Hubei beste reistijd

Het weer in Hubei

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hubei te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hubei? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Hubei

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-China:
De beste reistijd voor Hubei is april en mei. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet.


Reisadvies
Voor Hubei geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Chinese Nieuwjaar, 1 oktober Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Hubei

Beste foto's & tips van Hubei

'308652' door herman m '308652' door herman m

ChinaHubei

ChinaHubei

Klederdracht

herman m

Deze man met zijn bijzondere hoofddeksel heb ik gefotografeerd tijdens een cruise op Yangzi-rivier in China, tussen Yichang en Chongqing. ’s Avonds werd er aan boord veel gedaan aan entertainment. Op de bewuste avond was er een show waarbij het boordpersoneel kleding van verschillende Chinese etnische groepen toonde. Men kon slechts een bescheiden deel van de klederdracht van de in totaal 56 officieel erkende etnische groepen laten zien.

'240573' door estherab '240573' door estherab

ChinaHubei

ChinaHubei

Stiekem toch kijken!

estherab

Tijdens een driedaagse boottocht over de Yangzi (op een boot met alleen Chinezen) hadden we de mogelijkheid om met kleine bootjes de Three Little Gorges te bezoeken; onze bootman vond het blijkbaar wel wat vreemd en sloeg ons stiekem gade. Twee van die rare 'chinezen'

'252047' door herman m '252047' door herman m

ChinaHubei

ChinaHubei

Verjaagd

herman m

Door de aanleg van een grote stuwdam in de Yangtze-rivier in combinatie met een 550 km lang stuwmeer zijn vele oude steden en dorpjes verdwenen. Deze worden "verslonden" door het sterk stijgende water van het stuwmeer. Voor 5 miljoen Chinezen, die van huis en haard verdreven worden, betekent dit een regelrechte ramp. Zij worden als het ware verjaagd naar nieuwe steden die hoog boven de oevers van de rivier worden opgetrokken, zoals deze stad tussen Yichang en Chongqing.

Laat kaart zien