Jiangsu en Zhejiang reisblogs

Hangzhou

Dragonfly was er (tot 20 mei 2010) Gepost op 29 mei 103 reacties

We zijn weer onderweg. Half 8 op half 9 ontbijt en na een taxiritje die ineens 5 yuan goedkoper is dan gisteren toen we de kaartjes kochten, zitten we nu bovenin een super de luxe bus met vliegtuigstoelen, die ik in een vliegtuig nog nooit zag. We zitten voorin met hoog uitzicht voor en naar de zijkant. Voor 16 euri rijden we 200 km verder naar Hangzhou. Daar is een groot meer en ons volgende hostel is aan het meer en van dezelfde keten als de vorige. We hebben inmiddels ook een ledenpas die korting geeft op alle hostels in China. Deze korting levert ons 20 yuan per overnachting op. De weersvoorspelling voor zuid China is nog steeds hevige regen voor de komende dagen, maar momenteel is het nog steeds zonnig als is er wel veel bewolking. Na de enorme plensbui die de hele nacht duurde hebben we besloten indien slecht weer te vliegen naar Hainan en de route andersom te gaan doen. Het weer daar is schitterend en de foto's zien er veelbelovend uit. Tropische stranden en cocospalmen.
Dat chinezen er andere gewoonten op na houden hebben we inmiddels in al zijn 'glorie' gezien en gehoord; rochelen, spugen, boeren we horen het overal om ons heen. Dat ze dat, ook in de bus doen is nieuw. Achter ons wordt veelvuldig op ook op de busvloer gespuugd, al zijn daar voor speciale plastic zakjes in et rekje in de stoel. Ben en ik hebben daar inmiddels de grootste lol om. Ben kan het niet laten soms mee te doen, op het spugen na dan he! De rit verloopt vlekkeloos het uitzicht vanuit de bus niet echt bijzonder aangezen we over de snelweg rjden. De kamer is knus en het meer prachtig. Hier is weinig buitlands tourisme en chinesen dringen om ons heen en vragen om onze foto wanneer we een wandeling maken aan het Westlake meer. Het meer is prachtig en zekr een bezoek waard. Met een bootje worden we naar een van de eilnden gebracht die prachtig aangelegde tuinen heeft. Daar blijven e een paar uurtjes. Langs de kant zit een man die een voor ons onbekend eensnarig instrument bespeelt. Het is zo mooi dat we stil blijven staat luisteren.
We besluiten 1 dag te blijven en gaan dan op weg naar de gele beren. Deze bergen zijn een geliefd onderwerp voor schilders. Het weer is inmiddels compleet omgedraaid. Geen regen meer maar zonnig en 26c dus we reizen rustig door zuid china in zols eeerder gepland. Het hostel is schoon maar wel heel basic. ' s avonds eten we een heel smakelijke koreaanse maaltijd.

Dragonfly Positie 32 (54769 p.) Lid sinds 01-04-2009 Foto's en tips: 1972 Blogs: 22 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spookhuis in Denice
2 5
Gepost op 06 oktober
Italië
Griezelige duik naar Maria
4 13
Gepost op 07 augustus
Cuba Camagüey
Een ontmoeting met kunstenaar Simon
3 9
Gepost op 26 juni
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

In Hangzhou ben ik ruim 15 keer geweest. Het barst er van de europeanen en amerikanen maar op de dag zie je daar niet veel van aangezien de meeste er (net als ik destijds) voor werk zitten. Nachtdieren dus.
Leuk om het zo herkenbaar te lezen. Hoewel je Hangzhou als 2e stad van China (volgens de chinezen) een beetje te kort hebt gedaan denk ik. Maar je gaf al eerder aan niet echt van de grote steden te zijn.

Bluebird

Door: Bluebird • Geplaatst op

Leuk om te lezen. Ik ga volgende week voor mijn werk naar Hangzhou en ben erg benieuwd!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Leuk te lezen. Zo herkenbaar ook ik heb geen Westerse of Afrikaanse of zuid Amerikaanse toeristen gezien. Hoe was Suzhou verder - ik mis daar wat over?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.