Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Wereldstad

Hongkong
China
Bearfoot

Wereldstad

Waar je ook naar toe gaat, meestal heb je een idee van wat je te wachten staat. Ik wist dat HK groot is, ik had wat over de geschiedenis gelezen en had de kaart van HK redelijk in mijn hoofd om me te kunnen oriënteren. Maar de massa's mensen en hoe goed georganiseerd alles gaat is mij het meeste bijgebleven.
Met een Octopus card, een prepaid ov-chipkaart, reis je niet alleen met de perfect en continu rijdende metro, maar ook met de karakteristieke dubbeldekstram, ferry, (mini)bus, maar ook de Peak Tram. Bovendien zijn er meer gelegenheden waar je kan betalen met deze kaart. Zoals bij Café de Coral; Fat Kee goes Burger King.
Na twee uurtjes slapen onder de douche gesprongen en daarna er op uit gegaan. Vanaf Central hoef je hele stukken niet te lopen; er gaan roltrappen! Zo kom je makkelijk in SoHo, een trendy wijk waar wij ook lunchen. Ons idee was vanmiddag rond Hollywood road en Cat street de antiekwinkeltjes en gallery's te bekijken. Eerst bezoeken we Man Mo tempel. Als je er binnen gaat wordt je direct de adem afgesneden door alle wierook. Overal altaartjes en nisjes, en echt OVERAL wierook tot aan het plafond aan toe!
Zo makkelijk als dat gaat, zitten we in no time achter Nathan Road. De Jade market staat nog op het programma voordat we naar de Avenue of the Stars gaan om het lichtspektakel in de haven te zien. Als ik heel eerlijk ben viel mij dat wat tegen. Wat lichtbundels, laserstralen en gebouwen waar gekleurde verlichting op muziek (uit blikkerige speakers) aan en uit gaat... Maar het is mooi geweest voor vandaag, we eten ergens een bamiesoep en gaan richting hotel.

Foto's

31705.jpg
31705.jpg
Bearfoot
c9bad.jpg
c9bad.jpg
Bearfoot
ba5d3.jpg
ba5d3.jpg
Bearfoot