Guilin

'491573' door Graaf '491573' door Graaf

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Fietsen door het...Ka

Graaf

Door het Karstgebergte kun je geweldig mooi fietsen, je komt dan over wegen en paden waar je anders niet zou kunnen komen. Op meerdere plaatsen in Yangshuo kun je fietsen huren. Maar je kunt ook een gids huren voor een dag, die de hele dag met je mee fietst en je alle mooie plekjes en weggetjes wijst. Deze gidsen lopen in de toeristische hoofdstraat rond om klanten te werven, of komen bij je vragen als je op een terrasje zit. Ze nemen hun gastenboekje en foto-album vaak mee om je te overtuigen. Wij troffen een jonge vrouw die ons beiden voor ongeveer € 10 een hele dag op sleeptouw nam, ‘s middags nog uitgebreid voor ons ging koken terwijl ze ons tijdelijk bij een prachtige druipsteengrot gedropt had. Na de lunch liet ze ons ook nog even naar Moon Hill klimmen, en verder uitgebreid door het prachtige landschap gefietst en eind van de middag weer terug naar Yangshuo om nog even heerlijk op een terras te zitten. We hebben haar nog een royale fooi gegeven, want ze is wel afhankelijk van dit inkomen om haar gezin te onderhouden.

'524947' door elskuiper '524947' door elskuiper

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Uitkijken over het...

elskuiper

Het karstgebergte in de provincie Guangxi in China, wie kent het zo langzamerhand niet? De kenmerkende bergen die als torens uit de grond steken, een uniek landschap. Gelegen tussen Guilin en Yangshuo bij het dorpje Hebaoshan is de Xiang gong hill, waar een vader en zoon een uitkijkpunt op de berg hebben gemaakt om een centje bij te verdienen. Vanaf het uitkijkpunt kan je de Li rivier en het omringende landschap bewonderen. Je kunt de boten richting Yangshuo zien varen en even later een stuk langzamer terug zien komen als ze de tegen de stroom in moeten, terug naar Guilin. Een beter uitkijkpunt over het gebergte kan je je niet wensen, zeker als het zonnetje er net even door komt.

'511027' door Jenny '511027' door Jenny

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Rietfluitgrot Guilin

Jenny

Bij Guilin bezoeken we de Rietfluitgrot. Deze grot dankt zijn naam aan het riet dat ooit bij de ingang groeide en waarvan de plaatselijke bevolking fluiten maakte. De grot werd voor het eerst ontdekt tijdens de Tang-dynastie (618-907) en was in tijden van nood, zoals tijdens de Japanse inval rond 1940, veelvuldig in gebruik als toevluchtsoord. Het stelsel met 10 meter brede tunnels loopt tot 500 meter in de Guangmingheuvel door. Tegenwoordig zijn de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten heftig verlicht, je moet ervan houden. Ze hebben ook allemaal bijnamen. De grootste ruimte, een grot zo groot als een vliegtuighangar die zich deels uitstrekt boven een zeer koud meer, wordt het Kristallen Paleis van de Drakenkoning genoemd. Op de foto een klein deel ervan.

'525349' door hestermaasdam '525349' door hestermaasdam

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Wandelen

hestermaasdam

We wandelen vanuit Ping'an door een prachtig gebied met rijstterrassen naar het dorpje Zhonglu, mooi om de mensen bezig te zien op hun veldjes. Soms ook druk verkeer op ons wandelpad.

'521841' door TTvanHaelst '521841' door TTvanHaelst

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Guilin tussen de...be

TTvanHaelst

Nog even snel voor het echt helemaal donker was een heuveltje op. Met dit uitzicht als beloning. Mooi hoe het landschap vlak is met hier en daar ineens een stijle berg uit het niets. De weg naar beneden was een behoorlijke uitdaging omdat na het nemen van deze foto al snel pikkedonker werd. Met handen en voeten en ogen die langzaam maar zeker wenen aan het weinig licht kom je uiteindelijk wel beneden.

'521085' door reizendebeer '521085' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Regenachtig

reizendebeer

Een regenachtige morgen maakt de mooie groene omgeving extra mystiek. Gelukkig kwam de zon ook weer snel terug en kon er een mooie fietstocht door de omgeving gemaakt worden

'518388' door reizendebeer '518388' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Panda

reizendebeer

Geen bezoek aan China compleet zonder een bezoek aan de befaamde panda's. Mij werd verteld niet te veel te verwachten aangezien Panda's luie beesten zijn, vaak zijn ze of aan het slapen of bamboe aan het eten. Ik had geluk en trof deze met teddiebeer ogen kijkende panda smullend aan de bamboe.

'519635' door reizendebeer '519635' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Hutje in de.....

reizendebeer

Een van de mooiste natuurgebieden in China zijn de Karstbergen in de omgeving van Guilin,en wordt vooral gekenmerkt door het boeren leven, zo vind je een simpel boeren hutje tussen de velden.

'519847' door reizendebeer '519847' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Drukte op de rivier

reizendebeer

Diverse veerboten varen over de Li Rivier tussen de indrukwekkende Karstbergens, deze natuurgebied in de omgeving van Guilin is een van de grootste toeristen trekpleisters van China

'519723' door carla '519723' door carla

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Meer van Reed Flute

carla

De prachtig verlichte grotten van Reed Flute, zijn adembenemend mooi. Op de foto zie je het meer, en er zijn zoveel gangenstelsel in deze super mooie grot en de highlights ervan zijn zo mooi belicht, en op de achtergrond hoor je mooie muziek en kun je horen van het ontstaan, van de prachtige stalagmieten en stalagtieten !

'518590' door reizendebeer '518590' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Li rivier

reizendebeer

Een van de mooiste natuur omgeving in China is aan de Li rivier, een absolute aanrader is dan ook om een riviertocht te maken in de omgeving Guilin en de mystieke omgeving te bewonderen.

'526217' door hestermaasdam '526217' door hestermaasdam

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Smullen!!

hestermaasdam

Vanuit Ping'An wandelen we naar het kleine dorpje Zhonglu. Er is zelfs een terrasje waar we wat kunnen drinken. Het dorpje bestaat uit houten huizen en schuurtjes; een stap terug in de tijd. Maar de kinderen smullend van een ijsje is van alle tijden.

'523743' door reizendebeer '523743' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Speelclubje

reizendebeer

Kaartspelen kunnen soms erg fanatiek gespeeld worden, en dat ook in China, dit gezelschap toont midden in het park aan dat je nooit te oud bent voor sterk potje kaarten.

'546529' door hestermaasdam '546529' door hestermaasdam

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Rijst terrassen

hestermaasdam

We verblijven een paar nachten in Ping'an en maken van hieruit prachtige wandelingen in de omgeving. Rijstterrassen in allerlei vormen en kleuren.Vandaag lopen we naar het kleine dorpje Zhonglu.

'523496' door reizendebeer '523496' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Hardwerkende boeren

reizendebeer

Tijdens een fietstocht in de mooie omgeving kwamen deze hard werkende boeren voorbij, we fotograferen vaak overbeladen fietsers in Azië, maar in hun geval kwam er nog geen fiets vanaf.

'523415' door reizendebeer '523415' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Akkers

reizendebeer

De natuur in de omgeving Guilin staat bekend vanwege zijn pracht en vruchtbaarheid. met een boottocht door de Li rivier zag ik ook allebei soorten akkers.

'537907' door hestermaasdam '537907' door hestermaasdam

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Ping'An

hestermaasdam

Vanaf ons hotel kijken we naar de buren die de maisoogst aan de gevel gehangen hebben om te drogen.Het is vooral rijst wat hier verbouwd wordt gezien de prachtige rijstterrassen in de omgeving.

'518941' door reizendebeer '518941' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

De vlinder

reizendebeer

Deze fladderaars zitten maar zelden stil, wanneer de camera gericht was was de vlinder alweer gevlogen, maar na een beetje volhouden en goed observeren bij de bloemen, kreeg ik ze er toch op

'518510' door reizendebeer '518510' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Rode libelle

reizendebeer

Tijdens een fietstocht in de omgeving van Guilin fotografeerde ik de omgeving, de boeren, maar vooral veel vogels en vlinders, daarnaast kwam ik deze rode libelle tegen.

'567928' door Dragonfly '567928' door Dragonfly

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Ochtend in het...Kars

Dragonfly

Wij hadden een mountainbike gehuurd bij ons hostel. En al heel vroeg maakte wij een prachtige fietstocht over de smalle wegen door de bergen naar de vlindertuin. De zon kwam net op.

'519221' door elskuiper '519221' door elskuiper

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Boulevard Guilin

elskuiper

De boulevard langs de Li rivier in Guilin is een prachtige, brede, met bomen overgroeide boulevard. Als je aan het water loopt kan je vissers tegen komen en aan je rechterhand kan je de Elephant trunk hill zien. In de ochtend zie je op deze boulevard ouderen Tai Chi beoefenen en later op de dag vormen zich spontaan stijldansende paartjes. Op de voorgrond maakt een man miniatuurtjes van bezienswaardigheden in Guilin. De boulevard is een ontmoetingsplek en er is altijd wat te beleven hier.

'520849' door reizendebeer '520849' door reizendebeer

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Rietfluitgrot

reizendebeer

Ook beneden gronds is China erg mooi, rond de omgeving van Guilin zijn diverse grotten waarvan de Rietfluitgrot het bekent is. China houd ervan om het op te sieren met leuke kleurtjes, leuk voor sommigen, anderen vinden het een beetje kids.

'567804' door Dragonfly '567804' door Dragonfly

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Vissers in het...Kars

Dragonfly

In het Kartsgebergte leven veel boeren die de kost verdienen met het kweken van vis. De grote natuurlijke waterreservoirs worden zoals hier met de nad leeggehaald. Een zware klus. De vissers zijn helemaal gehesen in een pak en halen om de beurten de netten binnen. Kleinere exemplaren worden weer teruggegooid.

'568019' door Dragonfly '568019' door Dragonfly

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Passiflora en de bij.

Dragonfly

Omdat we in 2008 op reis waren naar China ben ik momenteel met oude foto's bezig, die nog niet gebruikt zijn. Van deze bij met de grootbloemige passieflorabloem maakte ik er meerderen en plaatsten er al eerder twee, waar ik destijds een rode ster voor kreeg. Ik heb er natuurlijk meer en het is al een flinke poos geleden. Het was een hele klus om ze beiden scherp er op te krijgen. Het kostte me een een paar uur ( zonder statief) en nog met mijn oude Sony hx1 camera, die overigens mooie macro's maakt. Deze maakte ik in Guilin bij ons hostel. Insecten en bloemen zijn hier in grote aantallen te vinden. Met name mijn favoriet de Dragonfly zijn hier verschillende maten en kleuren te vinden.