Kanton

'163169' door Albert Weterings '163169' door Albert Weterings

ChinaKanton

ChinaKanton

Met stokjes lukt echt

Albert Weterings

Dit kleine ukkie zat uitgebreid uit z'n neusje te eten, met stokjes natuurlijk! Was echt een heel koddig gezicht.

'208275' door Inorina '208275' door Inorina

ChinaKanton

ChinaKanton

Chinese man in...thee

Inorina

In 1996 toen we nog analoog fotografeerden (Canon 50e + div. lenzen ) bezochten we diverse regio's in China. Deze man was één en al vriendelijkheid,probeerde met handen en voeten met ons te communiceren..

'414931' door Huff '414931' door Huff

ChinaKanton

ChinaKanton

Hakka dorpen.

Huff

Op weg naar Kanton, komen we langs de Hakka dorpen. Dit zijn meestal ronde woongemeenschappen waar wel 80 tot100 gezinnen kunnen wonen. Ook daar eordt vaak door de groot ouders op de kleine kinderen gepast.

'162989' door Albert Weterings '162989' door Albert Weterings

ChinaKanton

ChinaKanton

Groezelig kindje

Albert Weterings

Dit lieve mannetje speelde in het huisje van zijn oma. Hij zat in groezelige kleertjes op de aarden vloer, het enige wat hij had was een bal. Is weer eens wat anders dan de Westerse kids met Wii &Co.

'368212' door EstherMaria '368212' door EstherMaria

ChinaKanton

ChinaKanton

Een vrouw op een...lo

EstherMaria

Op deze foto staat een vrouw op een lokaal marktje dat we bezochten in Lijang, een relatief vrij kleine stad in zuidoosten van China (tegen Tibet aan).

'419381' door RobHoekstra '419381' door RobHoekstra

ChinaKanton

ChinaKanton

Canton tv tower

RobHoekstra

De Canton Tower, voorheen ook bekend als de Guangzhou TV astronomical and Sightseeing Tower, is een 600 meter hoog bouwwerk nabij de Chigang Pagoda in Kanton in de Chinese provincie Guangdong ontworpen door Information Based Architecture (IBA), van het Nederlandse architectenduo Mark Hemel en Barbara Kuit. dank Wiki. Rond de schemering gaan de lichten aan die continue veranderen. Een kleurrijke verschijning in het verder best wel grauwe Guangzhou. Vanaf boven heb je op een beetje heldere dag vanzelfsprekend een fantastisch uitzicht.

'162191' door Albert Weterings '162191' door Albert Weterings

ChinaKanton

ChinaKanton

Oude Chinees

Albert Weterings

Deze oude man zat in zijn duistere kamer, gewoon te kijken, verder niets. Een van mijn betere portretten.

'380302' door Bartholda '380302' door Bartholda

ChinaKanton

ChinaKanton

Bamboevlot

Bartholda

Een tochtije met een bamboevlot op de Yulong-rivier is een echte aanrader. We hebben een prachtige vaartocht gemaakt van ruim een uur met een hele relaxte bootsman. Niks wedstrijdjes doen met de andere vlotten, maar gewoon op een lekker laag tempo de rivier afzakken. Je vaart tussen het inmense Karsgebergte door en je komt ogen tekort. Deze man heeft zijn gasten al afgezet bij het eindpunt en is weer op weg naar "zijn" haven. Zo'n 5 keer per dag varen ze de rivier op en neer met hun vlot. Het vlot is zo'n 3 meter lang en je zit behoorlijk goed op de stoelen met bamboe zitting.

'515090' door RobHoekstra '515090' door RobHoekstra

ChinaKanton

ChinaKanton

Supergezellig...Guang

RobHoekstra

Heel moeilijk om een thema te kiezen bij deze foto van bont geklede Chinezen aan de oever van de Pearl river in het grijze en super onaantrekkelijke Guangzhou. Als het thema "culinair" er tussen had gestaan was ik daarvoor gegaan (redactie?) omdat je er wel heerlijk kunt eten. Verder kan ik een bezoek aan deze miljoenenstad (meer dan 14 miljoen) eigenlijk om geen enkele andere reden aanbevelen. Dit vind ik zelf ook alles behalve een idyllisch plaatje maar het sfeertje (mede dankzij de bewerking) typeert voor mij wel het gevoel wat ik heb bij deze stad. Ik was er destijds samen met mijn dochtertje die toen nog anderhalf was maar zal dit ook niet aanraden. Op een gegeven moment was ik een beetje verdwaald en duurde het maar liefst een uur voordat ik iemand vond die de woorden "excuse me" begreep en me een beetje in de goede richting wist te wijzen met m'n buggy. Een bijzondere dag was het wel.

'372513' door schenkel '372513' door schenkel

ChinaKanton

ChinaKanton

Bijzondere taferelen

schenkel

Het is goed opletten in China want voordat je er erg in hebt loop je voorbij de mooiste dingen.Deze mooie figuren in prachtige kleuren staan bovenop het dak van een museum .Ja,daar kijk je dus niet zo snel.

'399683' door RobHoekstra '399683' door RobHoekstra

ChinaKanton

ChinaKanton

Beetje vreemd...Guang

RobHoekstra

Een dag in Guangzhou ben ik een beetje verdwaald. Ik dacht me zoals wel vaker makkelijk te kunnen redden daar met gebarentaal en engels maar die vlieger ging in een bepaald deel van de stad niet op. Echt niemand daar sprak ook maar een beetje engels. Uiteindelijk kwam ik langs deze markt waar de meest vreemde dingen in grote manden lagen uitgestald. Hier vlakbij lag het Holiday Inn hotel en had ik weer een referentiepunt. De chaotische architectuur trok wel mijn aandacht.

'402441' door pkoelewijn '402441' door pkoelewijn

ChinaKanton

ChinaKanton

Aan de Parelrivier

pkoelewijn

De laatste paar dagen van onze rondreis brachten we door in Guangzhou. Ik was hier al eens geweest in 1988. Er is inmiddels veel veranderd. Gelukkig zien de Chinezen er veel welvarender uit! Wat gebleven is: de trots op hun kind! (In de stad nog steeds meestal maar 1). Het was leuk om aan de Parelrivier deze trotse vader en dochter te fotograferen!

'266391' door Dragonfly '266391' door Dragonfly

ChinaKanton

ChinaKanton

Rimpelloos

Dragonfly

Kinderen zijn rimpelloos en het hele leven moet nog op het gezicht komen door de nonverbale communicatie. Een gezicht wordt getekend door het leven. Dit prachtige koppie is nog een ongeschreven blad. Welke emotie zal later overheersen?

'163754' door Graaf '163754' door Graaf

ChinaKanton

ChinaKanton

Guilin

Graaf

De Li rivier in het Karstgebergte nabij Guilin. Een van de eerste digitale foto's met nog heel weinig pixels, lijkt daarom erg grof gekorreld.

'276912' door edstylz '276912' door edstylz

ChinaKanton

ChinaKanton

Mmmmm, gesuikerde...f

edstylz

In Guangzhou in de provincie Guangdong (wij noemen beide Kanton) verkopen ze op straat fruitstokjes die ze door gesmolten suiker halen en dan hard laten worden. Een hele boel bij elkaar en ze zien er zo uit, om je vingers bij af te likken.

'383931' door marcelsamson '383931' door marcelsamson

ChinaKanton

ChinaKanton

Vogels voeren in...Gu

marcelsamson

We waren in wat achteraf steegjes in Guangzhou aan het wandelen, toen we deze man bezig zagen met z'n vogels. Zo te zien werd er goed voor ze gezorgd :)

'341963' door Bartholda '341963' door Bartholda

ChinaKanton

ChinaKanton

Karstgebergte in...he

Bartholda

Het Karstgebergte is een gebergte met een heel eigen karakter. In niets lijkt het op de bergen zoals wij die kennen. Bijna iedere top die je ziet, is bijna een berg op zich. Als levensgrote zwerfkeien lijken ze in het landschap te zijn uitgestrooid. Ik ben er eind oktober 2011 en op dat moment veranderen de bladeren van de bomen in rood en geel en hangt er een nevel tussen de bergen, in mooi contrast met het grijs van de stenen.

'462051' door Huff '462051' door Huff

ChinaKanton

ChinaKanton

De Rode Lantaarn.

Huff

De Hakkadorpen in het zuiden van China zijn bepalend in het landschap en aan de binnenkant daarvan is behangen met deze rode lantaarns, welke me heel erg deed denken aan de film De Rode Lantaarn. Een film vol intriges en jaloezie, die ook afspeelt in een besloten woongemeenschap.

'378348' door Bartholda '378348' door Bartholda

ChinaKanton

ChinaKanton

Ruddy Casarca

Bartholda

De casarca (Tadorna ferruginea), ook wel roestgans genoemd, is een oranjebruine halfgans. De vogel broedt in het noordoosten van Afrika, Zuidoost-Europa, Centraal-Azië en het zuidwesten van China, en overwintert in India en Zuidoost-Azië. De casarca lijkt qua postuur veel op de in Nederland algemeen voorkomende bergeend, die in werkelijkheid geen eend maar ook een halfgans is. De casarca heeft een lengte van 60 tot 70 cm en een vleugelspanwijdte van gemiddeld 120 cm. Daarmee is de casarca iets groter dan een eend, maar kleiner dan de meeste ganzensoorten. Het verenkleed van zowel het mannetje als het vrouwtje is oranjeachtig bruin. De kop van het vrouwtje is iets lichter. Het mannetje heeft in de zomer bovendien een zwarte halsring. De snavel en de poten zijn zwartachtig. De ogen zijn donkerbruin (Wikipedia).

'358742' door schenkel '358742' door schenkel

ChinaKanton

ChinaKanton

Schilderen

schenkel

We gaan vandaag de schilderkunst van China bekijken.Komen net bij de Panda,s vandaan en ja,dan krijgen we een verplicht nummer in China tezien.Wat een geduld heb je hier voor nodig.Geen wonder dat alles zo duur is!

'343770' door schenkel '343770' door schenkel

ChinaKanton

ChinaKanton

Bloemen tempel

schenkel

We zijn vandaag op de Heilige berg Mount Emei waar we een nachtje gaan slapen bij de Monniken.Hiervandaan kan je een wandel tocht maken naar een prachtige Tempel maar dan moeten we wel eerst 1550 traptreden naar beneden lopen.

'407157' door pkoelewijn '407157' door pkoelewijn

ChinaKanton

ChinaKanton

Hoedje (4)

pkoelewijn

Deze man bevond zich op de kade van de Parelrivier in Guangzhou. Hij leek wel een soort zwerver te zijn. Maar zijn hoedje vond ik erg mooi! Hij wilde wel op de foto, wat blijkt uit zijn vriendelijke blik.

'377203' door LPtje '377203' door LPtje

ChinaKanton

ChinaKanton

Fruitverkopers

LPtje

Kanton of Guangzhou is een miljoenenstad in China, en tevens de provinciehoofdstad. In deze miljoenenstad is het ook nog mogelijk om vlak voor een grote supermarkt op straat, fruit te verkopen. Een heel apart gezicht deze drie fruit-verkopers op de trap van de Chinese Albert Heijn. Ik vindt het een leuker gezicht dan de kranten-verkopers die bij ons bij AH staan.

'343100' door Bartholda '343100' door Bartholda

ChinaKanton

ChinaKanton

Thuisbezorgdienst

Bartholda

Guangshou is een moderne stad in het zuiden van China. Een stad vol wolkenkrabbers en de meest bekende radiotoren ter wereld. Ook zie je er de meest mooie en nieuwe auto's rijden. De voorraad voor de winkels komen echter niet met een vrachtwagen, maar worden nog steeds bezorgd op een zwaarbeladen bakfiets.