Hongkong

'487513' door deerik '487513' door deerik

ChinaHongkong

ChinaHongkong

The Peak

deerik

Als je naar Hong Kong gaat moet je absoluut een bezoek aan The Peak brengen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de stad die meer wolkenkrabbers herbergt dan welke stad ook! Je gaat naar boven doormidden van een ritje in de Peak Tram. Dit is al een ervaring op zich, Hongkongs wolkenkrabbers glijden langs je raam onder een haast onmogelijke hoek als je klimt naar De Piek. Deze historische kabeltram is al sinds 1888 in gebruik. De op een aanbeeld lijkende Peak Tower heeft een groot observatieplatform dat Sky Terrace 148 wordt genoemd en verder eetgelegenheden en winkels.

'162869' door Esthers '162869' door Esthers

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Jonk

Esthers

Traditionele zeilboot Junk Bae ( jonk ) in de haven van Hongkong

'487837' door channeke '487837' door channeke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Bijzondere stad!

channeke

Toen ik mijn reis naar China boekte samen met mijn reismaatje was ik gelijk enthousiast. Eén stad in deze reis zou voor mij namelijk heel bijzonder zijn. Hongkong! Hongkong is een stad waar ik al lange tijd naar uitkeek om te bezoeken. Mijn vader heeft hier vroeger jaren gewerkt en aangezien hij ruim 16 jaar geleden overleed, vond ik het heel speciaal om deze stad door zijn ogen te bekijken (na alle verhalen die hij altijd vertelde). Mijn reisblog begon die dag met: 'Vandaag een bijzondere dag. Eindelijk naar Hongkong!' Ook al heb je geen speciale reden om de stad te bezoeken is dit toch zeer de moeite waard. Van shoppen, het hoppen langs de vele verschillende eilanden tot aan het heerlijke eten. Een stad die je niet mag missen! :-)

'400143' door Bowral '400143' door Bowral

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Wat een stad!

Bowral

Wat een fascinerende stad is Hongkong toch. Het is heerlijk 's avonds te wandelen langs de 'Avenue of Stars'. Aan de overkant van het water 'Hong Kong Island' met op de achtergrond 'The Peak'.

'81479' door Photonook '81479' door Photonook

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Kijk daar woon ik....

Photonook

Duizenden van dergelijk flatgebouwen staan er in Hong Kong. Probeer maar eens uit te leggen waar je woont, gek wordt je ervan, haha. Ben blij dat ik er niet in woon want de meesten van dergelijke flats schijnen dramatisch klein te zijn.

'293210' door Esthers '293210' door Esthers

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Wierook

Esthers

Kowloon Hong Kong, in de Man Mo tempel straalt het zonlicht op de brandende wierook-korven.Het plafond van deze tempel hangt er vol mee, als je hier rondloopt is het wel opletten voor vallend as en veel rook.

'243820' door mulderlis '243820' door mulderlis

ChinaHongkong

ChinaHongkong

HK by night

mulderlis

De skyline van Hongkong is overdag al prachtig. Maar elke avond vanaf 20.00 uur worden de wolkenkrabbers aan beide zijden van de Victoria Harbour schitterend verlicht tijdens een lichtshow op muziek. Ik heb gekeken vanaf de kade bij het Hong Kong Culture Center.

'495250' door JanKranendonk '495250' door JanKranendonk

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Rotswoningen

JanKranendonk

Dit soort flats zien er uit als rotswanden met bewoonde grotten, en zijn eigenlijk gewoon de moderne Chinese stedelijke variant daarvan. Het zijn microkosmossen waar duizenden mensen wonen en hele levensverhalen zich afspelen zoals in de verhalen van Dickens over 19de eeuws London.

'303103' door hansdewildt '303103' door hansdewildt

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Op het strand

hansdewildt

In het westen van Hong Kong ligt de Repulse Bay. Het populairste strand van Hongkong met een boeiend aspect n.l. de Kwun Yum-tempel. Hier vind je een fiscinerende collectie, met parels en edelstenen beklede boeddha-beelden. Ook het standbeeld van Guanyin staat naast te tempel. Het meest vreemde vind ik dat deze tempel ingeklemd ligt tussen het strand, de rotsen en de veel te dure appartementen.

'424755' door Bowral '424755' door Bowral

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Zon en regen

Bowral

Ik vind Hongkong nog steeds een van de mooiste en leukste steden. Vanaf Victoria Peak heb je de meest fantastische uitzichten over de stad en dan vooral in de late namiddag. Terwijl het rechts al pijpenstelen giet, piept links nog even een laatste zonnestraal door de wolken

'484197' door Jenny '484197' door Jenny

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Tanka

Jenny

In Hong Kong is het leuk om een boottochtje met een sampan door voormalig vissersplaatsje Aberdeen te maken. De oorspronkelijke bewoners van de regio zijn de Tanka, ook wel “boat people” genoemd. Sociaal gezien staan ze onderaan de ladder. Een theorie is dat zij afstammen van vluchtelingen die lang geleden naar Zuid-China kwamen, maar geen toestemming kregen om aan land te komen of te trouwen met mensen op de wal. Er wonen nog steeds veel “bootmensen” op het water waar zij dicht op elkaar leven. Het is een bizar gezicht om de mooie oude boten vóór moderne flatgebouwen en tùssen de nieuwe jachten en speedboten te zien liggen. Tegenwoordig gaan steeds meer Tanka aan wal en kiezen voor een leven met een huis en een baan in een fabriek. Helaas!

'400712' door Regien '400712' door Regien

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Symphony of Lights

Regien

De Symphony of Lights is 's werelds grootste permanente sound & light show volgens het Guinness book of records. Lasers verlichten vanaf 40 gebouwen op Hongkong Island de lucht en vanaf de Avenue of Stars in Kowloon heb je er het mooiste uitzicht op. Het is een prachtig spektakel om mee te maken!

'485962' door Jenny '485962' door Jenny

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Victoria Peak Hong...

Jenny

Niet lang nadat de Britten zich als kolonisten in Hong Kong vestigden bleek dat de hitte in de zomer praktisch ondraaglijk was. Een van de weinige plekken om daaraan te ontsnappen was Victoria Peak, een 554 meter hoge heuvel op Hong Kong-eiland. Prachtige koloniale panden werden tegen de heuvel aangebouwd. In de loop van de tijd ontstond er een hiërarchie met de allerrijksten wonend bovenop de Peak, de minder gefortuneerde Europeanen en Chinezen in de middelste regionen (Midlands) en de allerarmsten aan de voet van de Peak. De districten Western en Wanchai werden bewoond door Chinezen. Vanaf de Peak heb je een schitterend uitzicht over Victoria Harbour. Je kunt op allerlei manieren naar de Peak, maar de leukste manier is met de beroemde rode Peak Tram. De tram wordt sinds 1888 door een enkele stalen kabel langs een lang en steil spoor voortgetrokken, ongelukken zijn er nog nooit gebeurd. Het ritje is leuk maar kort, de wachttijd daarentegen vaak lang!

'416615' door RobHoekstra '416615' door RobHoekstra

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Jonk

RobHoekstra

Een jonk (de naam van de boot als ik mij niet vergis) vaart in de haven van Hong Kong. Ik denk dat iedereen die van fotograferen houdt en in Hong Kong geweest is, op deze plek veel foto's genomen heeft. De promenade in Kowloon.

'462257' door Huff '462257' door Huff

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Lichtshow.

Huff

Iedere avond is er in de haven van Hongkong een lichtshow te zien. Wees er op tijd bij, want het is er altijd druk en een goed plaatsje is dan ver te zoeken. Het licht verandert telkens van kleur en het is een waar spectakel. Ben je in Hongkong, vergeet dan niet te gaan.

'149766' door janhermens '149766' door janhermens

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Weerkaatsing

janhermens

De ramen in de wolkenkrabbers in Hong Kong zijn meestal gemaakt van gespiegeld en gekleurd glas. Bij zonsondergang zie je overal de zon weerkaatst! (analoge opname)

'405108' door Regien '405108' door Regien

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Pirates of Hongkong

Regien

Als je in Hongkong bent hoop je uiteraard dat de authentieke Chinese Duk Ling met zijn rode zeilen een keer voor je beeld vaart, maar dit piratenschip is een goede tweede keus. Hier met uitzicht op de skyline van Hongkong Island terwijl ik zelf op het dek sta van de Star Ferry.

'306658' door hansdewildt '306658' door hansdewildt

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Bijna avond.

hansdewildt

Als je Hongkong bezoekt moet je zeker de stad gaan bekijken vanaf het water. Je ziet dan de verschillen tussen de mensen die wonen en werken op woonboten en de gigantisch grote en peperdure appartementen die bijna tegen elkaar zijn gebouwd. Deze foto is gemaakt op het moment dat het heiig werd en de zon langzaam weg zakte... ! Een verrekijker had goed vanpas gekomen !

'301950' door herman m '301950' door herman m

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Po Lin

herman m

Het Po Lin klooster is een boeddhistische tempel en klooster in Ngong Ping op het Lantau-eiland in Hong Kong. Het ligt te midden van een spectaculair berglandschap op een 520 meter hoog plateau. Het klooster werd in 1906 door drie monniken uit Jiangsu opgericht. In 1924 kreeg het de huidige naam. In de hoofdtempel zijn drie boeddha-beelden te zien, die het verleden, het heden en de toekomst verbeelden. Het klooster is prachtig beschilderd en versierd met honderden gouden, groene en rode decoraties. Ook bevat het een grote collectie boeddhistische geschriften. De monniken van het Po Lin klooster staan bekend om hun houten armbanden. Je kunt er ook een door de monniken bereide vegetarische lunch nuttigen. Vanaf het Po Lin klooster is het een klein stukje lopen naar het Wisdom pad, gewijd aan sutra’s ofwel gebeden. De teksten zijn geplaatst op houten pilaren met het figuur "?". Dit figuur symboliseert het denkbeeld van pracht en oneindigheid.

'185981' door woodstock '185981' door woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Kung Fu!

woodstock

Ter ere van de verjaardag van Buddha (viel dit jaar op 2 mei) vertoonden Shaolin monniken hun Kung Fu kunsten

'291967' door herman m '291967' door herman m

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Skyline

herman m

De Tsim Sha Tsui boulevard biedt een fabelachtig panoramisch uitzicht op de beroemde Victoria Harbour en de gedenkwaardige skyline van Hongkong op Victoria Island. Het is ook een goede locatie om te kijken naar de spectaculaire lichtshow A Symphony of Lights, een multimediale show die iedere avond gegeven wordt, bij speciale gelegenheden zelfs in combinatie met vuurwerk. Op die locatie heb je ook de zogenaamde Avenue of Stars met gedenkplaten, handafdrukken van filmsterren, stalletjes met filmmemorabilia, een torenhoog beeld van de Hong Kong Film Awards en een levensgroot beeld van de legendarische kungfu-ster, Bruce Lee. Eén van de hoogste torens aan de overzijde van het water is het IFC ofwel International Financial Centre met een hoogte van 420m. Het gebouw maakt onderdeel uit van een commercieel complex aan de kustlijn. Dit prominent aanwezige gebouw bestaat uit het IFC winkelcentrum en het 55 verdiepingen tellende 'Four Season Hotel Hong Kong'. Het IFC is het derde hoogste gebouw op het vasteland van China en het zevende hoogste kantoorgebouw in de wereld.

'132840' door kmeulman '132840' door kmeulman

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Drie op een rij

kmeulman

Op de verjaardag van Boeddha traden deze jonge kung fu-experts op. Gemaakt op het eiland Lantau bij Hongkong.

'355596' door enroute2 '355596' door enroute2

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Armoede tussen rijkdo

enroute2

In HongKong waar je ogen na een verblijf van een paar dagen gewend raken aan overvloed, rijkdom en moderniteit valt het bijna niet op dat er ook mensen leven ver onder de armoedegrens. Op een druilerige dag werd ik ineens getroffen door het beeld van deze vrouw die in het middelpunt staat van alle drukte om haar heen, maar niemand ziet haar, en dat benadrukt haar eenzaamheid. (scan van dia) Verder las ik op deze website hoe steeds meer mensen daar genoodzaakt zijn om in een kooiwoning te gaan leven, heel bizar: http://www.faqt.nl/recent/hong-kong-steeds-meer-mensen-in-kooien/

'448652' door Lizzy1966 '448652' door Lizzy1966

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Openlucht...tentoonst

Lizzy1966

Deze draak maakte deel uit van een openlucht tentoonstelling in Kowloon in Hong Kong. Op de boulevard aan de haven stond onder andere deze draak. Dit was weer een onderdeel van de jaarlijkse viering van de "people's republic of China" In dezelfde haven is iedere avond een prachtige "sound en lightshow"die ik warm wil aanbevelen bij iedereen die nog eens naar Hong Kong gaat. Elke avond voltrekt zich een prachtig spektakel van licht en muziek wat om 20.00 uur begint en ongeveer een kwartier duurt. Wel zorgen dat je er op tijd bent....de haven is elke avond afgeladen druk!