus hebben we heel de dag rondgetoerd op een motorbike! Heerlijk.. ’s Avonds ook lekker uit eten gegaan en die nacht op een kleedje midden in een veldje champagne gedronken onder 1 van de mooiste sterrenhemels die ik ooit heb gezien.. Ook nog eens 2 vallende sterren gezien.. De Staff hadden met zijn allen ook cadeau’s voor ons gekocht, echt heel erg lief! Voor Co schoenen, omdat hij in -10 nog steeds op zijn slippers loopt en de Chinezen dat echt niet kunnen begrijpen en voor mij een Xylofoon omdat ze weten dat ik piano speel. Echt een onwijs mooi ding.

De Staff blijft de Staff.. Ze hebben allemaal fantastisch kanten, maar soms.. Laatst was er dus een powercut voor 3 dagen! Echt een drama voor een hotel! De a/c heaters doen het dan niet / computers doen het niet / telefoons zijn niet op te laden / verbouwing komt stil te liggen.. naja noem maar op! Vertelt de Staff ons doodleuk.. huh wisten jullie dat niet? Dat was gister op tv! YOU ARE KIDDING ME!!

Ook blijven Chinezen blijven toch een apart volk. Laatst kwam de buurvrouw geld ophalen (Karst & Paulien en vrienden van hun sponsoren geld voor haar zodat ze een goed huis kan laten bouwen voor haar zieke zoontje). Ze bleef maar hangen binnen in het kantoor. En een stank! Echt lullig, maar ze stonk echt onwijs! Op een gegeven moment kijk ik naar beneden en tot mijn horror zag ik dat ze mijn schoenen aanhad! Ik dacht dat ik gek ging worden.. Toen ze weg ging moest ik haar vragen of ze mijn schoenen uit wilde doen! Tot mijn grote schrik zag ik dat ze ook geen sokken aanhad! Hahaha.. Co heeft letterlijk in zijn broek geplast! Heerlijk die culturele verschillen..

Ook heb ik vorige keer helemaal niet verteld over een Koreaans / Chinees gezin hier in de buurt. Andrew en zijn vrouw Julie zijn beide met pensioen en zorgen samen voor 9 gehandicapte Chinese kinderen! Dat is in China een groot probleem trouwens. Omdat hier nog steeds de 1-kind politiek geldt, willen de meeste Chinezen een gezond jongentje! Meisjes worden vaak niet geregistreerd of ter vondeling gelegd. Zo wil niemand hier ook een gehandicapt kind. In China is je kind je pensioen natuurlijk. Uiteindelijk moeten de kinderen voor hun ouders zorgen en een gehandicapt kind zou dat nooit kunnen. Andrew & Julie doen dus geweldig werk. Ook hier hadden Nederlandse mensen geld voor ingezameld en moesten Co en ik hun het geld overleveren.. beetje Gaston in China dus!
Laatst kwam Andrew met een paar goede Koreaanse vrienden langs en hebben we ze een rondleiding gegeven door The Giggling Tree. Midden in ons verhaal laat 1 van Andrew zijn vrienden (een beroemd Economisch Professor) de hardste en langste scheet die ik ooit heb gehoord! EXCUSE ME!! Is dat normaal in Korea? Ik dacht dat China ranzige gewoontes had..

Ook hebben er 3 mensen op 1 dag ontslag genomen laatst! JAHOOR.. Mar & Co zijn in charge en niemand wil hier meer werken! Nee hoor, haha! 2 hebben een goede reden en de ander wilden we eigenlijk diezelfde week ontslaan.. Alsof ze het aanvoelde! En het is echt onwijs moeilijk om aan leuk gezellig engels sprekend personeel te komen! We hebben posters in de stad opgehangen dus we hopen dat we snel nieuw personeel vinden. Maar de Chinezen kijken wel uit.. Chinese New Year zit er aan te komen en NIEMAND wil werken tijdens deze dagen.. Geen goed moment dus om een nieuwe baan aan te nemen. Laatst hebben Co en ik iemand aangenomen op proef, maar het is eigenlijk dramatisch! Gister vond ik hem slapend!! Voor de tv! Ik werd helemaal gek! Ik wil hem eigenlijk niet eens zijn proeftijd laten afmaken, maar we hebben hem gewoon nodig.. Iemand nog leuke Chinese vriendjes of vriendinnetjes?

Verder alles goed met ons! Ik begin langzamerhand steeds meer op een Chinees te lijken. Toen Co en ik laatst uit eten gingen spuugde ik gewoon een stukje bot uit op een tafelkleed in een restaurant! Aiai.. Dat kan echt niet natuurlijk! Gewoon automatisme.. Ook was ik laatst schijnbaar mijn kauwgom aan het smakken, want Co begon ineens te gillen van ‘als je dat nog 1 keer doet, maak ik het uit!’. En zelfs ik eet nu taart en pizza met mijn stokjes.
Ook heb ik tegen al mijn principes in Chinese hardloopschoenen gekocht en 1 van de Staff gebombeerd tot Personal Trainer. Normale mensen worden in Azië onwijs dun, maar Marlinde in China is een ander verhaal. Chinees eten druipt echt in de olie. Ik ben inmiddels al 3! Keer wezen joggen en het personeel vind het fantastisch.. ze vinden het fascinerend om te zien hoe roze ik kan worden.. haha!

Begin februari komen Karst, Paulien & Pelle weer terug dus dan krijgen we het waarschijnlijk weer een stuk rustiger. En wij vonden het tijd voor een welverdiende vakantie na al die 7 daagse werkweken..
Van 4 tot 13 februari gaan we eerst 2 dagen heerlijk shoppen in Guangzhou om vervolgens nog 6 dagen naar Sanya op Hainan Island (onder Hongkong) te gaan om alleen maar op het strand te liggen. Warm weer mis ik hier echt heel erg.. Een koud Azië blijft voor mij heel raar..

Dikke pakkerds!

Marlinde

Marlindeandco Positie 27263 (0 p.) Lid sinds 23-01-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Becoming Chinese.. Part I
0 0
Gepost op 23 januari
China
Settling in..
0 0
Gepost op 23 januari
China
Leaving for China..
0 0
Gepost op 23 januari
China

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.