China reisblogs

Leaving for China..

Marlindeandco was er(tot 23 jun 2010) Gepost op 23 jan 100 reacties

Ni Hao everyone,

Op naar China.. Een reis van 41 uur stond ons te wachten via Londen en Kuala Lumpur met Air Asia. Maar goed, ik ben fan.. groot fan van Air Asia. Van die leuke dingetjes die door het gangpad lopen. En altijd een smile van oor tot oor. Waar ik niet zo fan van was, was het feit dat je alleen in Maleis geld en in $ kon betalen. En dat hadden we nou net niet op zak. De Air Asia tickets zijn dirt-cheap, maar je moet voor alles betalen, including drankjes. Daar zit je dan op een vlucht van 13,5 uur (is dat trouwens niet Xtreem lang voor London-KL?) zonder water.. Paniek!
Maar goed, we hebben het overleefd en na 41 uur kwamen we dan eindelijk aan in Guilin, China. De grootste stad bij ons in de buurt! Ons eerste contact met een Chinees was de taxi chauffeur (ze hebben hier vrouwelijke taxi-chauffeurs, wat ik nog nooit heb gezien in Azie) en let me tell you.. dat was echt een krengetje.. toen ze ons er bij het hotel had uitgegooid ging ze er met gierende banden vandoor met Co z'n jas.. Welcome to China!

China.. dit is het nou.. hier gaan we de komende tijd wonen! Zoveel indrukken.. South-East Asia ken ik op m'n duimpje, maar China is toch een ander verhaal. Zoveel winkeltjes, waarvan je niet weet wat ze nou precies verkopen.. zoveel eten in de supermarkten waarvan je niet wat het is, zoveel chinese tekens overal waarvan je niet wat ze betekenen.. Zoveel vraagtekens overal..
Na een petite slaapje toch maar de stad verkennen.. Heeft een van jullie wel eens met een chinese kaart geprobeerd de weg te vinden? Co en ik gingen op een gegeven moment maar de stokjes in de chinese caracters tellen, en kijken of het aantal stokjes overeen kwam met de stokjes op het straatnamen bordje.. mm what a way!

Maar goed, waar iedereen nieuwsgierig naar is.. Onze eerste maaltijd.. op zoek naar iets eetbaars, liefst ook definieerbaar.. wat gaat het in godsnaam worden?! Op een gegeven moment hadden we onze zoektocht bijna opgegeven tot de engelen begonnen te zingen. In m'n ooghoek zag ik een bord wat verdacht veel leek op de gele, wat zeg ik.. Gouden M.. Daarbij moet ik zeggen dat dat extreem knap is in een land als China waar ze denk ik het wereldrecord neon lichten en borden per m2 hebben.. Maar goed, voor MacDonalds borden hebben zowel Co als ik een extra zintuig.. Alles om ons heen werd vergeten, en we hadden nog maar 1 doel.. zo snel mogelijk voor die counter staan.. Dames en heren, mijn eerste meal in China was.. 'een quarter pounder menu supersize en een xtra cheeseburger'.. trots?!
Ons eerste Chinese biertje werd genuttigd aan de rivier die echt onwijs mooi verlicht was (verlichten kunnen ze hier wel).. tres romantisch!

De volgende dag dus op weg naar de Giggling Tree.. iiieeeeee.. Echt super spannend natuurlijk! Al maanden heb je contact met de owners, en om dan ineens oog-in-oog te staan is echt heel bizar, maar superleuk! Het guesthouse voldoet echt aan alle verwachtingen. We hadden het natuurlijk ook op tv gezien, en in het echt is het nog mooier en de binnenplaats is echt supergezellig! But first things first.. natuurlijk eerst de staff leren kennen.. Dat was nog een hele opgave! De eerste dagen liepen we als nerd en nerd met ons notitie-boekje met namen door het guesthouse. Er is hier momenteel ongeveer 20 man staff werkzaam.. gelukkig hebben ze in de loop der jaren bijna allemaal Engelse Nicknames gekregen.. Thank god for that! En de schoonmakers noemen we gewoon Ayi 1 - Ayi 2 - Ayi 3 etc.. Maar goed, dan moet je nog weten wie wie is natuurlijk! Dan heb je weer de afwas - ayi etc..

Hond heb ik trouwens nog niet gegeten.. Maar toen ik iemand van de staff vroeg, wat voor hond er dan gegeten wordt, was het antwoord heel simpel.. Oh NO Malinda .. we have 1 dog.. eating dog! Lekker makkelijk, haha!

Helaas ben ik ook nog goed ziek geweest. Werkdag 3 was nog niet begonnen of ik was al 4 keer over mijn nek gegaan voordat mijn wekker ging.. Aiaiai.. Een slok water kon ik nog geen 4 minuten binnen houden. Er was nog een andere gast ziek en de Dokter zou voor haar langskomen. Co heeft de dokter daarna meteen naar mij doorgestuurd, en nog geen 20 minuten later zaten er overal naalden in mijn lichaam. Acupunctuur! Zo gaat dat hier in China.. niks geen medicijnen, gewoon die naalden erin! Toen net alle naalden goed zaten, moest ik weer overgeven,, mooie timing! dus Dr. Lily moest binnen een paar seconden alle naalden uit me trekken! Echt een hel was het.. De tweede sessie ging wel goed, en daarna heb ik niet meer overgegeven.. Toch bizar he.. Voortaan ga ik hier maar eerst acupunctuur proberen, maar een lekker gevoel is het niet! Co heeft me de volgende dag laten zien hoe diep de naalden in mijn buik en benen zaten.. iiieeee, wat een giller!

Maar al met al zijn we super positief over China! Het is gewoon echt unique, net als Cuba in a way.. China is trouwens denk ik het land met de meest harde bedden (niet fijn) en de meest kromme oude mensen die er zijn.. Er loopt hier 1 man rond, die LETTERLIJK met z'n neus op de grond loopt, echt.. je weet niet wat je ziet!

Heel veel liefs vanuit Aishanmen..

Marlinde xoxo

Marlindeandco Positie 27600 (0 p.) Lid sinds 23-01-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Becoming Chinese.. Part II
0 0
Gepost op 23 januari
China
Becoming Chinese.. Part I
0 0
Gepost op 23 januari
China
Settling in..
0 0
Gepost op 23 januari
China

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.