Tussenstop om verstopte wc image
Indian

Tussenstop om verstopte wc

Cathay Pacific heeft het helemaal gehad met de kleine afvoerbuizen in de toiletten van haar vliegtuigen. In de laatste twee weken heeft de vliegmaatschappij drie keer ernstige vertraging opgelopen door een verstopt toilet aan boord.

De Airbus A330 van de Hong Kongse vliegmaatschappij heeft afgelopen week een extra landing in moeten zetten, omdat alle tien de wc's aan boord verstopt waren geraakt. De 278 passagiers konden nergens meer hun behoefte doen, dus zat er niets anders op dan te landen. Door de extra stop liep de vlucht een vertraging op van achttien uur.

Minder passagiers

Bij de andere twee vluchten werd de verstopping al ontdekt voordat het vliegtuig vertrok. Slechts de helft van de wc's werkte, waardoor het grondpersoneel besloot om minder passagiers op de vlucht toe te laten.

Kledingstukken

De exacte reden voor de verstoppingen blijft een raadsel. Volgens Carolyn Leung, woordvoerder van Cathay, ligt de schuld gedeeltelijk bij de passagier zelf. 'Je zou schrikken als je wist wat we allemaal tegenkomen in de afvoerbuizen. Niet alleen washandjes, maar ook medicijnflesjes, sokken, kledingstukken en zelfs knuffeldieren.'

Grotere afvoer

Cathay heeft om uitleg gevraagd bij de engineers van de Airbus A330 en de A340, die beiden met verstoppingen te maken hebben. Om dergelijke overlast in de toekomst te voorkomen, worden de afvoerpijpen vervangen voor een grotere maat en wordt het schoonmaaksysteem aangepast.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.