Jiangsu en Zhejiang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jiangsu en Zhejiang image

Jiangsu en Zhejiang

Jiangsu en Zhejiang
China
Dragonfly

Hangzhou

We zijn weer onderweg. Half 8 op half 9 ontbijt en na een taxiritje die ineens 5 yuan goedkoper is dan gisteren toen we de kaartjes kochten, zitten we nu bovenin een super de luxe bus met vliegtuigstoelen, die ik in een vliegtuig nog nooit zag. We zitten voorin met hoog uitzicht voor en naar de zijkant. Voor 16 euri rijden we 200 km verder naar Hangzhou. Daar is een groot meer en ons volgende hostel is aan het meer en van dezelfde keten als de vorige. We hebben inmiddels ook een ledenpas die korting geeft op alle hostels in China. Deze korting levert ons 20 yuan per overnachting op. De weersvoorspelling voor zuid China is nog steeds hevige regen voor de komende dagen, maar momenteel is het nog steeds zonnig als is er wel veel bewolking. Na de enorme plensbui die de hele nacht duurde hebben we besloten indien slecht weer te vliegen naar Hainan en de route andersom te gaan doen. Het weer daar is schitterend en de foto's zien er veelbelovend uit. Tropische stranden en cocospalmen.
Dat chinezen er andere gewoonten op na houden hebben we inmiddels in al zijn 'glorie' gezien en gehoord; rochelen, spugen, boeren we horen het overal om ons heen. Dat ze dat, ook in de bus doen is nieuw. Achter ons wordt veelvuldig op ook op de busvloer gespuugd, al zijn daar voor speciale plastic zakjes in et rekje in de stoel. Ben en ik hebben daar inmiddels de grootste lol om. Ben kan het niet laten soms mee te doen, op het spugen na dan he! De rit verloopt vlekkeloos het uitzicht vanuit de bus niet echt bijzonder aangezen we over de snelweg rjden. De kamer is knus en het meer prachtig. Hier is weinig buitlands tourisme en chinesen dringen om ons heen en vragen om onze foto wanneer we een wandeling maken aan het Westlake meer. Het meer is prachtig en zekr een bezoek waard. Met een bootje worden we naar een van de eilnden gebracht die prachtig aangelegde tuinen heeft. Daar blijven e een paar uurtjes. Langs de kant zit een man die een voor ons onbekend eensnarig instrument bespeelt. Het is zo mooi dat we stil blijven staat luisteren.
We besluiten 1 dag te blijven en gaan dan op weg naar de gele beren. Deze bergen zijn een geliefd onderwerp voor schilders. Het weer is inmiddels compleet omgedraaid. Geen regen meer maar zonnig en 26c dus we reizen rustig door zuid china in zols eeerder gepland. Het hostel is schoon maar wel heel basic. ' s avonds eten we een heel smakelijke koreaanse maaltijd.