Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De skyline van Hongkong

Hongkong,
China


Wat vonden wij Hongkong een geweldige stad om een paar dagen te verblijven. De contrasten, modern en traditioneel, de hectiek, de prachtige skyline in de avond.
Gek idee dat we daar een paar maanden geleden waren, en sindsdien zoveel in deze stad is gebeurd: de vele en felle demonstraties, en nu het coronavirus dat op de loer ligt. Ik krijg nog steeds updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken met het reisadvies, en afgelopen week kwam dit bericht:
"De lokale autoriteiten in Hongkong SAR hebben maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Openbare plaatsen zoals musea, sportfaciliteiten en stranden zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Tot 2 februari zullen medewerkers van de lokale overheid thuis werken, met uitzondering medewerkers werkzaam bij de hulpdiensten. De lokale overheid roept andere organisaties op dit advies te volgen. Scholen blijven tot 17 februari dicht. Er gaan geen treinen of ferry's meer van of naar het Chinese vasteland. Een aantal grensposten is gesloten voor passagiersvervoer en het aantal vluchten vanuit de rest van China wordt beperkt. Er zijn extra medische controles bij inkomende en uitgaande reizigers. De lokale overheid raadt Hongkong burgers, die terugkomen van een verblijf in het Chinese vasteland, aan om 14 dagen thuis te blijven."

Toch indrukwekkend, en onwerkelijk....