Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Wandelen op Hong Kong Island!

Hongkong
China
Janhermens

Wandelen op Hong Kong Island!

Lieve mensen,
vanaf de eerste dag in Hong Kong liet de digitale camera ons in de steek, gelukkig nu pas en niet al op de eerste dag van onze vakantie!
Gelukkig hadden we de oude analoge camera ook bij ons en nog 7 rolletjes, die zijn dus ook allemaal vol bijna!
Vandaag zijn we met de shuttlebus naar Kowloon Zuid gereden, we hebben hier gratis vervoer via het hotel! Bij de pier hebben we de boot naar Hong Kong Island genomen. De stad Hong Kong bestaat uit verschillende eilanden die onderling via tunnels, metro en veerboten bereikbaar zijn.
We hebben veel gewandeld dus! Het was zeer vermoeiend, omdat dit deel van de stad op hellingen gebouwd is. Ze hebben hier de langste roltrap ter wereld gebouwd, die bestaat uit 20 roltrappen achter elkaar en 3 transportbanden, tesamen 800 meter lang. Het hoogteverschil tussen begin en eind is moeilijk te zeggen, maar de terugweg moetsen we via trappen afleggen, en na 100 treden waren we de tel al kwijt en hadden we nog maar een klein stukje gedaald!
De roltrap gaat tot 10 uur 's morgens omlaag, en van 10 tot 23 uur alleen nog maar omhoog.
Hong Kong is ons enigszins tegengevallen, de stad is gigantisch groot en verdeeld (wijken, eilanden) en alles is duur!
's Avonds is de stad prachtig verlicht, vele wolkenkrabbers zijn dan van beneden tot bovenaan verlicht dat telkens van kleur verandert. Veel neonreclame, vaak ook wisselende beelden! Fortis Bank is hier groot vertegenwoordigt! We hebben vanaf de pier in Kowloon City naar Hong Kong Island gekeken bij zonsondergang en het was prachtig te zien hoe de skyline van Hong Kong zich dan ontwikkelt.
Ook zie je veel cruiseschepen de haven in- en uitvaren.
Dit was onze laatste hele dag in Hong Kong, morgen kunnen we gelukkig tot 18.00 uur de kamer houden en om 20.00 uur gaan we dan naar het vliegveld. Om 00.05 uur, dinsdag dus, vliegen we dan terug. Om 06.50 uur zijn we dan dinsdag alweer op Schiphol! De vlucht duurt 11,5 uur.
Voor allemaal nog een fijne zondag, liefs,
Jan en Christien