Hongkong reisblogs

Wereldstad

bearfoot was er (tot 30 aug 2010) Gepost op 03 sep 102 reacties

Waar je ook naar toe gaat, meestal heb je een idee van wat je te wachten staat. Ik wist dat HK groot is, ik had wat over de geschiedenis gelezen en had de kaart van HK redelijk in mijn hoofd om me te kunnen oriënteren. Maar de massa's mensen en hoe goed georganiseerd alles gaat is mij het meeste bijgebleven.
Met een Octopus card, een prepaid ov-chipkaart, reis je niet alleen met de perfect en continu rijdende metro, maar ook met de karakteristieke dubbeldekstram, ferry, (mini)bus, maar ook de Peak Tram. Bovendien zijn er meer gelegenheden waar je kan betalen met deze kaart. Zoals bij Café de Coral; Fat Kee goes Burger King.
Na twee uurtjes slapen onder de douche gesprongen en daarna er op uit gegaan. Vanaf Central hoef je hele stukken niet te lopen; er gaan roltrappen! Zo kom je makkelijk in SoHo, een trendy wijk waar wij ook lunchen. Ons idee was vanmiddag rond Hollywood road en Cat street de antiekwinkeltjes en gallery's te bekijken. Eerst bezoeken we Man Mo tempel. Als je er binnen gaat wordt je direct de adem afgesneden door alle wierook. Overal altaartjes en nisjes, en echt OVERAL wierook tot aan het plafond aan toe!
Zo makkelijk als dat gaat, zitten we in no time achter Nathan Road. De Jade market staat nog op het programma voordat we naar de Avenue of the Stars gaan om het lichtspektakel in de haven te zien. Als ik heel eerlijk ben viel mij dat wat tegen. Wat lichtbundels, laserstralen en gebouwen waar gekleurde verlichting op muziek (uit blikkerige speakers) aan en uit gaat... Maar het is mooi geweest voor vandaag, we eten ergens een bamiesoep en gaan richting hotel.

bearfoot Positie 27800 (0 p.) Lid sinds 14-03-2008 Foto's en tips: 25 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Trinkets in Cat Street. Cat Street ligt verborgen achter Hollywood road met zijn dure gallery's. Hier zijn stalletjes met Mao's memorabilia, kalligrafeerkwasten, doosjes, jade amuletten...
blogfoto nr. 2
Man Mo tempel. Loop het steegje naast de tempel in en het contrast oud/nieuw of zoals je wilt traditioneel/modern is overduidelijk.
blogfoto nr. 3
Met de Peak Tram naar The Peak. Een must als je in Hong Kong bent. En als je een Octopus card hebt, kan je daar gewoon mee door het poortje. Dus hoef je niet in de rij voor een kaartje!
blogfoto nr. 4
In de omgeving van Nathan Road. Rond half zeven wordt het donker. De neons gaan aan en een ander Hong Kong toont zich. De mensenmassa blijft...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Finding Nemo
0 9
Gepost op 10 september
Indonesië Bali
Selamat datang
4 5
Gepost op 08 september
Indonesië Bali
Cultuurshock
4 4
Gepost op 04 september
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

worldtripper

Door: worldtripper • Geplaatst op

Leuk dat je de thuisblijvers zo op de hoogte houdt. En leuk die foto's op Facebook. Ik krijg ook wel zin in Hong Kong.

groetjes,
Henk

bearfoot

Door: bearfoot • Geplaatst op

Zie mijn Facebook voor foto's: http://m.facebook.com/album.php?aid=28465&id=100000477296344&v&r7e4d0928&refid=29

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.