Kanton

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanton image

Onze eerste dagen in China

Kanton
China
Schenkel

Onze eerste dagen in China

Toch wel een beetje vermoeid stappen we uit ons vliegtuig s,morgens 15 sept om 6 uur wat een tijd en dit na een vlucht van eigenlijk maar 10 uurtjes.We zijn geland in een van de oudste steden van China,in Kanton.(Guangzhou)
Omdat wij een beetje tevroeg zijn aangekomen kunnen we helaas niet gelijk naar het hotel,de kamers zijn zo vroeg nog niet klaar.Dus gaan we gelijk op ontdekking!!!!!!!.

We gaan naar Shamian eiland wat ook wel "de zandplaat"word genoemd.
Dit eilandje kenmerkt zich nog steeds door zijn prachtige koloniale architectuur en zijn aparte sfeer.Je kunt hier heerlijk wandelen en rondkijken.
Er staat hier een zeer hoog hotel met een prachtige binnenplaats en een mooie Chinese tuin.Hier kunnen we heerlijk eventjes naar het toilet hahaha.
In dit hotel verblijven veel westerse echtparen die een Chinees kindje geadopteerd hebben.Ze verblijven hier ongeveer een maand om zo veel mogelijk tewennen aan elkaar voordat het kindje mee naar huis mag.
In dit gehele park staan veel beelden die slaan op het adopteren van een Chinees kindje,ook kom je vele echtparen tegen met een Chinees kindje die heerlijk aan het wandelen zijn.

Tijd voor een koffiestop!!!.
En het hotel heeft gebeld dat de kamers vrij zijn.Yes!!!.


De Kantonezen staan bekend om hun heerlijke eten,maar ook dat dit er vrolijk en luid aan toegaat nu dit klopt helemaal zo,n herrie als die maken...ongelooflijk!

Vrijdag 16 sept vertrekken we alweer van deze mooie plaats.We gaan eerst nog eventjes de prachtige Chen Clan tempel bezoeken.Dit complex bood vroeger onderdak aan een academie voor onderwijs in de confucaanse Klassieken.
Het is een mooi gebouw dat beroemd is om zijn gedetailleerd uitgevoerde houtsnijwerken,je kijkt je ogen uit.Ook het bijbehorende museum word niet overgeslagen.

Daarna gaan we door naar het vliegveld voor vertrek naar Chengdue

Foto's

e81f7.jpg
e81f7.jpg
Schenkel