Hongkong Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hong Kong, China

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

In de Chinese metropool jagen mensen uit de hele wereld hun dromen achterna en letten ze niet op een uurtje meer of minder nachtrust. Maar hoe stort je je als reiziger met een jetlag van hier tot Tokio in dat legendarische nachtleven?

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Auke Hulst, Fotografie Eveline Voss

Hong Kong nights

De stad staat in brand. Of beter: daar lijkt het op. Een kolkend wolkendek kruipt over de in de diepte gelegen metropool, de karakteristieke hoogbouw van Hong Kong (Nederlandse spelling: Hongkong) prikt er mondjesmaat doorheen – pilaren van licht die de hemel oranje kleuren. De wolken zien eruit alsof ze van binnen worden verslonden door een verzengend vuur. Hier, op de Victoria Peak, heb je het beste uitzicht van Hong Kong. Een oud treintje, een toeristenattractie op zich, takelt je een bergwand op die zo steil is dat de stad opeens haaks op de wereld staat. Je arriveert niet temidden van het verwachte groen, maar in de buik van een winkelcentrum. Bovenop het gebouw prijkt dit uitkijkplatform. Helaas is door een stevige jetlag mijn bioritme behoorlijk van slag, en dat maakt mijn eerste kennismaking met Hong Kong een vervreemdende. Dag is nacht geworden. Ik ben – zoals de meeste bezoekers van deze stad – op doorreis en heb geen zin mijn ritme aan de breedtegraad aan te passen. De nacht zal de komende dagen mijn domein zijn.

Snelle types

Maar wat te doen? Je kunt in Hong Kong gerust ’s nachts ronddwalen, zo is me verzekerd, al is de reputatie van ultraveilige stad mede het gevolg van (zelf)censuur (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.