Hebei

De provincie Hebei is gelegen in het noordoosten van het land, tussen Peking en Taiyuan. De metropool Shijiazhuang is de hoofdstad van Hebei. Bezienswaardig zijn de Grote Muur en het beroemde Chengde Mountain Resort, het grootste vakantiedomein van de Qing-dynastie. Ook niet te missen is de Xumi Pagode van Zhengding die werd gebouwd tijdens de Tang-dynastie.

Informatie over Hebei

Beste foto's & tips van Hebei

'441132' door twalia '441132' door twalia

ChinaHebei

ChinaHebei

Groots!

twalia

De in zandstenen kliffen uitgehouwen grotten bij Yungang behoren tot een van de mooiste voorbeelden van Boeddhistische kunst in China. De verzameling van meer dan 51.000 (!) beelden werd begonnen in het jaar 453. De grootte van de beelden varieert van klein tot gigantisch. Op de foto staan twee van de grootste Boeddha's. (graag even openen, dan komen de versieringen beter tot hun recht)

'441292' door twalia '441292' door twalia

ChinaHebei

ChinaHebei

Hangende tempel

twalia

Geng Shan is een van China's vijf heilige taoïstische bergen. Hier ligt de spectaculaire Xuankong Si, de hangende tempel. De tempel wordt ondersteund door dunne houten pilaren en maakt hierdoor niet een heel stevige indruk. Toch 'hangt' het klooster hier al meer dan 1500 jaar en is het een van de toeristische hoogtepunten van de regio rondom Datong.

'211376' door biancavanderwerf '211376' door biancavanderwerf

ChinaHebei

ChinaHebei

Mountains of China

biancavanderwerf

Mijn eerste kennismaking met het landschap van China, vanuit het vliegtuig genomen.... Het landschap ziet er ruig en delicaat uit op hetzelfde moment.... Net zoals de Chinezen zelf hihi.

Laat kaart zien