Ningxia en Gansu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alternatieve route naar Cresent Moon Lake bij Dunhuang.

Ningxia en Gansu,
China


Hier nog een 'achterdeur' in China:

Bij Dunhuang ligt [url="http://www.travelchinaguide.com/attraction/gansu/dunhuang/moon_lake.htm" target="_blank"]Crescent Moon Lake[/url], een sikkel vormig meer midden in de zandduinen 6km ten zuiden van de stad. Ook voor dit NATUUR fenomeen vragen de Chinezen een entree (waarschijnlijk om de hele 'kermis' naar en om het meer te bouwen en onderhouden.

Houd je net als ik niet van de drukte en het gezamenlijk ergens naar kijken, struin dan 1km langs het hek in oostelijke richting. Een plezierige wandeling daar waar de woestijn de palmbomen ontmoet. Daar blijkt het hek opeens op te houden! Hier is de wereld weer vrij en kan men gaan zoals men blieft.
Ploeterend hijg je jezelf naar boven, de duinen op. Het zand kietelt tussen de tenen en je kunt steeds verder over de stad uitkijken. Tot je boven bent en tot je verbazing over heel Crescent Moon Lake en al zijn bezoekers in fel oranje over-laarzen (tegen dat lekkere zand tussen je tenen) heen kijkt. Je ziet ze daar wandelen, kameel rijden, zandsleeën en een bergje beklimmen voor wat uitzicht. Jij staat daar ver boven en werpt met je berg de schaduw die stijgt bij het vallen van de zon.

Geen lawaai, alleen tussen de zandbergen, een geweldig uitzicht over stad en attractie en de ondergaande zon tot hij werkelijk aan de HORIZON verdwijnt. En dan natuurlijk nog even genieten van de sterren he..........