Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Portret van roeier

Guangxi en Guizhou,
China


Portret van een van de roeiers tijdens een boottocht op de zijriviertjes van de Jangtse rivier.

Er zijn verschillende riviercruises te maken op de Jangtse Rivier. Enkele dagen op een boot zijn vonden wij een welkome ontspannen onderbreking op onze rondreis. Even iets anders en alleen maar het indrukwekkende landschap aan je voorbij laten trekken en te genieten. Een schitterende tocht is het.
De schepen zijn van alle gemakken voorzien, hebben prima kamers (met balkon rivierzicht, douche, airco). Er is een zonnedek (maar weinig zon in dat rare China klimaat). Er zijn activiteiten aan boord voor wie dat leuk vindt: Tai-chi, demonstratie Chinese zijde borduren, Mahjong leren spelen, Chinees schilderen of een parelshow (waar de oesters ter plekke voor je worden geopend). Je kunt je voeten laten masseren (220 Yuan), een pedicure doen (180 Yuan) of een acupunctuur behandeling nemen. Het eten aan boord is goed. Er wordt een avondprogramma aangeboden.
Iedere dag is een excursie aan land mogelijk. Bijvoorbeeld naar tempelcomplex Fengdu (Ghost City) en met kleine bootjes varen in de Shennong Stream.