Liaoning

'406598' door herman m '406598' door herman m

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Drukte in de...ochten

herman m

Bij het krieken van de dag waren vele arbeiders druk in de weer met onderhoudswerkzaamheden aan de spoorlijn, die de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang verbindt met de Chinese hoofdstad Peking. De ochtendmist levert een enigszins mysterieus aanzien op.

'328434' door DoubleYou '328434' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Kleine meid

DoubleYou

De kinderen in Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning, werden spontaan naar voren geduwd om door mij gefotografeerd te worden. De moederes waren trots op hun kroost. En terecht, is het geen snoepje? Ze hebben allemaal dit bijzondere kapsel.

'328432' door DoubleYou '328432' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Ik wil niet op de fot

DoubleYou

Deze man, ergens in "China town" van Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning, wilde eigenlijk niet op de foto. Toch kom hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hilariteit bij de omstanders.

'328474' door DoubleYou '328474' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Straatbeeld Shenyang

DoubleYou

Dit is een gemiddeld straatbeeld in het "arme" deel van Shenyang, provincie Liaoning. Dit deel ligt gewoon midden in de grote stad waar 7.2 miljoen mensen wonen. Als je de straat uitloopt van deze "volkswijk" kom je midden in de winkelstraat waar dure warenhuizen met de meest kostbare Westerse merken je schreeuwend tegemoet komen. De mensen probeerden allemaal hun centje te verdienen door hun, voornamelijk, groenten langs de straat aan de man te brengen. Prachtige mooie producten maar 10 meter verder lagen dezelfde van een ander. In onze ogen armoede, kijk maar naar hun huizen op de achtergrond, maar ik zag vriendelijke en vrolijke mensen om me heen.

'328477' door DoubleYou '328477' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Zoek de verschillen

DoubleYou

Deze man kwam ik tegen in het Zhongshan park in het centrum van Shenyang op zondagmiddag. Het was een gezellige drukte en een kakefonie aan geluiden. In de diverse prieeltjes, zichtbaar op de achtergrond, zijn mensen bezig met zang en dans, maar ook kunstvormen zoals in dit prieeltje waar tekenaars en schilders samen zitten. De man laat me trots zien hoe goed te tekening wel niet lijkt. Toneel, zang, dans, kunstvormen, alles door en naast elkaar in het park. Kun je het voorstellen hoe het klinkt? Maar het was er erg gezellig.

'328435' door DoubleYou '328435' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Karate Kid(s)

DoubleYou

Deze stoere mannen wilde maar wat graag op de foto. Spontaan werden gevechtsposes aangenomen en de stoerste voorop. Het was lachen, vooral toen ze zichzelf zagen op het schermpje van mijn toestel nadat ik de foto had genomen en ze liet meegenieten. Shenyang, hoofdstad van de provincie Liaoning in Noord China.

'328438' door DoubleYou '328438' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Te koop

DoubleYou

In Shenyang, hoofdstad van de provincie Liaoning, probeert iedereen op straat zijn koopwaar aan te prijzen om zich in levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook deze oude vrouw probeerde met wat groenten en flesjes ongekoelde drank aan wat centjes te komen. Ondanks de armoede voelde ik me geen seconde onveilig in deze buurt. De mensen waren zeer vriendelijk.

'118478' door wvandewege '118478' door wvandewege

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Naxi opera

wvandewege

Overdag gids en heilige in Dongba-valley, in de avond hoofdrolspeler tijdens een theaterstuk (heet in china opera) over de Naxi-cultuur. De hoorns maken een mooi zwaar geluid. Hij moet zelf wel wat gebruikt hebben, zulke grote pupillen.

'328472' door DoubleYou '328472' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Interessante blik

DoubleYou

Deze vrouw, ergens langs een van de wegen noordwaarts van de stad Shenyang, provincie Liaoning, werd door mij verrast toen ik de foto maakte. Ze heeft een krachtige en bijzondere uitstraling.

'118477' door wvandewege '118477' door wvandewege

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Dongba-valley

wvandewege

De echte naxi-cultuur in Dongba-valley in Lijiang, West-china

'328433' door DoubleYou '328433' door DoubleYou

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

Lachebekje

DoubleYou

Deze vrolijke meid trof ik in Shenyang, hoofdstad van de provincie Liaoning, dicht bij het Imperial Palace, de verboden stad van Shenyang. Het zijn vriendelijke mensen.

'148017' door henk irrgang '148017' door henk irrgang

ChinaLiaoning

ChinaLiaoning

De opiumschuiver

henk irrgang

Hij ging er speciaal voor zitten