Hongkong Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Expo Hongkong 4 april in A'dam

Gepubliceerd: 17 mrt 2008
0

Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonderen in het Muziekgebouw Aan 't IJ.

De skyline van Hongkong lijkt van ver een Oriëntaals Manhattan, maar dat is slechts één kant van de dobbelsteen. Kloosters, tempels, wierook, sampans (Chinese woonboten) en de theecultuur zijn er niet weg te denken. Om alle zijden van deze dobbelsteen te belichten komt vliegmaatschappij Cathay Pacific met een team van tien fotografen, om hun visie van Hongkong te presenteren.

De beelden van Ed van der Elsken dateren uit 1959, toen de wolkenkrabbers nog ontbraken. Andere fotografen hebben juist weer een fascinatie voor de mensen, de cultuur, de architectuur of het nachtleven. Er zijn zeventig werken te zien, velen in groot formaat. Koop tijdens de tentoonstelling een van de foto's en je draagt bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Hongkong.

Hongkong Visions, 4-17 april, Muziekgebouw Aan 't IJ. Kijk voor meer informatie op www.hongkongvisions.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.