Hongkong Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Alligatorsnoeken in Hongkong

Gepubliceerd: 06 sep 2009
0

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.

Ook al vallen de vissen geen mensen aan, hebben ze wel een agressieve repuatie en zien ze er vooral eng uit.

140 kilo

Alligatorsnoeken, die hun naam te danken hebben aan hun lange bek, kunnen tot wel drie meter lang worden en maar liefst 140 kilo wegen.

Aquariumvis

De vis komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is geen natuurlijke habitant van Chinese wateren. Vermoed wordt dat het gaat om uitgezette exemplaren. De snoeken worden wel in dierenwinkels verkocht, al gaat het dan om jonkies, die nog geen dertig centimeter lang zijn. Eenmaal thuis in het aquarium groeien ze echter door en hebben de meeste mensen geen afdoende vistank, waardoor ze besluiten de dieren uit te zetten.

Celstraf

Inmiddels is de gemeente van Hongkong begonnen met het vangen van de alligatorsnoeken. De burgers worden er ondertussen nog even fijntjes aan herinnerd dat het uitzetten van huisdieren bestraft kan worden met twee weken cel.
Mega-hagedissen

Overigens is het in Azië normaler om wilde dieren tegen te komen tijdens je ochtendwandeling in een stadspark. In Bangkok zijn de Thai inmiddels gewend dat ze het Lupini-park moeten delen met mega-hagedissen van wel 3,5 meter lang. De reptielen, familie van de komodo-varaan, kennen in de stad geen natuurlijke vijanden, waardoor de populatie al is uitgegroeid tot 200 exemplaren.

Get Flash to see this player.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.