China reisblogs

Settling in..

Marlindeandco is er nu(tot 23 jun 2010) Gepost op 23 jan 100 reacties

Lieve allemaal,

Er zal wel worden afgevraagd daar in NL.. hoe redden die 2 het daar in China?

Where to start.. mijn favoriete onderwerp dan maar.. food ! Het eten blijft gewoon bizar hier.. Zoals jullie weten eten wij meestal samen met de staff. Nu..minstens 6 weken verder, komen er nog steeds dagelijks ondefinieerbare dingen op tafel. Ik heb het dan vooral over ‘vlees’.. Ik weet dat ze in veel landen VEEL eten van een dier, maar China spant de kroon. ALLES van ‘noem maar een dier’ wordt hier gegeten. Een bezoekje aan de lokale markt hier is dan ook een must (alleen al om de lokale tandartsen en dokters patienten te zien helpen op een kleedje tussen de stukken vlees)! Zo had ik een paar weken geleden een stuk varkenshuid tussen m’n stokjes, en vlak voordat het m’n mond bereikte, spotte ik een dikke varkenshaar op m’n vleesje.. I mean..nightmare! En dan heb ik het nog geen eens gehad over de varkenspoten, varkensoren, kippenkoppen, varkenstong, varkenstepel, varkensNEUS (no kidding).. Ok Ok, ik denk dat jullie nu wel een beetje een idee hebben! Ik heb trouwens ook al een keer slang gegeten! Best lekker..

Momenteel zijn we heel druk bezig met de voorbereidingen voor kerst en oud & nieuw! Het is het eerste jaar dat de Giggling Tree open zal zijn, dus ook voor de staff is het allemaal heel spannend natuurlijk. Ik ben net terug uit de stad waar ik op champagne en kerstbomen jacht ben gegaan.. Uren rondstruinen en rond bellen heeft uiteindelijk 1 winkeltje opgeleverd die 3 ‘cava’ flessen had liggen voor een onmenselijk bedrag (zelfs voor in NL) dus we moeten iets anders gaan bedenken! Een oud & nieuw zonder bubbels is echt een no-go. We hebben in ieder geval een Chinese ‘champagne’ gekocht, zodat we die vanavond kunnen testen.. I hate my job
De bomenjacht ging niet veel beter. Na een paar vreselijk lelijke nepbomen te hebben bekeken (de Chinese kerstbomen hebben maar aan 1 kant takken, zodat je de boom efficiënt tegen de muur kunt zetten), hebben we besloten het advies van 1 van onze koks op te volgen en er ergens 1tje in de bergen neer te hakken.. Volgens hem volkomen legaal.. If he says so..

Over feestdagen gesproken.. wij hebben Sinterklaas gevierd hier in Aishanmen, het dorp waar we wonen. We hadden alle kinderen uit het dorp uitgenodigd (23 in totaal) om Sinterklaas en zijn zwarte pieten te ontmoeten! Voor alle kids hadden we een paar cadeaus gekocht, helemaal geweldig want cadeaus krijgen ze hier nooit.. We hadden mooie uitnodigingen gemaakt, met de uitleg van het Sinterklaas feest erop en er zat een kleurplaat bij die ze bij Sinterklaas konden inleveren.. We hadden ze in ieder geval goed voorbereid op het feit dat er ineens een man met een witte baard en zwarte pieten zouden verschijnen uit Spanje; met de brommer dan (de stoomboot hebben we maar achterwege gelaten).. Het was echt een GROOT suc6! Je raad het al.. Co werd Sinterklaas en 3 van onze staff werden gebombardeerd tot zwarte.. wat zeg ik blauwe & groene pieten.. Op de dag van het feest kwamen we erachter dat de zwarte schmink op was, haha!

En wat spoken we uit als we vrij zijn?! In een notendop.. we zijn op 1 van onze eerste vrije dagen gaan kayaken.. dat was echt zo ontzettend mooi! Dwars door het karst gebergte heen, kayakend om de waterbuffels heen.. gewoon een sprookje!
We zijn inmiddels ook naar de wereldberoemde Lightshow van regisseur Zhang Yimou bekeken.. Dezelfde regisseur die ook de openingsceremonie voor de Olympische Spelen vorig jaar heeft geregisseerd. Een toneelstuk op het water met 600 acteurs. Ik heb echt nog nooit zoiets gezien! Ik zal er veel foto’s van bij doen.. foto’s zeggen meer in dit geval denk ik..
Ook zijn we naar cooking school geweest! Daar hebben we een stuk of 5 Chinese gerechten gemaakt! Het was echt fantastisch.. Zoals velen weten ben ik geen ster in de keuken, dus I fucked up de hele tijd, maar het was een leuk dagje! Het bezoek aan de markt waar we de boodschappen gingen doen was misschien nog wel het ‘leukst, naja in ieder geval wat me het meest is bijgebleven’ (samen met het eten natuurlijk).. wat we toen voorbij hebben zien komen! Gruwel! Hond natuurlijk, zowel dood aan haken als levend in kooien, ratten aan haken en in de wok, een stuk of 200 varkenspenissen, een vogel foetus.. ik zal het hierbij laten vandaag.. sorry voor dit!
Verder zijn we nog een keer meegegaan met een cormorant fisher.. Een visser die aalscholvers gebruikt om vissen te vangen. Hij legt een soort touw heel strak om de nek van die vogel, dus als zo’n aalscholver een vis heeft gevangen, kan hij hem niet doorslikken en trekt de visser de vis zo uit zijn keel! Heel bizar om te zien..
Uiteraard hebben we ook de beroemde ‘moonhill’ beklommen.. een onwijs coole steenformatie! Wat een plek! Ook hebben we op zo’n fantastische inmiddels toeristische bamboo boat gezeten..
Waar ik standaard op mijn vrije dag te vinden ben is in een massage salon.. Ik dacht dat de Thaien goed waren.. de Chinese kennen hun trucjes ook wel! Pijnlijk, maar zeer effectief voor pijntjes hier en daar..
Je kunt hier trouwens je haar laten wassen voor 1.20 Euro.. let op.. dit is inclusief een massage van 40 minuten.. Het is nu wel heel lastig om het zo nu en dan nog zelf te doen..

Ook zijn we inmiddels gestart met Chinese lessen. We hebben een lieve lerares, maar we hebben echt veel te weinig tijd om ‘huiswerk’ te doen, te studeren zeg maar. . aan tafel proberen we altijd zo veel mogelijk Chinees te praten, dus onze vocabulaire beperkt zich nu nog vooral tot ‘eet smakelijk, is het lekker, dit is heerlijk, dit lust ik niet, wat is dit, is dit orgaanvlees, kan je dit eten, is dat eend of kip, ik zit vol etc’..

xoxo Chopstick Queen ^_^

Marlindeandco Positie 27263 (0 p.) Lid sinds 23-01-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Becoming Chinese.. Part II
0 0
Gepost op 23 januari
China
Becoming Chinese.. Part I
0 0
Gepost op 23 januari
China
Leaving for China..
0 0
Gepost op 23 januari
China

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.