Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Christien met de KLM als handbagage terug naar Nederland

Hongkong
China
Janhermens

Christien met de KLM als handbagage terug naar Nederland

Dinsdagavond 27 okt. 2009 om 18.45 uur werden we door de shuttlebus van het hotel (gratis) naar Hongkong Airport gebracht, een rit van ongeveer een uur door het perfect stromende verkeer van deze wereldstad!
De vlucht naar Nederland stond gepland voor 23.50 uur, we hadden dus méér dan genoeg tijd om onze laatste Hongkong-dollars uit te geven.
Inchecken via internet was niet gelukt, de KLM-site gaf aan dat er iets niet klopte met één van onze tickets (????), dus gelijk door naar de inckeckbalie.
De medewerkster daar vertelde tot onze verbazing dat Christien "gisteren" al had moeten vliegen!?! In onze papieren stond echter duidelijk dat we beiden op 27 okt. om 23.50 uur zouden vertrekken!

Onze reservering en bevestiging voor 2 plaatsen waren gedaan op 29 januari 2009 en in de tussentijd waren de vertrektijden van diverse vluchten veranderd. Ons vliegtuig vertrok nu op 28 okt. om 0.05 uur, één dag later dan op het ticket stond dus ondanks dat dit slechts een kwartier verschil maakte.
Mijn ticket was omgeboekt naar deze nieuwe dag en tijd, Christien's ticket echter om een onverklaarbare reden niet!
De medewerkster kon ons dit ook niet verklaren, maar het werd nog een heel gedoe, Christien werd al zenuwachtig, er was voor haar geen stoel beschikbaar.
We moesten wachten tot er iemand van 'ticketing' aanwezig was en of haar ticket kon worden omgeboekt van 27 naar 28 okt. mét bijbetaling van de kosten hiervan!
Dit wachten duurde een hele tijd, de honger nam toe en we zagen onze 'inkoopplannen' vervliegen.

Aan de grootte van de handbagage die we intussen voorbij zagen komen, kwam bij ons al het idee op om Christien dan maar als 'handbagage' mee te nemen, een koffer konden we zéker nog wel betalen!

Uiteindelijk kregen we rond tienen te horen dat we wél beiden mochten vliegen. De fout die gemaakt was bij het omboeken naar de nieuwe vertrektijd, zou in Nederland gemaakt moeten zijn, wél mijn ticket en niet Christien's!??! Vandaar dat men aanvankelijk dacht dat zij op 27 okt. om 0.05 uur had moeten terugvliegen en Jan één dag later, vreemde gedachtengang!?!

De vlucht naar Nederland verliep prefect, we hebben goed geslapen in het vliegtuig en rond 05.30 uur landden we op Schiphol. Met de trein waren we snel in Barneveld.
Het gesjouw met de koffers lopend naar huis kostte ons natúúrlijk geen enkele moeite meer na alle inspanningen die we in Vietnam en China moesten leveren. Tóch viel ons meteen op dat hier géén vrouwtjes met manden klaar stonden!

Gisteravond gingen we om 22.00 uur al naar bed, moe en enigszins 'verreisd' vielen we als een blok in slaap om na 5 uurtjes alweer klaarwakker en helder te zijn, getuige dit verslag. Dit zal nog wel 2 weken duren, zegt Christien.
Hiermee eindigt ons reisverslag en willen we nogmaals iedereen bedanken die meegereisd zijn.
Bovendien willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft willen leveren in ons eenmalige project ´Een bijzondere ontmoeting´, diegene die dit nog niet gelezen heeft, kan dit blog vinden onder dezelfde titel

Foto's

f68ed.jpg
f68ed.jpg
Janhermens
87752.jpg
87752.jpg
Janhermens