Alligatorsnoeken in Hongkong image
Alligatorsnoeken in Hongkong image Alligatorsnoeken in Hongkong image
Wilfried

Alligatorsnoeken in Hongkong

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.

Ook al vallen de vissen geen mensen aan, hebben ze wel een agressieve repuatie en zien ze er vooral eng uit.

140 kilo

Alligatorsnoeken, die hun naam te danken hebben aan hun lange bek, kunnen tot wel drie meter lang worden en maar liefst 140 kilo wegen.

Aquariumvis

De vis komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is geen natuurlijke habitant van Chinese wateren. Vermoed wordt dat het gaat om uitgezette exemplaren. De snoeken worden wel in dierenwinkels verkocht, al gaat het dan om jonkies, die nog geen dertig centimeter lang zijn. Eenmaal thuis in het aquarium groeien ze echter door en hebben de meeste mensen geen afdoende vistank, waardoor ze besluiten de dieren uit te zetten.

Celstraf

Inmiddels is de gemeente van Hongkong begonnen met het vangen van de alligatorsnoeken. De burgers worden er ondertussen nog even fijntjes aan herinnerd dat het uitzetten van huisdieren bestraft kan worden met twee weken cel.
Mega-hagedissen

Overigens is het in Azië normaler om wilde dieren tegen te komen tijdens je ochtendwandeling in een stadspark. In Bangkok zijn de Thai inmiddels gewend dat ze het Lupini-park moeten delen met mega-hagedissen van wel 3,5 meter lang. De reptielen, familie van de komodo-varaan, kennen in de stad geen natuurlijke vijanden, waardoor de populatie al is uitgegroeid tot 200 exemplaren.

Get Flash to see this player.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.