Hubei

Hubei is een provincie in het oosten van Centraal-China. De belangrijkste en populairste natuurlijke attractie is de Drieklovendam, die zich bevindt in Yichang, in het westen van Hubei. Maar ook de oude stad Jingzhou, het Hubei Provincial Museum en de Yellow Crane Tower in Wuhan zijn een bezoek zeker waard. Wuhan is tevens de hoofdstad van de provincie.

Informatie over Hubei

Beste foto's & tips van Hubei

'308652' door herman m '308652' door herman m

ChinaHubei

ChinaHubei

Klederdracht

herman m

Deze man met zijn bijzondere hoofddeksel heb ik gefotografeerd tijdens een cruise op Yangzi-rivier in China, tussen Yichang en Chongqing. ’s Avonds werd er aan boord veel gedaan aan entertainment. Op de bewuste avond was er een show waarbij het boordpersoneel kleding van verschillende Chinese etnische groepen toonde. Men kon slechts een bescheiden deel van de klederdracht van de in totaal 56 officieel erkende etnische groepen laten zien.

'240573' door estherab '240573' door estherab

ChinaHubei

ChinaHubei

Stiekem toch kijken!

estherab

Tijdens een driedaagse boottocht over de Yangzi (op een boot met alleen Chinezen) hadden we de mogelijkheid om met kleine bootjes de Three Little Gorges te bezoeken; onze bootman vond het blijkbaar wel wat vreemd en sloeg ons stiekem gade. Twee van die rare 'chinezen'

'252047' door herman m '252047' door herman m

ChinaHubei

ChinaHubei

Verjaagd

herman m

Door de aanleg van een grote stuwdam in de Yangtze-rivier in combinatie met een 550 km lang stuwmeer zijn vele oude steden en dorpjes verdwenen. Deze worden "verslonden" door het sterk stijgende water van het stuwmeer. Voor 5 miljoen Chinezen, die van huis en haard verdreven worden, betekent dit een regelrechte ramp. Zij worden als het ware verjaagd naar nieuwe steden die hoog boven de oevers van de rivier worden opgetrokken, zoals deze stad tussen Yichang en Chongqing.

Laat kaart zien